Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość s.y.l.w.i.a

Dziecko to dar!

Polecane posty

Gość s.y.l.w.i.a

Dzis byłam u ginekologa przebadać się, aby dowiedzieć się czy wszystko oki. Już od 4 mieś planujemy dziecki i nic! Wiem że to krótki termin że sa pary które bardo długo sie starają ale kazdy mieś to napięcie czy to już! Ginekolog powiedział mi że dziecko to dar! Ze tak naprawde jest jeden dzień w pełni płodny. Bywa tak tez że plemnik minie się z pęcherzykiem powietrze i nici z tego.

Gość s.y.l.w.i.a
Szczerze to nie myślałam , że to taki krótki okres. Podziwiam dziewczyny które za pierwszym razem ,,zaszły" Do tylko się nie zesraj:chyba coś Cię boli skoro tak napisałaś!

często nawet na forum widzę, jak dziewczyny piszą, że czekają na owulację. Nie ma na co czekać tylko brać się do roboty kilka dni wcześniej :) najlepiej kilka dni pod rząd, w końcu w sprzyjających warunkach plemniki żyją aż do 7 dni, więc mogą sobie spokojnie przeczekać na owulację. Bo w dniu samej owulacji to może być za późno.

Gość s.y.l.w.i.a
Już mam jedno dziecko ale to wpadkowe i podejrzewam, ze tak było jak napisałaś. W życiu bym nie powiedziała, że ,,zrobienie" dziecka jest takie trudne.

no widzisz bo przeważnie jest tak, że jak się czegoś chce to się tego nie ma i przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie

Gość s.y.l.w.i.a
Dokładnie. Pierwsze dziecko to cały czas dokładałam i prosze jest. Teraz chcę aby nie było dużej różnicy wieku i się nie udaje. Każdu mówi żeby o tym nie myśleś ale jak tu nie myślec skoro się planuje.

myślę, że musisz się też odstresować. Może jakaś kąpiel z olejkami albo coś co lubisz i sprawia Ci dużą przyjemność jednocześnie pozwalając na relax. Stres tutaj nie jest sprzymierzeńcem, staraj się pozytywnie myśleć bo jak będziesz ciągle taka pospinana to na pewno Ci to nie będzie służyć.

a dwa zrobić sobie przerwę na np 2 tygodnie, żeby partner miał silne plemniki i po takiej przerwie zacząć się starać :)

Gość s.y.l.w.i.a
Odstresować to muszę się na pewno bo jestem kłębkiem nerwów. A my nie kochamy się na siłę jak to inni robić. Kochamy sie w miarę potrzeby tylko w dni płodne co dzień.