Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MartwiacaSieLila

Moja babcia złodziej?

Polecane posty

Gość MartwiacaSieLila

Siemka wszystkim! Mam pewien problem, otóż przyłapałam swoją babcie jak grzebie w torebce mojej mamy. Nie wiem co o tym sądzić - po tym zdarzeniu traktuje ją chłodno. Zaczęłam nawet powierzchownie przeszukiwać jej pokój w celu odnalezienia skradzionych rzeczy. Nawet zaczęłam knuć plan, aby podłożyć jaj jakąś gotówkę prosto pod nos. Może ześwirowałam? Spotkaliście się kiedyś z takim przypadkiem w swoim domu? Co mam z tym zrobić? Błagam pomóżcie! Pozdrawiam.

A skad wiesz czego babcia szukała w torebce twojej mamy? Może wcale nie jest złodziejką. I skad wiesz, że twoja mama o tym nie wiedziała? Spytałas babcię czego szuka?

Niedawno było święto Wszystkich Świętych. Ja zostałam z babcią w domu. Gotowałam obiad, a ona zamknęła się w dużym pokoju. Kiedy niespodziewanie tam weszłam, ona grzebała w mamy torebce, a ja w szoku stałam i patrzyłam jak ją odkłada. Tłumaczyła, że szukała widelca. No ludzie! Jak w damskiej torebce można szukać widelca! Po drugie już wynosi do sąsiadek nowo zakupione rzeczy przeze mnie, bądź przez moją mamę. Już nie raz zwracałam na nią uwagę, lecz ona robi swoje.

no 78 lat to troszku sporo mzoe jej sie juz mieszac w glowie to ze ejst sprawna fizycznie nie znaczy ze fizycznie rowniez

Gość to sie nazywa demencja
starcza poczytaj sobie o tym google.pl

Gość KAFFFFFFF
Moja miała 71 lat i tez pod nieobecność mojej mamy-grzebała wszedzie.Kiedyś z telefonu stacjonarnego wydzwaniała po wszystkich koleżankach z rodziców telefonu a miała swój .

MartwiacaSieLila (paulajach20@o2.pl) No i to mnie zaskakuje! Przecież ani ja, ani moja matka nic jej złego nie robimy, a ona takie numery odstawia! przeciez pisze ci ze ona nie mysli [porawnie juz jest stara kobieta ma prawo juz do tego by muzg trochu przestal pracowac to sie nazywa demencja starcza poczytaj sobie o tym google.pl Otępienie (demencja; łac. dementia) – spowodowane uszkodzeniem mózgu znaczne obniżenie się sprawności umysłowej. Istnieje wiele definicji i kryteriów demencji, ponieważ istnieją spory, kiedy obniżenie sprawności umysłowej staje się już demencją. Wbrew niektórym potocznym opiniom, demencja nie jest normalnym objawem procesów starzenia się.

Jakie analfabetki tu piszą :O "Troszku" Nie chodziłaś do szkoły? Nie czytałaś książek? Tak to jest jak wiesniacy dorywają sie do internetu zamiast zająć się obejściem i produkcją rolną.

akurad troszku tak se pisze zawsze bo smiesnzie brzmi wiesniara nie ejstem pochodze z miasta a byl niedawno temat takiz e jasli ktos robi bledy ortograficz e i takie tam to nie ejst mniej wartosciowym czlowiekiem i pisaliscie ze to jak piszemy czy mowimy nie swiadczy jak jestesmy wartosciowi ale widze ze jednak szczerosci w tym nie bylo za duzo

Gość VB JAKA SZKOLONA

" Tłumaczyła, że szukała widelca. No ludzie! Jak w damskiej torebce można szukać widelca!" :D Wyluzuj, babcia chciała poczuc dreszczyk emocji na starosc, a TY taka szopke robisz;) Moim zdaniem nie kradla, a zwyczajnie szperała. Moja babcia jest tak wścibska, ze przechodzi to ludzkie pojecie, ale kocham ja bardzo :)

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Oczywiście to nie znaczy, że po tym zdarzeniu między mną a moją babcią będzie na dzień dzisiejszy normalnie. Nadal będę ją kontrolować. Mówią, że wiek dorastania jest głupim wiekiem, a tu widzę, że starość również ;) A tak na marginesie (był tu poruszony wątek wsi) ja pochodzę ze wsi. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję!