Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tinyh

Przerwa w tabletkach

Polecane posty

Gość tinyh

Od roku brałam regularnie tabletki antykoncepcyjne. Teraz miałam miesieczna przerwe i znow od listopada biore tabletki. Do tej pory nie wystapilo u mnie krwawienie chociaz jestem w 5 dniu okresu ale podobno moze ono wystapic z spoznieniem 8-10 dniowym. Mam pytanie czy biorac od pn. tego tygodnia znow tabletki regularnie jestem zabezpieczona np. juz dzis? Czekam na odpowiedz.

Gość sajsjsldnldsa
ale wziela pierwsza tabletke pierwszego dnia okresu czy nie dostalas normalnej miesiaczki na turalnej po ostawieniu to wazne. po jesli odstawilas tabletki mialas krwawienie z ostawieni a potem po miesiacu zaluzmy naturalna miesiaczke i pierwszego dnia znow rozpoczela tabletki to jestes zabezpieczona a jelsi w ogole nie masz miesiaczki to nie mozesz brac tabletek musisz czekac

Gość zacznijmy od tego
ze nie robi sie miesiecznej przerwy, skoro nie przyjmowalas tabletek to organizm doszedl do wniosku ze moze sie oczyscic i przejsc na swoj wlasny rytm, po zakonczeniu przyjmowania tab okres moze sie spoznic nawet do 14 dni, pytanie czy jestem zabezpieczona?- na twoim miejscu zabezpieczylabym sie dodatkowo przez nast miesiac

Gość tinyh
wzielam pierwsza tabletke w pierwszym dniu okresu

Gość przecież piszesz
że nie ma krwawienia - to kiedy ją wzięłaś?

Gość no ale piszesz
ze jestes w 5 dniu to chyba okresu teoretycznego albo ja cos nie rozumiem

Gość tinyh
Nie mialam krwawienia nawet po odstawieniuteraz odpn. zaczyna mi sie przerwa a wczoraj powino wystapic krwawienie ale go nie ma jeszcze. Czyli to ze teraz biore tabletki nie zabezpiecza mnie wcale?

Gość tinyh
Jestem w 5 dniu przerwy gdy powinno wystapic krwawienie. Zazwyczaj krwawienia dostawałam 5-6 dnia ale na razie nie wystapilo. A pierwsza tabletke wzielam w pn. pierwszy dzien przerwy bo tak mi kazan\ły osoby ktore zawsze tak robia rozpoczynajac pudełko - zaczynają brac pierwszego dnia gdy rozpoczyna sie im przerwa 7 dniowa.

Gość brak słów...
a potem płaczą, że zachodzą w ciążę pomimo brania tabletek

Gość micia7
jak moglas wziasc tabletke skoro nie dostalas okresu?

Gość tinyh
niby czemu skoro nie wspołzylam przez ten miesiac? :p

Gość tinyh
jest takie cos jak metoda kalendarzykowa....obliczylam sobie ze okres powinien mi wypasc jak co miesiac a w tym wypadku od pn. powinna mi sie rozpoczac przerwa 7 dniowa - DLATEGO wzielam w pn. tabletke bo tak robi wiele osób rozpoczynajac pudlko po przerwie

Gość micia7
no to gratuluje, bo pomieszałaś...

Gość tinyh
wiec prosze mi wytłuamczyc dlaczego skoro wiele osob kazalo mi wziac w pn. gdy zaczyna mi sie przerwa ...

Gość brak słów...
to było takie ogólne spostrzeżenie - nie dotyczyło bezpośrednio Twojej osoby okres = krwawienie, a nie jakieś przypuszczalne terminy na razie zabezpieczaj się dodatkowo

Gość ale go nie dostalas
wiec po cholere bralas te tabletki, rozregulujesz organizm a pozniej bedziesz plakac, zabezpiecz sie dodatkowo

Gość tinyh
no to co mam teraz zrobic...jak mam je teraz brac zeby znow byc zabezpieczona... :/ ...

Gość micia7
wiele osób...a nie lepiej przeczytac ulotke i zobaczyc jak sie w ogole przyjmuje tabletki, co w razie wypadku jesli robi sie przerwe? przeciez to wszystko jest napisane;/ najpierw czytasz co bierzesz i jak to robic...

Gość tinyh
dzieki.... bardzo wam. Juz nie bede sluchac nikogo kiedy rozpoczac tabletki :/ ...

Gość micia7
teraz to juz lepiej bierz do konca opakowania, jak juz zaczelas...bo mysle ze przerwanie w tym momencie jeszcze bardziej wszystko rozreguluje...a najepiej przejdz sie do lekarza;/ i jesli chcesz wspolzyc to lepiej sie zabezpiecz, bo w takiej sytuacji to nie wiadomo co sie dzieje w twoim organizmie

Gość jesli to twoja 5 tab
to ja bym zrobila tak ze odstawiam czekam na okres, pozniej jak dostane 2 z kolei to pierwszego dnia zaczynam tabletki , czyli jeszcze m-c na odstawieniu, albo biore tab dalej, zabezpieczam sie dodatkowo

Gość swiety kozolek
napisze Ci prosty schemat bralas tabletki skonczylas 21 tabletek i masz 7 dniowa przerwe ma w niej wystapic krwawienie z odstawienia ( zaluzmy ze normalnie wystapilo. odstawiasz tabletki czli juz po 7 dniowej przerwie nic nie rozpoczynas zi czekasz na swoja naturalna miesiaczke ona nawet po miesiacu moze przyjsc i dopiero jak dostajesz swoj naturalny okres to ierzesz w 1 dnio okresu tabletke i jestes zabezpieczone a pozaty nie robi sie przerw na 1 miesiac i namieszalas sobie ostro w organizmie to tyle