Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama5

Urodziłam 5 córe!

Polecane posty

Gość mama28
ja ma synusia 3latka.i powiem ze nie planuje więcej dzieciątek.Ale gratuluje Ci takiej gromadki i życze szczęscia.Podziwiam.

Gość a czy musi być nick
jeśli stać was finansowo na taką gromadkę do tego kochacie dzieci i cieszycie się z każdego kolejnego dziecka to super i nie pozostaje nic innego jak pogratulować ale jeśli jest odwrotnie i nie macie warunków, do tego coraz większe parcie na syna to chyba tylko należy pogratulować...głupoty.

Gość zwariowałaś kobieto
? stać Was na tyle dzieic? w dzisiejszych czasach? ludzie sobie wyrywają włosy z głowy przy dwójce a Wy macie 5 i planujecie "synusia"? o losie, co za nieodpowiedzialni ludzie. no chyba ze maz zarabia kokosy...przy 5 to fortuna jest potrzebna! mozesz napisać jakie macie warunki finansowe i mieszkaniowe?

Gość najgorzej jak dwoje dłupich si
a jakie warunki mogą mieć rodziny wielodzietne w naszym kraju, z tego co obserwuję to zazwyczaj siedzą na garnuszku mops i innych instytucji dające j za darmo.

Gość befdggg
5 dzieci, o litości, przecież to macica by mi już wypadła z przemęczenia

Gość współczuję dzieciom
ciężkie życie ich czeka..no chyba że jesteście bogaci

Gość vedfggg
takie matki nie zastanawiają się nad tym jakie zycie będa mieć ich dzieci, ważne, że onie nie muszą iść codziennie na godzinę do pracy, im wystarczy narodzić dzieci, nie pracować, być w domu i zyć z pieniędzy opieki społecznej

Ludzie bez przesady.Co wam do tego kto ma ile dzieci?Jeżeli ktoś wie,że podoła finansowo i da sobie radę z piątką dzieci,to ja nie widzę przeszkód.Ja mam dwójkę i mi już wystarczy,bo kocham moje dzieci ale nie kocham macierzyństwa.A na myśl o kolejnej ciąży coś mi się robi.Ale jak widać są osoby,które znakomicie się w tym odnajdują.Jestem pełna podziwu dla takich rodzin.A to,że ktoś ma więcej niż jedno czy dwoje dzieci to nie znaczy,że to jakaś patologia jest.

Gość gratulacje ja nie mam
ani jednej a tak bardzo bym chciala :(

Gość tez mi radocha
no i z czego sie cieszysz? ja mam syna i to jest dopiero duma, same cipy w domu, maz chyba odejdzie z tego babinca, kobieta co nie urodzi syna jest do niczego ! a w ogole to mysle ze cie porobalo ladnie musisz sie walic jak krolik, pewnie stary jak popije to cie rznie

Gość taaaa akurat
taa jasne, masz 5 malych dzieci w tm tygodniowego noworodka i czas na klepanie durnych postow na kafe, ale pomarzyc mozna no coz....ja mam jedno i malo co czasu na cokolwiek

Gość rozmymłana jestes
ładnie zes rozjechana kijem bym nie tknał hahaha

Do tej niedouczonej kobiety, która twierdzi, że kobieta, która urodziła same córki jest nic niewarta!- to materiał genetyczny plemników (czyli męskiej komórki) decyduje o płci dziecka, a nie komórka jajowa kobiety. Radzę uzupełnić wiedzę, zanim zacznie się bzdury mówić. A mamie gratuluję :)

Gość tez mi radocha
do alexis nie jestem kobieta tylko facetem, w doopie mam genetyke baba ma urodzic facetowi syna i kropka

Gość LadyPretensja
Ja wlasnie dzisiaj wyszlam ze szpitala,gdzie urodzilam 4 coreczke:)Dziewczynki spia a ja mam chwilke relaksu i usiadlam przy laptopie.Kiedy dowiedzialam sie o czwartej ciazy,napisalam tutaj post ze jestem szczesliwa i wogole.No i zaczelo sie.Pisano ze jestem durna,ze nic nie umiem oprocz rodzenia dzieci,ze to patologia miec ich tyle itd.To jest wlasnie polska mentalnosc-wyzwac,obrzucic stekiem wyzwsk mimo ze sie nie zna tej osoby. Jestem najszczesliwsza osoba na ziemi.Moje corki maja 10,7,2 latka i najmlodsza 3 dni :)Nie jestesmy zadna patologią,mamy duze mieszkanie,samochod(ktory teraz trzeba zmienic na wiekszy),dziewczynki dobrze sie ucza,jednym slowem jestesmy normalna rodzina i naprawde zal mi tych ,ktorzy mysla ze dzieci to kara Boza,ze tacy rodzice powinni chodzic ze spuszczona glowa.My z mezem jestesmy dumni ze stac nas na wychowanie czworki dzieci,gdzie inni nie daja sobie rady z jednym. Autorko topiku-gratuluje corek:)

Gość grenadinne
fajnie :D bedzie wesolo na gwiazdke ;)

Gość do LADY
do Lady niby racja ale sama zrozum...teraz miec tyle dzieci do rzadkosc, no i ludziom kojarzy sie toz patologia bo to malo sie slyszy...najweicej nedzy w rodzinach wielodzietnych, wiec fajnie slyszec ze wam sie udaje pogratulowac

Gość sdjfvdfgdffdff
a ja uwazam to z aptologie, kiedy kobieto ty bedziesz miec czas dla siebie??? jak juz bedziesz stara i pomarszczona, co jedno z pieluch wyrosnie to drugie sie przyplata to juz bledne kolo ile masz lat w ogole,

