Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melys

moje dziecko ma trudności ze snem w nocy

Polecane posty

Gość Melys

Witam . ja wiem że ten temat juz tu sie pojawił, ale nie doczytałam sie jakis porad. Biegam po neci i szukam kogos kto mi pomoze. Jestem mama dwoch chłopaków 10lat i drugi 10 mcy - i to z nim jest problem. Nie było nocy by przespał cała. Budzi sie 5,7 razy, placze, stęka, woła. Wstaje, przekręcam na bok, bujam łóżeczkiem, usypia, i znowu na dwie godz. W domu panuje spokój, reguralny trub dnia. Jestem zmęczona. w dzien spi ok 2 godz. Jest pogodny, wesoły prawidłowo sie rozwija, zaczął chodzic. Moze ktos tez to przechodził, moze ma sposób lub jest jakis lekarz/ może zna kogos / to pomoże. Pediatra mówi ze trzeba przeczekac. Troche brak sił na to przeczekanie.

Gość Dhampiri
a co podajesz dziecku do jedzenia przed snem?

Gość u mnie pomogło
u mnie pomogło całkowite odstawienie picia i jedzenia w nocy polecam książkę " Każde dziecko może nauczyć się spać " poszukaj, może ktoś ma na e-booka i ci podeśle

Gość Melys
jej dzieki za tak szybka reakcje. Kolacje je ok 19 kaszka na mleku babavita itp ok 200 wiec normalnie usypia ok 20.20 wiec mysle ze ani głodny ani przekarmiony. mleko sam odstyawił w nocy ok 6 mca. Teraz czasem pije, jakies tam swoje soki. ale nie koniecznie. To nie ma znaczenia bo czasem budzi sie i pje czasem nie chce. Poszukam tej ksiazki. Na pewno.

- u mnie pomogło - Ktos z takim pseudonimem poradził mi wczoraj ksiazke. LUDZIE KOBITKI to cud - pierwszy dzien, w zasadzie noc. Wszystko zrobilam tak jak polecaja w ksiazce. Cud - jadna pobodka, minutka cala noc przespana. PO 10 MIESIACACH MÓJ SYN PRZESPAŁ PRAWIE CAŁĄ NOC - ktos powinien dostac nobla za tą ksiązke. Trenujemy dalej.