Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zrozpaczona17

jestem w ciazy mam 17 lat

Polecane posty

mam 17 lat co prawda skonczylam je 3 m-ce temu jestem w 9 tc. Boze swiat mi sie zawalil wiem od 2 tygodni o ciazy bylam u lekarza widzialam swoje dziecko na usg. na szczescie ginekolog mnie zbadal mimio ze nikt w domu nie wie. nie wiem co mam zrobic co dzien wymiotuje jest mi nie dobrze jestem chyba typowo pechowa bo mdlosci mam od rana do wieczora :( chodze do szkoly ale co mam z nia zrobic rzucic zostac po gimnazjum sa dni kiedy ledwo wytrzymuje wszystkie lekcje to okropne samopoczucie mnie dobija. w szkole wiedza powiedzialam nie mialam sily dalej tego ukrywac ale z drugiej strony pusilam sie wstydze sie jezdzic i pokazywac tam z brzuchem nie jestem mocna psychicznie i wiem ze jeden zly komentarz z czyjejs strony moze mnie niezle zdolawac musze jeszcze powiedziec w domu boje sie :( zawiodlam wszystkich lacznie ze soba nie mam checi do zycia boje sie ze sobie nie poradze tak mi zle nie wiem co robic nie mam ochoty sie nikomu pokazywac na oczy ;(

Gość **TuŚka**
Kurcze nie chciałabym;( nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu;(

powiedz mi co cie obchodzi opinia innych ludzie to idioci lubia obgadywac nie sugeruj sie tym co inni mowia mniej to w dupie !! masz byc silna masz dla kogo zyc dziecko ciaza to najpiekniejszy czas mozesz uczyc sie zaocznie a to ze masz 17 lat to co z tego ??? teraz nawet 13 latki zachodza w ciaze wstydzisz sie brzuszka czyli dziecka??? a czemu odrazu puscilas sie ? tez mam 17 lat i jestem w7-8 tygodniu ale inaczej an to wsyztsko patrze niz Ty.

Gość **TuŚka**
A jakie miałaś obiawy w pierwszym tyg.??

Gość **TuŚka**
Obojetnie;)

Co mogę powiedzieć...bądź silna,wierzę,że dasz radę to wszystko przetrwać i pogodzić ze szkołą. No i powodzenia,naprawdę mam nadzieję,ze wyjdziesz na prosto :)

w pierwszym tygodniu raczej sie nie ma objawow wiem ze bolalo mnie podbrzusze tak na okres i macica to bylo gdzies hmm moze 1-3 tydszien gdzies tak i piersi mi stwardnialy

Gość poszukiwacz zaginionej arki
Mania20 jak masz dawac rady typu "teraz nawet 13 latki zachodzą" to lepiej zamilcz.

Życzę powodzenia w życiu dziewczyny, Nie martwcie sie, wszystko się ułoży. Zrozpaczona, powinnaś patrzeć inaczej na świat serio. Łukasz elo

Gość gość
Witam :) Autorko cieżka sprawa ale stało się i mam nadzieje ze nie myslisz o usunieciu dziecko bo to bylo by zle

Teraz nawet 13 latki chleją na potege, wiec mozna chodzic do szkoly po kilku glebszych , taka jest prawda, a co moze nie ? ......

teraz gownazeria w wieku 13 lat czy ilus tam to najgorszy wiek sa to straszne dzieciaki nie mowie ze kazde ale zazwyczaj juz mozemy sie z takimi spotkac

ja do konca 6 tygodnia tez nie mialam objawow zadych :) potem zaczelo sie latanie do kibelka jeszcze taki pechowiec jak ja to co dzien :) o kazdej porze... musze byc silna wiem to jutro pogadam z mama nie ma co tego odwlekac beda docinki w szkole komentarze powiedzieli ze mi napewno pomoga mam doc znac jak mi poszlo z rozmowa :) bedzie szok napewno placz krzyk ale mam nadzieje ze zmiekna nie odtraca i nie mowie o utrzymywaniu mnie i dziecka rodzina moze pomoc ale za bledy musze placic sama....................

za jakie bledy zrozpaczona dziecko to nie blad i mniej to dzies co inni mysla PAMIETAJ

A co na to tatus ? Muszę podzielić zdanie autorki, owszem puściłaś się.... , bo chyba nie byla to wielka milosc do grobowej deski :P cierp ciało, coś chciało . alleluja i do przodu.

