Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciekawska_mama_ciez

Oliwka czy puder dla dziecka?

Polecane posty

mam Pytanie.. co jest lepsze smarowanie dziecka oliwka czy pudrowanie puderkiem.. strasznie sprzeczam sie o to z moja mama dziecko co prawda za 3 miesiace dopiero ale czesto sie nad tym zastanawiam :) czytalam ze oliwka moze powodowac potowki uczulenia a znowu puder nie nawilzy cialka dzidziusia..

Gość eafsas
Jedno i drugie warto używać. Jak pojawią się odparzenia puder jest niezastąpiony

Gość całe ciało pudrem
przecież nie pudruje się calego ciałka tylko miejsca narażone na odparzenia i wtedy na te okolice już się nie nakłada oliwki ja tam używam kremu na okolicę pieluszkową i fałdki, a oliwkę po kapieli, ale nie za często, raz na 3-4 dni oliwkuję, dziecko nie ma suchej skóry

Gość dhampiri
oliwka podobno jeszcze bardziej wysusza skóre dziecka, dlatego jej nie uzywam. natomiast pudru uzywam i jeszcze moj synek nie mial odparzen.

Gość mamma mia 2
ani oliwka, ani puder....oliwka zatyka pory dziecka skory, dziecko robi sie sliskie, po oliwce smierdza ubranka....to przezytek podobnie jak puder. Puder zbryla sie i zapyla cala okolice gdzie nie potrzeba....to bylo uzywane przez nasze matki, teraz sa nowoczesniejsze metody dbania o nemowle.

Nie uzywamy ani jednego ani drugiego. Skorki synka nie smaruje niczym, bo nie ma suchej i nie widze potrzeby smarowania go na sile. Do kapania od czasu do czasu dodaje oliwke do kapania Balneum. Do pupki uzywamy Sudocremu albo Bepanthemu. Osobiscie wole Sudocrem. Synek ma 3 miesiace.

ani jedno ani drugie - oliwka zapycha pory i skora nie oddycha, puder to samo Do pupy polecam linoderm np z pantenolem, do ciala lotion np nivea naturals

Gość ja uzywam oliwki weleda
po kapieli,a puder mam,ale moze 1 raz w miesiacu go uzyje, sudocrem wysusza wiec nie stosuje go na codzien a tylko kiedy ma jakies odparzenia czy wypke jak byl noworodkiem. Odparzen wlasciwie nie ma tak ze probka sudocremu jest prawie pelna juz od 8 miesiecy :)

Gość ja uzywam oliwki weleda
wysypke rzecz jasna

ja uzywam oliwki weleda - mowisz, ze Sudocrem wysusza? U nas nic nie wysusza, a bardzo dobrze sie sprawdza. Synek ma 3 miesiace i nigdy jeszcze nie mial odparzenia, a nawet podraznienia. Moze to zalezy od dziecka. A tak na marginesie Weleda ma fajny krem do buzki dla maluszkow na wiatr i zimno.

to zalezy od skory dziecka. Jak ma sucha to oliwka, a jak tłusta z tendecja do potowek to puder. Jak dziecko ma normalna skore to najlepiej niczym nie smarowac.

Gość .O.N.A.
POLECAM sUDOCREM tani i efektywny...

Gość gość
Jedno i drugie, myślę że taki puder dla dzieci http://www.johnsonsbaby.com.pl/johnsons-baby-puder warto zawsze w domu mieć, sprawdza się on nie tylko u dzieci. :) Sudocrem oczywiście też jest bardzo dobry, ja używam wszystkich trzech produktów. Wszystko zależy od sytuacji lub np. podrażnień u maluszka

Gość Kate883
Każdy z tych kosmetyków ma inną funkcję. Oliwki używam tylko, kiedy dziecko ma przesuszoną skórę i w małej ilości. Zasypki regularnie, ale nie przy każdym przewijaniu tylko 1-2 razy dziennie. Też najbardziej lubię tą: http://www.johnsonsbaby.com.pl/johnsons-baby-puder ze względu na wydajność, krótki skład i przyjemny delikatny zapach. Niezależnie od wszystkiego zawsze trzeba wypróbować co i jak stosowane najbardziej służy naszemu dziecku.