Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chce dzidzie

czy mozna przeoczyc odejscie wod plodowych

Polecane posty

Gość raczej nie można
sączące pachną rybą i łatwo je odróżnić od moczu czy upławów a jak odejdą całe to ciężko przeoczyć 1-1,5 litra płynu

niestety mozna - moje 2 kolezanki z pracy przeoczyly - jedna myslala, ze nie utrzymala moczu, bole tez miala male i jak w koncu wybrala sie do szpitala to od razu alarm podniesli, ze za pozno przyszla, ze moze to juz za pozno - ale dzicko urodzilo sie zdrowe - druga nie wie kiedy jej odeszly, nie wiedziala i nawet mowi, ze chyba podczas porodu ale w karcie miala napisane, ze jej godzine wczesniej odeszly :)

to sa jakies dziwne przypadki, nawet jak mi sie po troszku saczylo to wiedzialam, bo przeciez trzeba brac stan w ktorym sie jest pod uwage;)(i ze to niby mocz z dnia na dzien hmm) wiec tym bardziej przy zblizajcym sie porodzie trzeba byc ostrozniejszym i obserwowac sie i w razie co zadzwonic do swjej gin np. a nie bo ''myslalam ze moczu nie trzymam'':O wiec nic z tym nie robilam... zreszta jednej chlusna od razu a innej po troszku beda sie saczyc i trzeba wiedziec aby to kontrolowac (jesli np, wystapi kogos zdaniem nie trzymanie moczu)...czyli w razie woo skonsultowac i bedzie po problemie..

Gość wedkarz pierwsza klasa
Pachną rybą ? No co ty nie powiesz Makrela, sledziem czy karpiem ? ROTFL

a co? śledzika urodziła jak pachniały rybą? :D :D wody płodowe są bezbarwne i bezwonne jak sączą się delikatnie to można je pomylić z nadmierną ilością śluzu. jak "odejdą" to nie pomylisz tego z niczym :) chlusną z siłą wodospadu :P

zastanawiam sie czy np jak czesto chodzi sie do ubikacji to wtedy moga odchodzic? saczyc sie? i mozna je pomylic z oddawaniem moczu.

Gość matko i corko dzizas
Ty moze idz do szkoly podstawowej. Wody plodowe odchodza przez pochwe a sikasz cewka moczowa, jak ci sie bedzie saczyc to bedziesz miala mokre gacie. Co ze pustogłowie ja pierdole.

pustogłowie to masz ty :D fajnie oceniać nie? tylko ja do szpitala trafiłam z "mokrymi gaciami" lekarz próbował mi wmówić, że popuszczam mocz (lekarz ginekolog!!!) a miałam wysokie peknięcie pęcherza płodowego i wody powoli uciekały

jak dobrze ze na kafe jest taka madra i wszechwiedzaca osoba jak ty. ciekawe czy zawwsze wszystko wiesz i niemasz obaw albo watpliwosci. jezeli nie to gratuluje... \ tak na marginesie kafe jest po to by pytac,dowiadywac sie . widocznie tego nie pojelas

Gość to byl chyba weterynarz
Albo 60 letni dziadek , ktory z ginekologiem mial tyle wspolnego ze mial dyplom i nic pozatym :P