Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kolorowe Ptaki

Czemu tak dużo ludzi z innych miast studiuje w Krakowie?zostawili wszystkich

Polecane posty

Jestem krakowianką i na mojej uczelni prawie wszyscy są z innych miast :O Bycie z Krakowa to rzadkość :O Nie rozumiem jak tak można : przecież tam mieli rodziny,swoich facetów/dziewczyny,przyjaciół ... a tu są sami :O Już nie mieli innych uczelni w swoich miastach? :O ja bym tak nie wyjechała :O

Gość szoke szoke
ja pojechałam studiować na drugi koniec polski, to była najlepsza decyzja w moim życiu :classic_cool:

Gość ndmbfmdsbfmndfsbfm
wiadomo ze ty wolałabyś zostać do śmierci w rodzinnej Koziej Wólce gdybyś sie tam urodziła, ale inni widocznie maja wyższe ambicje🖐️

Gość bywaaa
Bo Kraków jest sławny w Polsce, że tak jest taki super klimat, luz, no jest...ale nie dla każdego kto jest setki km od domu i jest mocno związany z rodziną, ze znajomymi od lat...

Gość booooooooo
bo tu jest KSW

Mam znajomą z Augustowa, która tutaj przyjechała na studia ( do Krakowa ), na pytanie skąd taki pomysł, odpowiedziała, że Kraków to takie cudowne, magiczne miasto, że zawsze marzyła, żeby tu mieszkać. Cudowności starczyło na pół roku.

Gość adelajda.
ojej! jak sobie radzisz nie rozumiejac tego? bardzo cierpisz?:classic_cool:

Gość humorek na dziś
Politechnika. Egzamin z fizyki. Profesor, który wstał lewą nogą zaczyna pytać pierwszego delikwenta. - Jedzie pan autobusem i jest straszliwie gorąco. Co pan zrobi? - Otworzę okno. - Bardzo dobrze - mówi profesor - A teraz proszę wyliczyć jakie zmiany w aerodynamice autobusu zajdą po otwarciu okna? - ? - Dziękuję panu. Dwója. Następny proszę. Wchodzi drugi student. Dostaje to samo pytanie, ten sam stopień i wychodzi. Po godzinie wynik meczu profesor vs studenci brzmi 9 : 0. Jako 10 wchodzi śliczna studentka. Profesor pyta: - Jedzie pani autobusem i jest straszliwie gorąco. Co pani robi? - Zdejmuję bluzkę. - odpowiada studentka. - Pani mnie nie zrozumiała. Jest naprawdę bardzo gorąco. - To jeszcze zdejmuję spódnicę. - Ale żar jest nie do zniesienia - dalej utrudnia profesor. - To zdejmuję stanik. Profesor aż oniemiał z wrażenia a studentka mówi: - Panie profesorze mogę jeszcze zdjąć majtki ale nawet jakby mnie mieli w*** wszyscy faceci w autobusie to okna nie otworzę.

Gość A widziałaś uniwersytet
w Klewkach ?

Gość baba jagaa
A widziałaś uniwersytet, wlasnie :) w Klewkach nie ma..

Gość dukajjj
Dziekan jednego z amerykańskich uniwersytetów wzywa do siebie studenta i mówi: - Wczoraj znajdowałeś się na terenie żeńskiej bursy. Według regulaminu naszego uniwersytetu musisz zapłacić 10 $ kary. Jeśli znów ci się to przytrafi, następnym razem zapłacisz 15 $, a za trzecim razem 20 $. - Panie profesorze, cenie sobie pański czas. Porozmawiajmy rzeczowo: ile kosztuje abonament na cały semestr?

Gość zapytaj też
emigrantów dlaczego wyjechali z Polski...?Przecież tam zostawili rodziny,przyjaciół...

Gość dukajjj
dukajjj dawaj dalej:) czekam

Bo tutaj sa najlepsze uczelnie w Polsce i najpiekniejsze miasto,u nas sie wychodzi na pole;-)

Gość 17 listopada dopiero bedzie
rozumiem Cie Kolorowe Ptaki :) Tez bylam jedna z nielicznych a tutaj sie urodzila moja prababcia, babcia, mama, ja...:)

Gość proponuję autorce
topiku żeby wypoczęła troszkę,może jakaś drzemka ...? Może zrozumiesz dlaczego ludzie w życiu dokonują takich a nie innych wyborów...a może nie zrozumiesz,bo przecież mieszkasz w Krakowie:P

Gość 17 listopada dopiero bedzie
ale tak sie zlozylo ze ja jestem emigrantem z Krakowa i tesknie, niestety...

Gość każdy tęskni
ale taki los...taki wybór nasz :(

Gość gtrugh
ja nienawidze krakowa. bleee:O:O