Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawód zarządca nieruchomości

ZARZĄDCA NIERUCHOMOŚCI -OPINIE

Polecane posty

Gość HANYSEK
@wirtuoz33 A w jakiej firmie pracowałeś tak z ciekawości? Może w At Home? :) Bo ja miałem wątpliwą przyjemność tam pracować i tak mi pasuje to do tego co piszesz :)

Gość gebrels
Wszystko zależy od danej sytuacji, od oczekiwań, budżetu i nie tylko. A generalnie wystarczy zerknąć - https://integrummanagement.pl/ Radzę brać pod uwagę wyłącznie sprawdzonych zarządców. Dla osób przypadkowych nie powinno być tam miejsca.

Gość maniura51
W moim bloku sprawami związanymi z administracją zajmuje się firma Twoja Posesja. Nigdy nie było skarg na ich pracę, zawsze wszystko jest wykonywane terminowo i każdy mieszkaniem jest informowany z odpowiednim wyprzedzeniem o planowanych naprawach czy spotkaniach

Gość MalgosiaPyz
A jakiego zarządce nieruchomości moglibyście polecić z Warszawy lub okolic? Otwock, Józefów, Wilanów? Szukamy właśnie fajnego mieszkanka, ale chcemy znaleźć coś na prawdę fajnego i o co zarządca będzie dbał i interesował się sprawami wspólnoty.

Gość Robix882
Jeśli zależy Ci na czystości oraz ładnie wyglądającym budynku, o który zarządca dba mogę polecić Ci Aura Park na Wilanowie. Mieszkamy tam od samego początku i mieszka się tam bardzo fajnie. Budynkiem zarządza LemmonHouse i z tego co wiem administrują wieloma budynkami w stolicy. Podoba nam się też sprawna komunikacja z nimi.

Gość gość
Na pewno nie warto brać firm małych firm do dużych osiedli. Przerabialiśmy to i nie polecam. Znajomości w branży oraz dobre umowy z podwykonawcami to podstawa. Może mało etycznie to brzmi ale taka jest prawda. Naszym osiedlem od wielu lat już zarządza firma Lux Dom i nie mamy na co narzekac.

Gość gość
Dla potwierdzenia dobrych opinii o Lux Dom przytoczę może nasz przykład. Od początku istnienia naszego osiedla zarządzał nim deweloper. Gdy Lux Dom przejął obowiązki zarządcy zmniejszyły się koszty utrzymania nieruchomości (po pierwszym roku działania o 30 %. Spadł nam comiesięczny czynsz i okazało się, że płaciliśmy wcześniej zbyt dużo np. za windy, energię elektryczną i konserwację :) Tak to deweloperzy zarządzają swoimi nieruchomościami :)

Gość gość
Niestety nie polecam firmy Status. Może ogólnie są profesjonalni ale administratorka którą nam dali to jakaś porażka. Zero wiedzy technicznej, brak zainteresowania tym co się dzieje na osiedlu, nie ma z niej żadnego pożytku...

Gość mareksobolewski8
U nas bardzo sprawnie działa człowiek z firmy Osiedle Zielone. Odkąd oni przejęli zarządzanie nieruchomością to dużo się zaczęło dziać. Wymienili nam instalację elektryczną, z którą były duże problemy, ciągle jakieś zwarcia się robili, zamontowali szlabany także mi ludzie z innych budynków nie parkują pod klatką. Kontakt do nich jest na osiedlezielone.eu. Z tego co wiem obsługują klientów głównie w Trójmieście, ale też w Warszawie.

Gość stachurek
Dla mnie bardzo fajnie zapunktował Lux Dom przy okazji Dnia Dziecka. Zorganizowali świetny festyn rodzinny w Powsinie z mnóstwem atrakcji. To pokazuje, że zarządca dba nie tylko o wymianę żarówek na osiedlu. Brawo.

My swego czasu nawiązaliśmy współpracę z biurem z Katowic http://gramat.pl/uslugi-dodatkowe które bardzo profesjonalnie zajęło się zarządzaniem naszymi nieruchomościami i dzięki któremu, mieliśmy ściągnięte z barków problemy i trudności z tym związane. Takiej współpracy życzę każdemu, kto postanowił w ten sposób zajmować się nieruchomościami w szerszym zakresie.

Gość gość
@Stachurek Żartujesz? To zarządcy robią takie rzeczy? Bo nasz to chyba kalendarza nie ma a jeśli nawet to patrzy tylko kiedy przelewy mają przyjść...

Gość gość
Widzę że było trochę różnych opinii o LuxDom. Również mamy ich na osiedlu i puki co bardzo dobrze się spisują. Tanio nie jest ale za to znają sie na rzeczy.

Gość gość
Dobrą firmą, która zajmuje się zarządzaniem nieruchomościami jest www.expert-nieruchomosci.eu z Rybnika. Zarządzają kamienicą, w której mieszkam i mogę ich polecić również wam. Działają sprawnie i dokładnie, więc można im zaufać.

