Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama5

Urodziłam 5 córe!

Polecane posty

Gość ale jaja a ja powiem
ja powiem ze znam dziewczyne 26 lat i 5 chlopakow, najmlodszy urodzony na dniach hahaha planuja dalej dziewczynke..dodam dzieci rok po roku

Gość ta znajoma to jakaś chot
a stać ją chociaż na te dzieci czy klepią biede i jadą na pomocy państwa:O pieprzone dziecioroby bez ambicji

Gość to podpucha
ha ha ha !!!!!!!!!!!! Na pewno.

Gość tam gdzie bieda to duzo dzieci
a skąd wiesz,że podpucha, znam takie rodziny, bieda aż piszczy a oni mają po 4-7 dzieci

Gość i ja czekam na 5 malenstwo
wiec nas jest chyba wiecej...to juz nie taka zadkosc :P mam 30 lat i daje rade kochane...dzieci są moim wielkim szczesciem.. i uwierzcie mi,nic im nie brakuje :)

Gość Paula 24
LadyPretensja -- 4 dzieci plus rodzice i mieszkanie. No faktycznie, super. Nie wiem jakie to mieszkanie macie ale 6 osób nawet w 4 pokojowym mieszkaniu nie ma szans na jakąkolwiek prywatność, życie na kupie. Teraz dzieci nie odczuwają ale potem sie zacznie. Ja mam 3 pokoje i jedno dziecko i już czuje że mi ciasno i przydalby sie dodatkowy pokój. A wy na kupie siedzicie i ty sie chwalisz ze masz miezkanie, no wow!!!!! Dom dla takiej czeloty to chyba jedybe rozwiązanie.

my mamy dom z 4 sypialniami ,dwa pokoje goscinne i duza kuchnia 2 lazienki,w zupelnosci nam wystarczy,martwie sie jak dzieci dorosną i zostane w takim wielkim domu :(

Gość no wlasnie lady pretensja
co z prywatnoscia jakąś??? dzieci w wieku pozniejszym potrzebuja kąta tylko dla siebie a nie do podziału, a majac tylko mieszkanie, tego nie zapewnisz. tylko male dzieci lubia razem, potem sie zmieni a na dom was przy 4 dzieci w polsce nie bedzie stac.

Gość julka d
dom z 4 sypialniami ,dwa pokoje goscinne i duza kuchnia 2 lazienki no to teraz sobie policz, 7 osób. I tak za mało pokoi by każy miał swój. chyba ze cie uszczesliwia sypialnia tylko dla was a poza tym nic.

kiedys stwierdzilam ze jeden pokoj tez by nam wystrczył bo mije dzieci nie opuszczają mnie na krok i tak cały wolny czas spedzają w moim pokoju i w zaden sposob nie moge ich z niego wypedzic...do swoich pokoi idą tylko na noc do łóżka a wy straszny problem widzicie jak moze dziecko nie miec swojego pokoju!? moja mama sie wychowała z 3 rodzenstwa i rodzicami w kawalerce i do dzis nie narzeka :P ale jak sie jest wygodnym ponad norme to sorry!!!

Gość a później dzieci klepią biedę
a później dać wykształcenie tej 5 i mieszkanie na start, no to wątpię,że was będzie na to stać.

Gość grrrrr
akurat ja obserwuję że coraz więcej rodzin naprawdę dobrze sytuowanych ma więcej niż trójkę dzieci. Mój szef który zarabia naprawdę dobre pieniądze ma czwórkę a koleżanka której się też dobrze powodzi ma trójkę i w sumie chciałaby jeszcze jedno i powoli przystępuje do planowania ( a dziewczyna przebiegła w tym roku maraton -> jak by się ktoś czepiał że nie ma dla siebie czasu). Jedynaków (o ile nie ma jakiś problemów zdrowotnych czy innych np uraz po porodzie u kobiety) często mają ludzie zarabiający mało ale mający duuuuże ambicje planujący że wykształcą dziecko i nie stać ich na to żeby zapłacić za angielski, basen, jazdę konną i cholera wie co jeszcze dla więcej niż jednego dziecka.

Gość do i ja czekam na 5 malenstwo
no i widać ,że bieda z pokolenia na pokolenie przechodzi, teraz dzieci małe to owszem chcą być razem, a jak będą starsze to każde zechce swój pokój

Gość ja chcę trzecie
mamy 5 sypialni salon i dwie łazienki. Chce mieć 3 dzieci bo nie będę do końca życia tego molochu sama sprzątać.

Gość ja chcę trzecie
jakie mieszkanie na start? wam dali mieszkanie na start? Nie rozumiem tego podejścia my na wszystko pracujemy sami od początku bo inaczej to obciach ze nas rodzice utrzymują ale nasze dzieci wszystko muszą dostać gotowe? Gdzie tu logika?