Gość hyhyhyhyuuii
A co z chlopakim, ktory Cie zaplodnil?? jestes znim??

Gość Mimi26261
Jak bym się miała przejmować tym co ludzie mówią to juz dawno bym popełniła samobójstwo. Dziewczyno weź sie w garść i nie denerwój bo po co masz rodzine więc napewno Ci pomogą. A co z ojcem dziecka????????????? Jak on zareagował jak sie dowiedział o ciaży??????????

Gość bo warto żyć
Powiem szczerze, bedzie ciężko! Ale zobaczysz jak wszystkie cierpienia wynagrodzi Ci twoje maleństwo.Masz kochać to dziecko i dbać o nie, tak samo o siebie. Rodzina na pewno po czasie zrozumie, na pewno Ci pomoże.Musisz byc dobrej mysli. I zastanów sie 3 razy zanim podejmiesz jakakolwiek decyzje zaznaczając jakakolwiek .Kazdy popelnia błedy, ty jestes młoda i masz na to usprawiedliwienie, ale teraz będziesz musiała bardzo szybko dorosnąć...bo już nie jesteś sama tylko was jest dwoje!! Nie zwlekaj powiedz rodzicom, wiem ze to cezka sprawa ale tak naprawdę będzie najlepiej. Nie masz co sie zadręczać, nie wolno Ci sie denerwować. A im szybciej przejdzie zdenerwowanie. Służę radą tez jestem mama-starsza troszkę ale młoda mama.

jak zobaczylam dzidzie na usg to jak mi sie lezka zakrecila w oku :) nie mam zamiaru usuwac to napewno nie wchodzi w gre poszlam pozno do gina bo dopiero teraz we wtorek bylam mam isc za dwa tygodnie po karte ciazy i dostarczyc ubezpieczenie lekarzowi narazie dostalam folik i duphaston mam nadziejeze dzidzia jest zdrowa bije malutkie serduszko :)

A o tatusiu ani słowa, może to pomroczność jasna po za dużej dawce alkoholu , nazwisko taty ...... n/n :D

Gość Mimi26261
Wiesz jak tatus sie cieszy to dobrze bedzie Cie wspierał . Ja miałam 18 lat jak zaszłam w ciaże i tak jak Ty myślałam ze bedzie darcie na mnie i mama bedzie zawiedziona a tu niespodzianka bo mama tylko mzaptyała co dalej zrobimy i ze pomoże i ze sie cieszy ze bedzie pierwszy raz babcia i pomagała nam długo za co jej dziękuje bardzo bo młodzi byliśmy

Gość gość
To dobrze poradzisz sobie :) Jesli bedziesz chciala odezwij sie do mnie na gg :) Pozdrawiam :)

znajac mame pewine jak ochlonie to bedzie w porzadku :) z tata nie mam dobrego kontaku mimo ze mieszkamy razem jakos nie przepadamy za soba zbytnio ktos dorosly jestem napewno potrzebny jakies wsparcie rada bo tez chce dobrze dziecko wychowac a musze sie jeszcze duzo dowiedziec nauczyc chlopak chce mnie zabrac to znaczy jego wujek ma duzy dom zaoferowal pomoc chce zebysmy z nim zamieszkali jest tam sam z tego co mowi lubi dzieci i chce nam pomoc..........

Ja w wieku 18 lat też zaszłam w ciąże i myślałam, że mama to chyba zawału dostanie, i że w ogóle będzie jedna wielka tragedia... ale mama zareagowała super, żadnych krzyków nic :) Później poroniłam... ale cóż takie jest życie :) Teraz jestem już starsza i znów w ciąży :) Nie bój się powiedzieć, zobaczysz jej reakcja Cię zaszokuje ;)

Gość KUNE-gunda
Przede wszystkim porozmawiaj z rodzicami, to najwazniejsze... JA na ich miejscu wolałabym się dowiedzieć wcześniej od wujka chłopaka... Będzie, dobrze, zobaczysz, widzę że bardzo dojrzale do tego podchodzisz, mimo, ze masz niewiele lat.