Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Evra5

Mamusie kilkuletnich synków

Polecane posty

Gość czterolatka
mam kochanego potworka

Gość czterolatka
4 lata ma, jest strasznie rozpuszczony , nerwus okropny

Gość czterolatka
a ty masz w jakim wieku synka

A moj tez ma 4 latka:D A czemu nerwus? Kto go tak rozpuscil?

Ja mam słodkiego 3-latka, który co chwila się do mnie przytula i powtarza, że mnie kocha. Przechodzi teraz taki okres, że gdyby mógł, to by się do mnie przykleił. A ogólnie jest wesołym i radosnym dzieckiem :)

Gość czterolatka
mamusia :) , tatuś, dziadkowie ogolnie ma chłopak życie chyba za fajne . zaczynamy wprowadzac powoli reguły i bardzo mu to nie pasuje , a u ciebie???

Nataliee to super:) Moj tez taki byl, ksiazkowy chlopak. Ale pewnie gdy mial 2 latka nie byl takim anioleczkiem...?;)

Gość multimedia
moj ma juz 9 lat :-) Kamil jest madrym i dobrym dzieckiem, wlasciwie nie mam z nim klopotow tylko taki troche leniuch, kiedy musi posprzatac swoj pokoj - musze go zachecac, czynnie pomagajac mu w tym sprzataniu poza tym swietnie radzi sobie w szkole, prawie w ogole mu nie pomagam, tylko kontroluje jest troszke rozpieszczony, bo to jedynak (staramy sie o drugie bezskutecznie) boje sie, ze to, co tak dobrze sie uklada moze sie kiedys zmienic coz, czas pokaze co nam zafunduje los

Gość czterolatka
nataliee moj tez sie przytula i to jak , ale ma charakterek i reaguje bardzo impulsywnie, za chwile mu przechodzi i jest słodki ale ogilnie wybuchowy jst okropnie ,

czterolatka moj Niuniek jest ulozonym dzieckiem, stosuje metody p.Doroty Zawadzkiej. Oczywiscie jest rozpieszczany, ale zaznaczam-rozpieszczany madrze:)

czterolatka w tym wieku to normalne. Przeczytaj dobra ksiazke psychologiczna a przekonasz sie, ze w tym wieku to normalne i jest troche podobny do 2 roku zycia.

No nie mówcie, że czeka nas jeszcze jeden taki okres... bunt 4 latka? :D Ja tego nie zniose :D

Tak, moj synek to ksiazkowy chlopak tak jak juz wspomnialam. A 4 rok to kolejny "trudny" rok. Maluch w tym wieku samowolny, nadpobudliwy, czasem po prostu nieznosny;) I tu wazna jest kontrola w postepowaniu z nim:) Obraza sie, szlocha i lka...;)

Gość czterolatka
u mnie p. zawadzka działa jak straszak , on uwielbia ja oglądać jednoczesnie co chwile mowiac ,,,ja jestem grzeczny co mama?????,, wiesz moze ty nie bedziesz przechodzic tego buntu tak jak np ja , dzieci sa rozne a ja chyba trafilam :) na model ADHD :):):)::):):)

moj nie potrafi czekac wszystko musi byc natychmiast:/ cwaniak z niego i czesto probuje wymusic placzem.Najbardziej mnie wkurza jak rozrzuca jedzenie po dywanie niechcacy i nie szanuje zabawek.Wiem,ze poznaje swiat ale wolalabym jakby mial do tych rzeczy pewien szacunek.Pozatym baaaaardzo kocham ta wredote:)

Gość czterolatka
OBRAŻANIE masakra

Gość czterolatka
jak mozna takich potworkow nie kkochać :) :);0 kiedy chce go przytulic bo cos mu nie pasuje i jest wsciekly to mowi z fochem //// teraz to juz za pozno/// ten ton BEZCENNY zawsze sie smiejemy z reszta rodziinki z tego, - oczywiscie zeby mały nie widział heheheh

No to mam szczerą nadzieję, że nas ominie kolejny bunt - pomarzyć zawsze mozna :) Mnie najbardziej śmieszy jak mój smyk mnie poucza. Wymachuje mi palcem wskazującym i mówi poważnym tonem np "Mamo co ty robisz?" albo "Mamo tak nie wolno"