Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość k22

pisma kobiece

Polecane posty

Gość k22

bombardują nas wzorcami kobiecej urody, do których powinna dążyć czytelniczka (wysportowana, chuda, wysoka dziewczyna o symetrycznej twarzy w dodatku nie przekroczyła jeszcze 20 lat). Realne porównanie z tymi "zrobionymi" kobietami zawsze wypada na niekorzyść czytelniczek, które popradają we frustrację i ogromny stan niepokoju, bo cóż zrobić ze swoim ciałem, aby było równie piękne. Czy wy drogie Panie, kobiety, dziewczyny czujecie się lepiej sięgając po prasę kobiecą, czy staracie się omijać ją szerokim łukiem, żyjąc pełnią szczęścia i zadowolenia??

Gość k22
Pytam kobiety tylko i wyłącznie:) CKM to inny rozdział i pismo dla mężczyzn....

Gość kaskadka
ale kto powiedzial, ze musisz dazyc do tego wygladu?? \ja tam sobie czytam prase kobieca ale te zdjecia mnie ani ziebia ani grzeja

Gość pisma owe
są śmiertelnie nudne

Gość k22
Pytam, bo piszę na tgen temat pracę i chcę wiedzieć czy to kogoś razi czy nie:) Focusa też czytam - super jest i faktycznie najlepszy:)

Gość nvkld
kazda normalna kobieta wie, ze te zdjecia sa wyretuszowane. Photoshop i jechane

od lat ponad dziesięciu prenumeruję Pani domu, czasami czytam niektóre artykuły, polecam...

Gość k22
niektóre kobiety, szczególnie te młodsze, biorą wzór z tych idealnych zdjęć, inne wolą 3mać się od nich z daleka, ponieważ czują się wtedy "zdrowsze, piękniejsze, wartościowsze" Ja mam świadomość, że to retusz, bo nikt nie jest idealny, ale niekórzy nie zdają sobie z tego sprawy, stąd bulimia, anoreksja itd... Czy to ma sens??

Więc odpowiadam : z mich obserwacji wynika , że takimi pisemkami nakrecają się wyłącznie dziewczyny młode /głupiutkie (bez obrazy) , które to zwyczajnie fantazjują lub panie w wieku powiedzmy ok 35 -45 lat , które maja mężowską kasę i nie wiedzą jak ja spożytkować :D

Gość mam to gdzies szczerze mowiac
bo nie mam juz 15 lat i zaburzonej samooceny. Generalnie tego typu gazety przegladam u fryzjera, robie to bez emocji, bez przemyslen, wpada i wypada, jak fast food dla mozgu

Gość a mnie gnębią takie zdjęcia
dlatego nie oglądam już, popadłam w paranoję mam obsesja na punkcie wyglądu i skoncze w psychiatryku

Gość k22
no FIGIEL o to mi chodzilo wreszcie jakis konkret:) Ja uważam, że parcie na gazety mają przede wszystkim nastolatki i czasem jakieś postrzelone starsze panie z wielką kasą, któer kupują każdy kosmetyk, jaki zareklamuje gazeta...

ja czytam i widze jak na dloni ze to jest tak wyretuszowane, ze az nienaturalne te kobiety. nie lubie tych gazet bo to jedna wielka reklama. tylko kup kup ku, musisz to miec.... aha i na aki temat piszesz? w sensie jakas praca na studia?

Gość k22
No wreszcie konkret FIGIELKU:) Ja uważam , ze nastolatki i starsze Panie ok. 40, które stać na kosmetyki i wieczory w SPA, aby sprawdzić czy to faktycznie działa... A co z operacjami palstycznymi, które w jakiś sposób są promowane?? Wkońcu stają się popularne....

i nie gadaj glupot ze anoreksja i bulimia bierze sie z ogladania pism kobiecych zabuzenia odrzywiania to choroba emocjonalna a chec schudniecia to tylko objaw choroby.

Powiem tyko tyle - to, ze kobiety modelki z pism są nienaturalnie doskonale to juz kazdy wie, ja nigdy ale to nigdy nie kupuje/czytuje pism kobiecych (chyba ze sa kalendarzem na nowy rok), ale poza tym to u mnie odpada, to jest zwykle gowno, nic madrego, nic nowego, zycie krecace sie wokol seksu, kosmetykow, mody:O Bzdura, nic nowego te pisma nie wnosza, co kilka numerow jest to samo;O

Gość k22
będzie to praca magisterska o obrazie kobiety przedstawionym w czasopismach... Będą to gazety Twój styl, Pani, Viva i je chcę skonfrontować z gazetami o gotowaniu, dzieciach, poradnikach dla kobiet.... czyli sacrum kobiece, przstrzeń kobieca, zajęcia....itd.

