Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwykły człowiek

KOCHAM BOGA !!!

Polecane posty

Gość aartuuurr
ja kocham grzeska

Gość zwykły człowiek
kochać coś lub kogoś tu na ziemi nie wystarczy. Warto kochać Kogoś jeszcze

Jak się cieszę, że jest ktoś, kto ma odwagę to powiedzieć, a właściwie napisać:) Ja też kocham Boga:)

Gość witaj człowieku
ja też cię ciągle kocham i to się nie zmieni nigdy. Bóg

do: witaj człowieku Bóg nie da sie z siebie naśmiewać,pamiętaj o tym. Żyjemy w epoce bez Boga, wyśmiewania Jego i tych, którzy Mu cześć oddają; epoce kpiny z Niego, epoce ubóstwiania ludzkiego rozumu ale ta epoka kiedyś się skończy a Bóg będzie nadal i co wtedy?

...Bóg nie da sie z siebie naśmiewać,pamiętaj o tym... brzmi co najmniej jak groźba! podobno pan buczek jest wyrozumiały dla swoich baranków i jedna czarna jest mu droższa niż stado białych. to chyba tak leciało :-)

Gość witaj człowieku
a czy ja się naśmiewam????????????????????? Jestem osobą głęboko wierzącą.

Gość cccooo
to kiedy koniec swiata ???

Gość cccooo
w takim razie juz nie moge sie doczekac

do: per vaginam ad astra na pewno byłby nudny, bo niektórzy z was, podobnie jak ty nie miałby sie z kogo wyśmiewać. A tak Bóg jeszcze bardziej kocha "barwnych wyznawców" mówiąc: "błogosławieni jesteście, gdy wam urągają i prześladuja was, i gdy z mego powodu mówią kłamliwie wszystko złe na was. Cieszcie się i radujcie, albowiem wielka jest wasza nagroda w niebie"

W 1917 r. w Fatimie w Portugalii Matka Najświętsza objawiła się trójce dzieci: Franciszkowi, Hiacyncie i Łucji. Przychodziła przez kolejnych sześć miesięcy, od maja do października, każdego trzynastego dnia miesiąca. W swoich objawieniach Matka Boża prosiła o ofiarowanie modlitw i cierpień w intencji grzeszników: " Módlcie się, módlcie się dużo i dokonujcie umartwień za grzeszników, bo wiele dusz idzie do piekła, bo nikt nie chce się umartwiać za nie i za nimi wstawiać". Dzieci ujrzały także przerażającą wizję piekła. Matka Boża powiedziała wówczas do nich: "Widziałyście piekło, do którego trafiają dusze biednych grzeszników. Aby ich zbawić, Bóg chce ustanowić na świecie nabożeństwo do mego Niepokalanego Serca. Jeżeli uczynią to, co wam powiem, wiele dusz się zbawi i zazna pokoju.... " "W godzinę śmierci obiecuję przyjść na pomoc z łaskami potrzebnymi do zbawienia tym, którzy przez pięć miesięcy w pierwsze soboty odprawia spowiedź, przyjmą Komunię św., odmówią jeden różaniec i przez piętnaście minut rozmyślania nad piętnastu tajemnicami różańcowymi towarzyszyć mi będą w intencji zadośćuczynienia"

Gość Kurde a ja myślałam
że miłości nie da się stopniować... Ja nie potrafię w jedną sobotę miłować szczególnie jednego dziecka, a w piątek drugiego - kocham je codziennie, bez stopniowania i kalkulowania, jaki to dzień miesiąca dzisiaj mamy ;-) Przykład: 1 październik - miłuję szczególnie Kasię 2 październik - miłuję szczególnie Piotrusia 3 październik - miłuję szczególnie Władzia 4 październik - miłuję szczególnie Krzysia 5 październik - miłuję szczególnie Krysię w sobotę - miłuję szczególnie małżonka mego a niedzielę przeznaczam na miłość do Pana Witka Tak więc dla każdego coś dobrego :-P

Gość a kochaj sobie komu to szkodzi
tylko spłukuj kibel po onanizmie i topieniu dzieci

do:Kurde a ja myślałam Mówiąc "miłuję szczególnie" nie myślę: Matkę Bożą kocham najbardziej. Mówiąc "miłuję szczególnie" mam na myśli poświęcenie dzisiejszego dnia, dzisiejszych zmagań i czynów szczególnie Matce Bożej. Tak jak ty i inna matka poświęcasz każdemu ze swoich dzieci osobny czas, tak katolik powinien poświęcać swój czas z osobna Matce Bożej, z osobna Jezusowi itd.próbować podjąć z każdą z Tych Osób osobny dialog.

Gość Kurde a ja myślałam
do: zwykły człowiek Okaj, zakumałam, o co chodzi. ;-) Masz pełne prawo kochać kogo chcesz i jak chcesz... Trochę mnie tylko drażni ta ostentacja w wyrażaniu (intymnych w końcu) uczuć... Pozdrawiam

Ja kocham Boga i Jego syna Jezusa Chrystusa, który jest moim Panem i Zbawcą Chwała mu i dziękczynienie z ust moich płynie!!!

Gość A ja kocham Fredka

Gość wacus
jest juz blisko jiz puka do mych drzwii

jedno słowo do gorliwych wierzących. wasze życie winno świadczyć i być miarą waszej wiary. samo wołanie na forum o miłości do boga nie wystarczy. z drugiej strony przywoływaniem imienia boga nadaremno, bezmyślnie grzeszycie przeciw niemu!

do:per vaginam ad astra masz rację, "samo wołanie na forum o miłości do boga nie wystarczy" jaką masz pewność, że tylko piszę o Bogu i że moje życie nie świadczy o Nim? Z drugiej strony każdy chrześcijanin ma obowiązek głoszenia słowa Bożego nie tylko w swojej rodzinie, wśród najbliższych, ale i w każdym innym środowisku, w którym się znajduje. „Wierzący powinien świadczyć o imieniu Pańskim, odważnie wyznając swoją wiarę" (Por. Mt 10, 32; 1 Tm 6, 12). Dlaczego zatem ktoś, kto czuje się szczęśliwy, bo np. zaręczył się właśnie z Anią, albo wygrał auto może pisać o tym na forum, a ktoś kto poczuł radość z tego iż kocha Boga jest napiętnowany? Jeśli chodzi zaś o przywoływanie Imienia Boga nadaremno, to grzechem i nieodpowiednim posługiwaniem się imionami świętymi byłoby wymawianie ich bez szacunku i miłości, przyzywanie Boga do błahych spraw, bez pragnienia zmiany życia, bez pragnienia osiągnięcia jakiegoś dobra. Nie wydaje mi się aby w takim celu Imię To było przeze mnie przywoływane.

jeszcze raz do: per vaginam ad astra przepraszam za buźkę z językiem, która nie została przeze mnie celowo zamieszczona, zapewne umieszczenie po dwukropku litery v to spowodowało

Gość ddd kat
a czy ludzi tez kochasz??? ;*