Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość defne

Pierwszy raz...

Polecane posty

Gość defne

Mam kilka pytan i watpliwosci... Moze ktos bedzie mily i mi odpowie. Mianowicie zaplanowalismy z moim chlopakiem rozpoczecie wspolzycia. Oczywiscie bylam u ginekologa i biore tabletki (Cilest). Po 20 dniach zazywania tabletek wypadlo ze kochalismy sie a razczej sprobowalismy sie kochac. Nie uzywalismy prezerwatywy i zakonczyl we mnie. Mialam lekkie obawy ale slysac powszechnie ze lepiej bez prezerwatywy i nie trzeba jej uzywac nie zastowalismy jej. Jednak wyczytalam gdzies na forum, ze mozliwa jest jeszcze owulacja w pierwszym miesiacu brania tabletek itd. Czy to prawda? Czy jest mozliwosc zajscia w ciaze? Poza tym stosunek byl dosyc bolacy mam nadziejeze ze z czasem zmieni sie w prawdziwe mile doznanie. Ma tutaj odzwierciedlenie powiedzenie ze praktyka czyni mistrza? Mam mieszane uczucia. I osttania sprawa. Nie krwawailam od razu i jako takiego krawienia nie bylo jedynie rano zauwazylam mala plamke krwi na bielzinie. Czy moja blona zostala przerwana czy powinnam krawic skoro kropeczka wystapila. Wiem ze nie kazda kobietar krwawi ale zastanawiam czy to krawienie to u mnie ta kropka czy moze to nie wiaodmo skad jest i bol byl spowodowany nieprzerwaniem blony... Zapewne dla wiekszosc to glupie pytania i watpliwosci ale chcialabym uskyszec jaks odpwoeidz tym bradziej ze nie mam z kim pogadac na ten temat. Ale prosze nie myslec ze mam 13 lat i biore sie za cos za co nie powinnam:D Chociaz moja wypowiedz moze na to wskazywac:D Pozdrawiam

Gość kikusiaaaaa
A ile masz lat??? Skoro od razu tak napisalas ze nie masz 13....????? Pewnie 16-17??

Gość defne
Wspomnialam o wieku, bo czytalam kilka wypowiedzi z forum i widzialam sposob w jak czesto ktos podchodził do osob pytajacych. A ludzie jednka maja watlpiwosci wiec pytaja. Niezaleznie od wieku. Poza tym wspomnialam tez o wieku bo mimo wszytsko fakt, ze 23-letnia dziewczyna/kobieta matakie problemy/ pytania/watpliwosci jest rzadkoscia. I czesto wlasnie 13-latki sa bardziej doswiadczone i weicej wiedza o tej sferze zycia. I byc moze dziwne ze nie mam zkim pogadac na ten temat ale dla mnie to sprawa intymna i nie zamierzam plotkowac o tym z kolezankami. Pozdrawiam