Gość gość
U nas od niepamiętnych czasów zarządza Osiedle Zielone, jeszcze jak rodzice żyli to ta firma administrowała, teraz ja mieszkam w mieszkaniu ze swoją rodziną i też oni się wszystkim zajmują. Nie mam się do czego przyczepić, jak czegokolwiek potrzeba to administrator załatwia.

Gość gośćDorota22
Wybierając zarządcę warto postawić na firmę z doświadczeniem świadczącą pełny zakres usług. Polecam Progresline http://progresline.pl/#home Oferują zarządzanie nieruchomościami na najwyższym poziomie.

Gość feikr 21
Hello Zobaczyłem że piszecie o mieszkaniach i ich wynajmowaniu. Co prawda szukałam innej informacji o mieście Toruń Szukam mieszkania na wynajem w toruniu i Twoja strona http://mieszkania.torun.pl przyciągnął moją uwagę. Dobrze powiedziane. Poważnie, dobry wątek. Pa

Gość NieSforna 27
Hello Przeczytałem że piszecie o mieszkaniach i ich kupowaniu. Chociaż szukałem innej informacji o okolicach Torunia Potrzebuję mieszkania na wynajem w toruniu i ten tekst http://mieszkania.torun.pl mnie zainteresował. Interesująco napisane. Naprawdę pisz częściej. Narazie

Gość gość
U mnie wspólnotą mieszkaniową zarządza firma www.wspolnota-luban.pl. Wiem, że zajmują się także innymi nieruchomościami także możesz się z nimi skontaktować.

Gość gość
Nie wiem jak inni lokatorzy ale mi się podoba jak to wszystko funkcjonuje od strony administracyjnej odkąd przeszliśmy pod Osiedle Zielone. Dobry kumaty administrator, fajny pomysł z portalem dla włąścieli gdzie można zgłosić awarię chociażby i generalnie zarządzać nieruchomośćią online.

Gość gość
W 3City dobre opinie ma Osiedle Zielone, nasza wspólnota też pod nich podlega i dużo się zaczęło zmieniać na lepsze odkąd zaczęliśmy z nimi współpracować. Nagle się okazało, że więcej pieniędzy w budżecie zostaje i można realizować inwestycje na które wcześniej ponoć brakowało – ostatnio to zrobili nam plac dla dzieci, w końcu się mają gdzie bawić...wcześniej nawet pół piaskownicy brakowało...

Gość gość
Przejrzyste warunki ma Osiedle Zielone, wiadomo za co płacimy. Inna sprawa, że też nam zaproponowali dość dobre warunki jeśli chodzi o dostawców mediów – prądu chociażby, nie podpisali umowy na chybił trafił tylko faktycznie oferta była sprawdzona i się nam właścicielom kalkuluje.

Gość gość
Osiedle Zielone dobrą robotę u nas na osiedlu robi. Jest porządek, jest czysto, ogólnie mówiąc – działają, nie jest to administracja widmo, którą widać tylko wtedy jak trzeba wynagrodzenie wziąć...:P

Gość gość
Firma Osiedle Zielone nam dobre warunki zaproponowała co do zarządzania i administrowaniem wspólnotą dobre 3 lata temu i współpraca się ukłąda cały czas oki. Te remonty co są planowane są rzeczywiście realizowane, nie pozostają jedynie w kwestii jakiś odległych planów bez konkretnj daty realizacji.

Gość gość
My mamy Admusa i nie ma żadnych problemów. Wiele rzeczy teraz jako wspólnota robimy przez Internet. Jest spoko, nie ma większych problemów. Finanse też ogarnięte, także zostawiam lekko pozytywną opinię w tym temacie.

Gość gość
Jeśli poszukujecie kogoś, do zarządzania nieruchomościami, bardzo polecam firmę http://www.eureka.wroclaw.pl/. Firma skupia się głownie na profesjonalnej obsłudze i administracji nieruchomościami wspólnot mieszkaniowych oraz obiektów komercyjnych. Bardzo polecam

Gość gość
Jeżeli poszukujecie sprawdzonej firmy, która zajmuje się zarządzaniem nieruchomościami to polecam wam zgłosić się do www.expert-nieruchomosci.eu z Rybnika. Sam współpracuję z tą firmą i mogę potwierdzić ich pełen profesjonalizm.

Wuj pracuje na stanowisku zarządcy w Integrum Menagement i mówi, że co jakiś czas szukają kogoś nowego, firma sie bardzo rozrasta. To raczej przyszłościowy zawód, zawsze będzie potrzebna taka osoba, więc chyba warto się sprawdzić. 

Gość dariuszsz

Duża różnica w zarządzie obiektu budowlanego osiedlezielone.eu, bo telefon alarmowy przez całą dobę działa, a wcześniej wspólnota miała problem nawet z bieżącymi zgłoszeniami serwisowymi. Zupełnie inna jakość współpracy. Zarządca nie naciąga też na niesamowite koszty mieszkańców. No i ubezpieczenie, dzięki nim mamy bardzo dobre przyznam szczerze.

Gość marta7623

Jeśli poszukujecie dobrego zarządcy to polecam z Poznania - administratornajmu.pl