Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nietypowyproblem

nieco wstydliwy problem, pytanie do kobiet

Polecane posty

Gość nietypowyproblem

musze zrobic badanie moczu ktorego nie da sie przesunac, niestety podczas okresu czy jak uzywam tamponow to nic sie nie stanie? nie chce by wyszly krwinki w wynikach :O bo jeszcze lekarz uzna mnie za chora :O :O

Gość MUSI BYC PRZESUNIETE
JW

Gość nietypowyproblem
nie da sie przelozyc, nie ma takiej mozliwosci :O

Gość nie rob nie ma sensu
badanie musisz przelozyc, tampon niewiele pomoze

Gość nietypowyproblem
az tak zle nie jest :P zeby az krew leciala, tampon jednak pomaga, boje sie tylko ze kilka glupich krwinek sie znajdzie, ktorych golym okiem nie widac i sie lekarz przyczepi :O

Gość nietypowyproblem
a moze sa sposoby by okres opoznic o dzien- dwa? bo to tak na styk jest, moge dostac a moge i nie, niestety nie biore tabletek anty 😭 bo bym miala latwo

a mozesz mi powiedziec dlaczego tak boisz sie porozmawiac z lekarzem ? i dlaczego tak panicznie boisz sie tych krwinek? a jesli sie tak panicznie boisz to z nim porozmawiaj, przeciez to normalne! w koncu jestes kobieta

Gość nietypowyproblem
jak wyjdzie krew to powiem mu, pewnie ze tak tylko boje sie ze uzna badanie za niewazne wtedy, :O to jest badanie do pracy, plus krew itp, nie moge go odlozyc o tydzien bo mi podziekuja poza tym nie powiem obcemu facetowi- szefowi przyszlemu ze mam okres! tylko lekarzowi moge powiedziec, boje sie ze przez zly wynik nie dostane pracy :O

hmm wiesz, jesli tak zalezy Ci na tej pracy to za duzo masz do stracenia, ja bym normalnie po ludzku porozmawiala o tym z szefem lub ewentualnie wczesniej z lekarzem na ten temat co masz z tym fantem zrobic.

Gość poszukiwacz zaginionej arki
A okres to tyfus czy co kurwa, masz okres i nie mozesz sie badac, powiedz normalnie facetowi jak mu sie nie podoba to niech sie buja na szczaw chcesz u prostaka pracowac ? Twoja brocha.

Gość nietypowyproblem
pech chcial ze prace znalazlam akurat jak mi sie okres zbliza i musze isc na badania :O jakby co to powiem lekarzowi, nie bede miala wyboru, choc mam nadzieje ze jakos sie uda, mam tez nadzieje ze oni tam robia te badania niedbale wiec sie nie czepia, bo w koncu nie szukaja tam chorob tylko trzepia kase (kiedys jak robilam winnym miejscu do innej pracy to nawet mi wynikow nie powiedzieli, pewnie wcale badan nie robili )

Gość bzdury ludzie opowiadaja
przeciez krew leci z pochwy a mocz z cewki moczowej!!! (a to nie ten sam otwor :p) Jesli uzywasz tamponow to nic sie nie pomiesza. Radze ci przed wyjsciem do lekarza porzadnie sie podmyj, zaloz nowy tampon, nastepnie przed siusianiem podetrzyj sie jakas chusteczka nawilzana i siusiaj na zdrowie :) zadna krew sie nie zmiesza

odrazu wal prosto z mostu lekarzowi... a jak zacznie robic problemy to wtedy powiedz mu jaka masz sytuacje, to wtedy powinien ci cos poradzic :)

Gość nietypowyproblem
dzieki :) wiem ze leci z innego otworu :P ale troche sie obawialam ze mimo to cos sie przedostanie (czasem mimo tamponu potrafi sie wypsnac :P ) dlatego tak zrobie, upewnie sie ze jestem czysta, chusteczka pod reka i moze sie uda :)

Gość a cóż to za praca
że badają aż mocz u pracownika Hehe Idź na to badanie niezależnie od tego czy masz okres i udawaj że problemu nie ma. Zainterweniuj tzn. poinformuj o zaistniałej miesiączce dopiero w takiej sytuacji gdyby lekarzowi się coś nie spodobało w wyniku badania ale wątpię żeby zrobił jakiś problem. Takie padania do pracy są zazwyczaj pic na wode fotomontaż, odbębnieniem procedury, podpisaniem papierka

Gość z tamponem okk
ja nie rozumiem co za pro0blem z tampotem? przecież przez tampon krew nie przecieknie:D tylko koniecznie po założeniu umyj się dokładnie i wtedy......bo rzeczywiście w bad. ogólnym moczu krew nie powinna się znaleźć bo wtedy niewiadomo by było od czego.....natomiast w posiewie moczu jak jest lekki okres to można nawet i bez tampona - ja się kiedyś pytałam w laboratorium to mi powiedziała że jak jest posiew to można. I nie słuchać tego, że tylko wodą się umyć, bo to nie prawda, kiedyś jak robiłam ogólne moczu i umyłam się tylko wodą to mi wyszły pasma śluzu w tym bad. itp, trzeba się umyć normalnie płynem, i dokłądnie wodą potem spłukać i wtedy....

Gość z tamponem okk
ale chusteczka nawilżana to raczej też nie jest dobry pomysł:/ no nie jest to sama woda i może zmienić wynik bo jakas pozostałość jej przeciez bedzie bo jest mokra i moczem jak sie odrobine dostanie to mogą jakieś dziwne rzeczy w tym moczu wyjśc:/ no ale rób jak uważasz ja bym nawilżanej chusteczki nei użyła. tak samo przecież przed posiewem z pochwy nie powinno sie żadnych nawilżanych chusteczek używać, tylko po prostu się umyć bo może nie wyjść badanie