Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jsfsfdhsgdvfhsgdhsdvgfvhsgs

Czy to grypa żołądkowa? przeczytajcie objawy.

Polecane posty

Gość jsfsfdhsgdvfhsgdhsdvgfvhsgs

Wymiotowałam dziś w nocy non stop aż nie miałam czym, dziś dostałam gorączke 38 stopni i mam biegunke tak ze cieknie jak z kranu i dreszcze...czy to grypa żołądkowa?

Gość gryczka
Raczej tak. A co z bólami mięśni, bólem głowy, gardła? Nie masz?

Gość ksjfgakjdbgfjadbghf
bóle mieśni mam straszne, ale kaszlu i kataru w ogole...tylko gorączka, ból mięsni, dreszcze,biegunka i wymiotuje

Gość kfalfjafjhajfbfhda
nikt mi nie pomoze?

Gość gryczkaC
Może to być grypa jelitowa. W sumie jedynym sposobem jest odpoczywać i bardzo dużo pić, aby się nie odwodnić. Po 2-3 dniach sama powinna minąć. Zwykła grypa jest mniej prawdopodobna, bo zwykle towarzyszy jej ból gardła, katar, a także bardzo wysoka gorączka (powyżej 39 stopni).

Gość kjhfjsfhbdbfxzdh
czuje sie fatalnie, całą noc wymiotowałam a teraz biegam co chwila do toalety bo biegunki dostałam, a czy przy grypie żołądkowej mozna coś jesc???apetytu w ogole nie mam ale od wczoraj nic nie jadłam ,mało tez pije ...moze cos zjesc na siłe??zupe mleczna albo rosołek ciepły?

grypa jelitowa...tak jak radza inni pij duzo i zbijaj goraczke..ja polecam teraflu w saszetkach albo poprostu gripex,tylko pamietaj zeby pic,oczywiscie mozesz odwiedzic lekarza ale wtedy dostaniesz lekarstw na 70zl...ja tak mialam,i miedzy innymi mialam przepisany laremid na biegunke

Gość ekgjnasnbebgsej
tak sie składa, ze w domu mam tylko aspiryne i nic wiecej..mieszkam na wsi, nie ma tu ani apteki ani sklepu wiec musiałabym jechac do miasta , tyle , ze nie dam rady z ta biegunka itd...a moze są jakies domowe sposoby?

Gość kejagekjrabj
ma ktos jeszcze jakies domowe sposoby na grype zołądkową?

Gość ajfajfbasfbjsahasfhasjdfhb
podnoszę !

Gość kFKjfFHDFHkjsdfngksdjfg
up up up

Objawów grypy jelitowej nie da się jednoznacznie określić. Niektórzy odczuwają ból i drapanie w gardle, kaszel, inni maja uczucie zatkanego nosa podobnie jak w przypadku przeziębienia. Te objawy, które ludzie potocznie nazywają grypą żołądkowa to przede wszystkim nudności, wymioty, uporczywa biegunka, znaczne wyczerpanie i uczucie ogólnego rozbicia. Oto kilka wskazówek, jak zachować sie w trakcie tej infekcji. Po pierwsze musimy podkreślić i zrozumieć, że antybiotyki nie przyniosą tutaj rezultatu, gdyż leki te zabijają tylko bakterie i nie są w stanie zniszczyć wirusów. Grypa żołądkowa jest spowodowana wirusem i stosowanie antybiotyków jest tutaj bezzasadne. Tylko wzmocnienie naturalnych mechanizmów obronnych organizmu pomoże w zwalczeniu infekcji. Możesz pomoc organizmowi zwiększając do maksimum ilość odpoczynku tylko w celu walki z chorobą. Wykonuj w tym czasie tylko drobne czynności i przerywaj natychmiast, kiedy poczujesz zmęczenie. Zostań w domu, jeśli możesz sobie na to pozwolić i nie kontaktuj sie z innymi, gdyż możesz ich zarazić. Powinieneś uzupełniać ilość przyjmowanych płynów, ale z racji nudności i wymiotów nie będzie to takie łatwe. Jeśli twój żołądek jest podrażniony, ostatnią rzeczą, jakiej potrzebuje jest pokarm. Jeśli czujesz nudności, daj żołądkowi odpocząć. Nie jedz ani nie pij przez 2 godziny. Jeśli wymiotujesz, powstrzymaj sie od jedzenia i picia przez 4 godziny. Po tym okresie czasu rozpocznij przyjmowanie płynów maleńkimi łyczkami, stopniowo, aż dojdziesz do około polowy szklanki. Kontynuuj przyjmowanie powoli płynów przez 4 do 8 godzin i dopiero stopniowo zacznij wprowadzać pierwszy pokarm stały w postaci słonego krakersa lub suchego toasta. Nie wprowadzaj stałych pokarmów w większej ilości przez pierwsze 24 godziny. Jeśli to uczynisz, nudności mogą powrócić. Możesz też zażyć lek przeciwwymiotny Dramamine, ale leku nie mogą stosować kobiety w ciąży. Jeśli masz biegunkę, równie stopniowo, a nawet wolniej wprowadzaj pokarmy stale (nawet po 48 godzinach). więcej na: http://www.facebook.com/TransferFactorInfoPl http://www.facebook.com/TransferFactorInfoPl