DO TCH CO SIE TAK CZEPIAJĄ!!! tak sobie mysle ze wam zal dupy sciska ze macie jedno lub dwojke dzieci i nie potraficie podołac takim obowiązką dla mnie nie jest wazne zeby kazde dziecko miało swoj pokój i najdrozsze zabawki !wazne jest zeby wychowywały sie w miłosci i spokoju i wierzez ze tak bedzie,a wy robcie na luksusy i zagraniczne wycieczki 2 razy w roku.. moja mama nie zapewniła mi ani domu ani mieszkania i tak ją za wszystko szanuje

Gość bulbaaaa
dopiero mi sztuka narobić dzieci, to byle przygłup potrafi

Gość dziecioroby żenada
boże baby, jesteście żenujące. 5 dzieci? w dzisiejszych niepewnych czasach. to świadczy tylko o waszym braku wyobraźni1

Gość ale jaja a ja powiem
wczesniej sie udzielilam ze kolezanka urodzila 5 chlopaca, tylko u nich to inna sytuacja, nie zabiezpeiczaja sie bo kosciol nie pozwala sa religijni, bieda na maksa , daja jakis radem maja 2 kozy, chodza do kosciola, kiedys wpadlam z z olezanka do nich i dalam w zartach gumki a kolezanka sie oburzyla i powiedziala ze kosciol nie pozwala, ciekawe czy kosciol ich wykarmi....ogolnie dzieci czsyte zdrowe, ubrane ale chodza na neokatechezy jakies i tam im robia pranie z mozgu

Gość merdafff
po pierwsze dziwię się, ze kobiety pomimo religii pozwalają i patrzą na biedę swoich dzieci, i to są matki, po drugie jeżeli religia im nie pozwala stosować gumki, no to niech do cholery mamuśka liczy sobie dni płodne i niepłodne, mierzy temperaturkę i daje dupy w dni niepłodne a nie pieprzy się bez zastanawiania. No ale jak ktoś przygłup to żadne tłumaczenie mu nie pomorze.

Gość jedno pytanie- stać Was będzie
na porządne wykształcenie całej piątki, czy katastrofą będą studia w innym mieście i dzieci będą musiała nadrabiać naiwność rodziców? wiesz, ile kosztuje wykształcenie porządne? chyba że wyhodujesz gromadę tłumoków

Gość ja jeszcze nie mam dzieci- i
wiem jedno- jeśli się na nie zdecyduje to wtedy, kiedy będzie mnie stać finansowo, majątkowo, kiedy będę miała pewność, że mojemu dziecku niczego nie zabraknie - nawet wycieczek na Capri. Sama pochodzę z biedniejszej rodziny, studiowałam skromnie, za to prestiżowy kierunek i różnice stanu majątkowego były ogromne. Ja oszczędzałam wiecznie, nigdzie się nie wybierałam, chyba że do domu, inni wyjeżdżali, bawili się. Nigdy nie będę nieodpowiedzialną matką, która z powodu rwania macicy obarczy swoje dziecko swoją lekkomyślnością. I chociażby po to, by zapewnić mu rozwój, edukację na najwyższym poziomie i w ogóle życie na poziomie, żeby moje dziecko później wiedziało, jak zachować się w operze, jak jeść homara etc. Dziecko jest tym zainteresowane- nie, bo to nie kolorowa zabawka, nie komputer, ale inwestycja w jego życie . Tylko na inwestowanie w dziecko trzeba mieć pieniądze. Dla Was to pewnie herezje, ale jak dla kogoś szczytem marzeń jest życie we własnym mieszkaniu- nie mamy o czym rozmawiać. Pieniędzy nie docenia się tylko jako maluch.

Gość też tak mysleeeee
masz racje, no ale co niektóre matki zatrzymały się na rozwoju jak były dziećmi, którym lalka wystarczyla do zabawy i trzy razy coś do jedzenie i myślą, ze ich dzieci też tak będą postępować, tylko, że dzieci rosną i potrzeby wraz z nimi rosną.

Gość Waga73
Witam poczytałam i wnioskuję że ...Rodziny wielodzietne nie zawsze są patologią .Widzę po waszych wypowiedziach że wam wykształcenie nie pomogło ponieważ większość wypowiedzi to slogan ludzi niższego pokroju.Wasi rodzice zmarnowali poprostu swoją kasę którą dali wam na wykształcenie.

Gość a ja współczuje
zero czasu dla siebie , zero prywatności .. tylko pieluchy dzieci i dzieci.. masakra :(ty sie zestarzejesz w mig i nawet tego nie zauważysz..chyba , ze oboje z mężem jesteście ciapy (czyt. ciepłe kluchy) i nic po za smrodem pieluch was nie interesuje czy Wy kobiety nie macie innych ambicji tylko rodzic i rodzic??

Gość zezaaaa
to są w większości kobiety bez wykształcenia, siedzące w domu wśród gromady dzieci,

Gość mama klaudii
nie rozumiem jednego czemu wy tak sie czepiacie tych kobiet co maja po 4 czy 5 dzieci. chcą dają rade to co wam do tego .... nie pochwalacie , bo się z tego cieszą ? nie wszyscy muszą jeździć na wakacje 2 razy w roku za granice niektórym wystarczy polski bałtyk :) itd. ja mam jedno dziecko i nie planuję więcej , ale to nie powód , aby uważać kogoś za gorszego bo pragnie gromadki i ma do tego warunki

Gość mama klaudii
zezaaa nas było 4 w domu moja mama nie siedziała ciąglae w pieluchach , wykształcenie ma wyższe ( studia zrobiła zaraz po tym jak urodził sie najmłodszy brat) , całe życie pracowała zawodowo .... spełniała sie w tym co lubi jak ktoś ma ambicje to nic mu nie przeszkodzi tylko dodaje skrzydeł :) wiec nie uogólniaj jak czegos nie rozumiesz lub nie jestes w stanie sobie wyobrazić

Gość LadyPretensja
Paula 24 LadyPretensja -- 4 dzieci plus rodzice i mieszkanie. Gdzie ja napisalam ze mieszkam z mamą???Napisalam ze jest mama :OCzytaj kobieto ze zrozumieniem :O