Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xjkfhjfgfgfgfggfgfgf

pyt dotyczące soczewek kontaktowych

Polecane posty

czesc zamówiłam sobie na allegro kolorowe soczewki kontaktowe zerówki. Jakichs wiekszych problemow ze wzrokiem nie mam, więc nie chodze do okulisty. No i tak patrze tam jest napisane że średnica soczewek wnosi 14,40 a w innych jest 14,00 14,20, 13,80 itd. i jaka to jest różnica?

czy moze mi sie cos stac jak je zaloze? Przeciez nie bede chodzic do okulisty, to tylko soczewkikosmetyczne... skąd mam wiedzieć jakie będą mi pasować?

Gość to rozmiar
moga ci sie zsuwac, badz uwierac, od tego jest okulista zeby dobrze dobrac

noo ale przeciez nie bede do okulisty szla w takiej sprawie bo mnie by chyba wysmial :| okulista jest od ludzi którzy maja problemy ze wzrokiem chyba...

Gość błahhha
no wlasnie idiotko powinnas po to isc zeby ci dobral soczewki....jaki rozmiar itd....powiesz ze chodzi ci o kolorowe i tyle...a poza tym kto ci kaze isc do okulisty, przy kazdym salonie optycznym przyjmuje optyk i dobiera szkla i soczewki przy okazji badajac wzrok...uhhhh co za ciemnota z ciebie..... a poza tym skad ta pewnosc ze masz oczy w porzadku???????????????????????????

soczewki musi dobrać okulista wykonujac najpierw odpowiednie badania... nie byla to rozsadna decyzja z Twojej strony :o

Gość jejku ludzie wezcie
przestańcie, ona sie pyta tylko czy moze jej sie coś stac. Wiadomo, że wizyta u okulisty czy optyka byłaby najlepszym rozwiązaniem :O Powiem ci ze ja sie nie znam na soczewkach, ale mysle ze chyba przymierzyc mozesz i zobaczyc jak sie bedziesz w nich czuc...

Gość niewidzialna ręka rynku
życzę powodzenia z wkładaniem i wyjmowaniem :D

przymierzyc i zobaczyc jak sie bedziesz w nich czuć :o no lepszego tekstu nie slyszalam :D zeby zalozyc soczewkę to sie tego najpierw trzeba nauczyć, poza tym po to soczewki maja odpowiednie rozmiary zeby bylo dopasowane do oka indywidualnej osoby, jesli jest soczewka za duza to bedzie się zsuwac i utrudniać widzenie, szczegolnie jesli to kolorowa soczewka to w polu widzenia będziesz mieć plamę...

niewidzialna dlaczego????

Gość niewidzialna ręka rynku
bo tak jak pisze czarna dziura, to nie jest takie hop do przodu, że wepchniesz w pięć sekund byle jak i będzie okej, potem złapiesz i równie szybko się pozbędziesz. jeszcze z niedopasowanym rozmiarem to już w ogóle niezły hardkor :P

kurde a ja myslalam ze to jest latwe :P W sumie jak sie teraz lepiej zastanowilam, to rzeczywiscie chyba bym nie kupila teraz. Ale jakos tak pod wplywem chwili, ahh, no coz.. najwyzej wywale. Dobrze ze chociaz drogie nie byly :P Tylko nie wiem czy probowac w ogole je zakladac???

heeej odpowiedzcie mi.

Gość taaa na pewno cie wysmieje
Po to jest okulista by pomoc dopasowac soczewki - wyznaczyc rozmiar soczewki i krzywizne. Co ci sie moze groznego stac, pewnie nic, ale zle dopasowana soczewka moze powodowac dyskomfort w noszeniu ;/

a 14,40 to duzy rozmiar? Najwiekszy? Ja nie mam takich duzych oczu :( Jakie wy nosicie?

Ja nosze 14.00 8.7 a mam wielkie oczy....ale to chyba nie o to chodzi, soczewki kosmetyczne z wzorkami raczej robione sa na jedno kopyto, najczesciej 8.6...raz też sobie kupiłam takie (choc mam dopasowane właściwe,ale co zrobie jak nie produkują w moim rozmiarze) i poprostu lekko zakrywało mi pole widzenia jak spojrzałam gwałtownie w bok:) ale nic mi sie od nich nie stało:)

dzieki zlotowlosa :)

Gość cube
z tego co się orientuję to wszystkie kolorowe soczewki mają krzywiznę 8,6 wzroku Ci to raczej pogorszyć nie powinno, ale może być niewygodne w noszeniu soczewek..jeżeli nie chcesz iść do okulisty to zawsze możesz zadzwonić np. do sklepu szkla.com oprócz tego, że sprzedają tam soczewki, to obsługa jest na tyle kompetentna, że powinna odpowiedzieć na każde pytanie i wyjaśnić czym może grozić noszenie soczewek o złej krzywiźnie