Gość Millla.
A ja Wam gratuluję ! Z całego serca !!! 🌼 Jestem jedynaczką,moja mama umarła kilka lat temu.. Zostałam praktycznie sama na tym świecie (mam tatę kochanego i tylko jego, boję się go stracić). Jest mi przykro,że nie mam rodzeństwa :( :( :( Choćby jednej sztuki ;-) Wasze dzieci będą Wam wdzięczne za to,że będą miały siebie. :-)

Nóż się w kieszeni otwiera, gdy słyszę, że rodziny wielodzietne to patologia. Komuś się pojęcia mylą, ale nie ma co się dziwić, kiedy co niektórzy nie mają podstawowej wiedzy (guzik mnie interesuje, czy jesteś mężczyzną czy kobietą). Jeśli ktoś kocha dzieci, radzi sobie z nawałem obowiązków to ok, a tak na marginesie, to ilość dzieci to tylko sprawa rodziców.

Gość LadyPretensja
do sdjfvdfgdffdff Nie wiem czy to pytanie bylo do mnie,czy do autorki ale odpowiem na nie ja.Otoz czas dla siebie mam poniewaz nie mieszkam z dziecmi na bezludnej wyspie-jestmaz,jest mama,ktora chetnie zostanie z dziewczynkami,kiedy chcemy isc sie z mezem gdzies pobawic.Mam 32 lata.Wygladam i czuje sie atrakcyjnie.Nie bede Cie teraz probowala przekonac jaka jestem fajna i wogole bo mam to gdzies ale uwierz mi ze bycie matka nie oznacza zaraz tego,ze kobieta jest brzydka i zaniedbana.Ta ,ktora nie dba o siebie nawet przy jednym dziecku moze byc nieatrakcyjna a ta ktorej zalezy na fajnym wygladzie-zawsze wygospodaruje pare chwil tylko dla siebie :)Pozdrawiam i znikam do mojego maluszka ;)

Gość hdf i chwdp
dobre jasne narobic bachorów a potem obarczac opieka dziadkow itp , chcesz sie zabawic, baw sie w pieluchach, masz stado w domu to do garow i pieluch a nie zabawic sie

Gość tak jedna jedynaczka
ja tez jestem jedynaczka...ojciec nie zyje, ukochana babcia zmarla, mam mame ale nie jest idealna, mam juz swoja rodzine, meza i 1.5 synka, zaluje ze na starosc nie bede miala do kogo pojechac, ze moj niuniu nie ma cioc itp, ze kiedys zostae sama jak palec, no wiecie syn i maz swoja droga ale to tak jakbym nie miala korzeni:( , zazdroszcze innym co maja rodzenswto dlatego pragne jeszcze jednego dziecka zeby syek mial rodzenstwo:) a mamom wielu pociech gratuluje ! no i zeby na starosc nie byl obaczony np opieka nad chorymi rozdicami tylko sam, tzn zeby nie zostal sam itp

Gość prazona
moja kolezanka ma 12 siostr...i 1 braciszka:) oczywiscie najmlodszy:D

Dzieci, a nie bachory, jak już. A w dodatku skoro dziadkowie chcą pomóc w wychowaniu wnuków i czasem się nimi zajmują, to nic złego, przynajmniej dzieci czuły bliższą więź z członkami rodziny, a to bardzo ważne w ich rozwoju.

Gość alalalalalalalalalalala
alexis wez ssij

Gość do pracyyyyyy
oczywiście, że rodziny wielodzietne to może nie do końca patologia ale bieda, ponieważ bogaci mają najwyżej 1-3 dzieci według badań), a biedota zamiast wziąć się za pracę to leży i robi dziecko za dzieckiem nie mając je za co utrzymywać.

Gość niebieska nimfa
Gratuluje córki i odwagi! Wychować 5 dzieci to wielka sztuka :) Ja zawsze marzyłam, że bede miec 3 dzieci (sama pochodze z takiej rodziny), a nawet 4 by mnie nie przerazało :D Finansowo dalibyśmy sobie spokojnie rade z 4 dzieci, nawet bysmy wyjechali raz na rok na wakacje, nawet te zagraniczne. Ale z wygodnictwa bede miec najwyzej 2 dzieci. Chcialabym miec czas dla siebie. Poza tym, nie chcialabym być tyle razy w ciazy :( Niby to piekny okres z zycia kobiety, bo nosi w sobie nowe zycie, ale jednak tez na pewno jest to czas męczący, same wiemy jak niektóre znosza ciażę. No i najwazniejszym motywem jest to, ze 2 dzieci będe mogła dać dużo więcej niz 4, moze nawet mieszkanie na start, czy chociaz samochod.

Gość do lady pretensja
Ja tydzien temu rowniez (dokladnie!)urodzilam 5dziecko,szkoda ze nie dziewczynke ,bo mam tylko jedna:) wiecej dzieci juz nie planuje,i nie uwazam zeby to bylo cos niesamowitego,jest nas duzo i wesolo:)

Gość pisalam powyzej...
do tych co pisza ze rodziny wielodzietne pasa sie na mopsie...chyba sobie kpicie,najpierw zorientujcie sie ze za te zapomogi mysz byloby ciezko utrzymac,a co dopiero dziecko,dlatego my nawet nie wystepowalismy o zadne dodatki rodzinne bo to g...no nie pieniadze,gorzej niz jalmuzna,a wymogi i dokumentacja jakby o majatek chodzilo.