Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzyciel_Niepoprawany

Mieszkanie idealne

Polecane posty

Gość Potentat
Joela - ale duże okna muszą być... Jak coś ja je będę mył! jak tam losowanie ? startujemy z budową czy jeszcze troszkę czekamy?

Gość fajny racjonalny
no dobrze, ale kiedyś się chyba takie siedzenie w tych domkach na uboczu z dala od ludzi może znudzić. I Człek jako stworzenie stadne zapragnie pójść wśród swoich, do kina, teatru i co wtedy...? No dobra wsiadamy w auto, trochę jedziemy ale dojeżdżamy. A co po tymże kinie mamy ochotę się pogibać... wchodzimy do wylansowanego klubu: http://bit.ly/1Mr7eu i co, nie napijemy się drineczka ? Napijemy się, a jakże tylko jak teraz wrócimy na to nasze sielskie ubocze? może zamówimy taxi wtedy problem się rozwiąże bo na następne wyjście do ludzi nie będziemy mieć kasy :)

Gość coś za coś
wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja mieszkam ze tak powiem na zadupiu i sobie bardzo chwalę!

nie ma idealnego mieszkania bez pięknego, stylowego wyposażenia. Polecam wazon http://dobij.to/?id=50741416 Bardzo fajny nowoczesny design, hit ostatnich miesięcy. W sklepie kosztuje 35zł, na dobij.to można go dobić za kilka złotych zaledwie. polecam!

Gość Joela
Nie ma na co czekać ,bo latem już tam mieszkamy.Dorzucam grosza,bo oddałam do skupu makulaturę i puszki po piwie.Sprzedam swoj samochodzik ,bo mi się paliwko skończyło a nie chce mi się jechać zatankować .Wystawię na Allegro.Okna duuże ale z myciem nie będzie problemu ,bo zamawiam drewniane ze szkłem pokrytym specjalnym tlenkiem,ktory sam czyści się pod wpływem deszczu i słońca.Ta technologia sprawdza się doskonale na świecie w wieżowcach,gdzie nikt o zdrowych zmysłach nie myje okien na 40 piętrze.No to zaczynamy od parteru czy niżej budujemy jakąś małą piwniczkę na buteleczki ? Takie wino z omszałej butelki pite na wydmie przy blasku księżyca i szumie fal...

Gość Potentat
Piwniczka, zdecydowanie piwniczka ;) właściwie można by też w podpiwniczeniu pomyśleć o basenie, chociaż może ciekawiej byłoby wybudować go na dachu, z możliwością zadaszenia na chłodniejsze dni, bo pływanie pod gwiazdami kusi mnie niezmiernie :) Wpadła mi w łapy wzmianka o kredytach: http://bit.ly/6iPEkd, piszą, że drgnęło - ale co z tego, skoro i tak kiepsko to wygląda...? Mam nadzieje, że grasz nadal w Totka, bo bez tego, bądźmy realistami, może być kiepsko :D

Gość Joela
Racja z tą piwnicą .Mam pomysł,żeby w podziemiach zrobić takie piekiełko -barek,bilard,sauna.Basen proponuję na zewnątrz -oczywiście zadaszony wkomponowany w ogród zimowy i połączony z parterem domu.Trzeba pomyśleć o bateriach słonecznych ,żeby dogrzewały zimą wodę w basenie.Ponieważ nie będzie miał wymiarow olimpijskich ,zainstalujemy urządzenie do sztucznej fali .Obok mały fitnes wśród egzotycznych roślin ,jakiś rowerek,bieżnia,atlasik .Puki pamiętam zakładamy centralny odkurzacz i w każdej sypialni zsyp na brudne ubrania połączony z pralnią.To bardzo praktyczne i sprawdzone.Acha ,załatwiłam :-) pozwolenie na wybudowania zejścia przez wydmy do morza-prywatny kawałek plaży mamy na bank.

Gość Potentat
Joela... Jesteś nieoceniona! Wiedziałem, że możesz załatwić wiele, ale żeby kawałek plaży ? kurcze, czapki z głów! Nie wiem jak mógłbym Ci się odwdzięczyć... Może chciałaby zażyć odrobinę słoneczka, w otaczającej nas szarości: http://bit.ly/5sSwyP ? pojechałabyś sobie, a ja bym budowy przypilnował. Chociaż skoro mamy razem mieszkać, to może warto gdybyśmy pojechali razem ;) ? Wracając do budowy to potrzeba nam kogoś kto to narysuje.

Gość Urzad Skarbowy
hola hola! od tego trzeba zapłacic podatek!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość usamodzielnic sie chce
a ja nieważne gdzie ale już chciałabym na swoje. Z rodzicami fajnie, ale mimo wszystko tęskno do samodzielności...

Gość gość
ja tez juz rozgladam sie za swoim wymarzonym mimo, ze to jeszcze kilka lat, wiadomo, kazdy chce

Gość gość
Tez mam swoje wymarzone, to tutaj www.sbmjednosc.com.pl naprawde takie osiedle to gratka, żeby na nim kupic mieszkanie

Gość gość
Świetnym pomysłem na zaaranżowanie miejsca na rośliny jest oranżeria domowa! Mnie zachwyciły projekty firmy Stolar na winter-gardens.pl. Już na wiosnę zaczynamy współpracę i myślę że za parę miesięcy będziemy mogli się cieszyć naszym ogrodem zimowym.