Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

skarżepyta

zakłócanie ciszy.

Polecane posty

W nocy zakłócanie ciszy jest w godz 22-6 rano. Wszystko jasne w tym temacie, ale chodzi mi co zrobić , gdy sąsiad zakłóca ciszę w dzień. Czy można coś z tym zrobic? jak to wygląda formalnie?

Gość formalnie to dzwonisz
na policję

Sąsiedzi uwielbiają bardzo głośno słuchać muzyki. Basy nastawione na maxa. Normalnie już 2 raz leci najnowsza płyta Chylińskiej. Moje dwuletnie dziecko długo nie mogło zasnąć a teraz co chwilę się przebudza. Dzwoniłam i waliłam do drzwi ale nie otwierają.

kurcze - ale ja nie mówię tu o zwykłej głośnej muzyce. Od urodzenia mieszkam w bloku. Najpierw w jednym, teraz w drugim. wiem, ze sąsiedzi hałasują, są imieniny, urodziny, prywatki itd ale to co wyprawia ten sąsiad to przechodzi ludzkie pojęcie. sprzet nastawiony na maxa

Ciesz się, że Radia Maryja nie słucha na maxa bo jeszcze by Twoje dziecko do zakonu poszło ;) A tak poważnie: nie wymusisz na sąsiedzie wyciszenia muzyki.

no nic. nie pocieszyliście mnie. Zostaje mi zacisnąć zęby i modlić się, zeby już im się ta płyta znudziła. a tak na marginesie stara Chylińska była o niebo lepsza

Gość KAFFFFFFF
No nie na policję w dzień .No co wy policja by tylko wyśmiała takiego dzwoniącego

Poszłam na komendę i popytałam jak to jest. Bardzo miły Pan Policjant powiedział, ze w naszym prawie nie ma czegoś takiego jak cisza nocna. to nazwa zwyczajowa. Tak się po prostu przyjęło. Od 22 do 6 jest czas bezwzględnej ciszy, w pozostałym czasie może być głośno ale w granicach rozsądku np słuchać głośniej muzyki ale nie na ful, śpiewać itp ale to wszystko nie może być uciążliwe dla mieszkańców. Zmierzam do tego, że mój sąsiad słuchający muzyki na maxa na sprzęcie z funkcją subwafera ( czy jak to się pisze) nie moze być taki spokojny i zadowolony. Następnym mam dzwonić i oni przyjadą :)

Gość Agnieshka tutaj mieszka
hmmm tak patrze 15:22 piszesz że zakócjaa cisze a 15:45 że juz byłaś na policji. Myśle sobie ło maskara ale laska nagina szybko szok! A tu inne daty są:D:LD:D:D