Gość k22
Uważam, że wygląd stał sie kryterium oceny kobiety, dlatego niejedna młoda osoba popada w różne choroby przez to, że sie naogląda tych idealnych panien, dlatego nie uważam, że gadam głupoty.... Spójrz wokól siebie i zobacz czy są tam jakieś zagubione dusze... Ja mam takich wiele...

Gość oczywiscie kazdy wie ze to PS
a nie natura... ale i tak faceci szukaja wlasnietakich kobiet albo chociaz zblizonych 😴 to tak samo jak z portalami plotkarskimi... niby kazdy wie, ze oni 90% z palca maja, to i tak kupe ludzi czyta i sie emocjonuje

Gość k22
sorki literówka... miało być , że nie gadam głupot;)

Gość Lady Night
do roku 98..fajna była gazeta Claudia... Potem zeszła na psy.. Lubiłam też Filipinkę i Jestem. Do roku 97. dziś pisma kobiece to jeden wielki Gniot. Polecam żyjmy dłużej, poradnik domowy, Ogród.. to prenumerowała moja sp Babcia. I to czytałam. Bardzo ciekawe.

Gość sellen
ja kupowałam takie pisma i dopiero od niedawna przestałam(skończyłam 27 lat). Stwierdziłam ze to ogłupia, lepiej kupić książke niż czytać takie durnoty. \Jeśli chodzi o zdjęcia z pisemek(i nie tylko) to mają wpływa na moją samoocenę i ja właśnie mam bulimię bo chciałam być idealna. Nikt nie mówi ze bulimia czy anoreksja bierze sie od patrzenia na takie modelki ale jeśli takie patrzenie wpływa na psychikę, to poprzez chęć dążenia do ideału można popaśc w skrajność i również dorobić zaburzeń odżywiania.

Gość k22
tak chodzilo mi o to, że takie obrazy wpływają na psychikę... Jesteś potwierdzeniem mojej teorii. Życzę powodzenia w walce z chorobą Ja wybieram książki i Focusa, gazety kobiece kupuję tylko do tej pracy...

"A co z operacjami palstycznymi, które w jakiś sposób są promowane?? Wkońcu stają się popularne.... " Ta dziedzina medycyny jest tak kolosalnie droga , że nie w sposób reklamować ją inaczej niż do tej pory . W końcu wszelkie odkrycia/badania/ testy , pochłonęły bardzo duzo funduszy , które muszą sie zwrócić . Uważam , że jest to potrzebne nie tylko ukrycia wszelkich mankamentów jakimi nas natura obdarzyła , ale i do udoskonalenia własnego ciała . Nie widze w tym nic złego , jeżeli korzysta się z tego działu medycyny z umiarem . Co niestety nie wszystkim udaje się :)

sellen a leczylas swoja bulimie? co ci powiedzieli specjalisci? chec bycia szczupla, bo sie naogladalo gazet nijak ma sie do tego ze bulimiczka potrafii zjesc tyle co normalna osoba w tydzien, jak to sie ma do szczuplej sylwetki?

bulimia jest to po krotce problem z wyrazaniem emocji, z odczuwaniem pustki emocjonalnej ktora pragnie sie zapchac jedzeniem. mnustwo kobiet oglada na codzien szczuple idealy, a jednak tylko jedna czesc z nich popada na zaburzenia odzywiania.

Gość piętnastolatkaa
Słuchajcie jakie gazety są najlepsze dla 15- latki??? Jak sądzicie??? Gazeta typu "bravo Girl" jest dla mnie beznadziejna. Piszą aby o jakichś miłościach i tyle. Uważam że są po prostu bez sensu. Poradźcie. Jakie gazety najlepsze są dla 15- latki?? Czekam na odpowiedzi!!! I czy w ogóle istnieją jakieś fajne gazety dla nastolatek ?!?!

pietnastolatka. a co Cie interesuje? jest wiele czasopism sportowych muzycznych, o zwierzetach.... Moze jakas specjalistyczna prasa sie zainteresowac? odradzam kolorowe pisemka typu joy, cosmopolitan..