Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maryane

Kółko. J.Angielskiego. PROSZE O PORADY!

Polecane posty

Gość Maryane

Jutro zaczynam prowadzić Kółko Języka Angielskiego dla dzieci 1-3 klasa podstawówki... Jako pierwszy temat wymyśliłam: kolory i cyfry. Jakie moge zorganizować zabawy i zadania do wykonania?

Gość lojesu
ojoj to ja raczej nie poslalabym dziecka na takie kolko,ktore prowadzi niedoswiadczona pedagog ,ktora nie wie od czego ma zaczac:\

Gość no naprawdę
chyba sobie jaja robisz. Tzn ze zadnej szkoly nie ukonczyłas a pchasz sie do nauczania.

Gość o rany boskie
mam nadzieję, że rodzice szybko się zorientują i popłyniesz...:( świat jest pełen naciągaczy, smutne, że nawet na dzieciach żerują...

Gość czasami ukonczenie szkoly
nie przygotowuje do praktycznej strony zawodu wiec nie dziwie sie autorce ze pyta, przeciez to jej poczatki w nauczaniu dzieci

ja ukonczylam pedagogike animacje kultury (2 stopniowe studia magisterskie) i kiedy jechalam z mlodzieza na oboz to plan zabaw ulozyl mi moj znajomy instruktor druzyny harcerskiej. Nikt mnie tego na studiach nie uczyl.

poszukaj w bibliotece pedagogicznej ksiazek-pomocy nauczania jezyka angielskiego.

może nie dla dzieci z 1-3 klas ale napiszę Ci co przerabiał mój 3 letni Synek :D I am... 1 2 3 Who do I see? I see .... (my bawimy się z rolką z papieru toaletowego - zaglądamy) kolory - czerwony, niebieski żółty kręgle - bawimy się i ćwiczymy kolory i liczenie, alebo kartki z kolorami przyklejamy do ścian - biegamy do kolorów, albo słowo auto i do tego zrobiłam 3 garaże z kartonu - niebieski, czerwony i żółty ale dla 6-7 latków to chyba przydałoby się "coś poważniejszego" :D

Gość Maryane
Proszę mnie nie oceniac. Studiuje pedagogike z j.ang. Naciagaczem nie jestem to BEZPŁATNE kółko przy parafii... wiec nie obrażajcie jak nie wiecie

Gość Maryane
Wiem od czego zacząć. Mam przygotowane kilka rzeczy. Kółko to nie szkoła! Ma być dużo zabawy a nie książka i wypełnianie schematycznych zadań. Nie pytałam jak są po angielsku kolory tylko czy znają Państwo ciekawe zabawy/piosenki itp. dla dzieci w tym wieku.

Gość Maryane
Blondyna.d JESTEŚ WIELKA! Po stokroć Ci dziękuję!

Na co liczylas? Na kafe wszyscy jada po wszystkich.. nawet jakbys nerke oddala to by szukali czegos na dowód ze jestes "zwyrodnialczynią" lepiej to chyba na forum da nauczycieli czy językowy pozdrawiam!