Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dolcissimaceli

Topik dla dzieci alkoholikow

Polecane posty

Pomyslalam sobie, ze dobrze byloby popisac z ludzmi, ktorzy mieli w rodzinie ojca/matke alkoholikow. Interesuje mnie psychologia. Zdaje sobie sprawe z tego, jak bardzo dziecinstwo wplywa na dorosle zycie kazdego czlowieka. Dziecinstwo w rodzinie z ojcem alkoholikiem, lub matka. Mam 32 lata i widze, jak malo w siebie wierze, jak jestem niepewna siebie, strachliwa. Wplywa to niesamowicie na moje zycie, praktycznie pod kazdym wzgledem. Jak się czuje mala dziewczynka, ktora siedzi za piecem i placze, trzesac sie ze strachu, podczas gdy jej tato pijany wariuje? Wykreca korki, wywala garnki z szafek, a nawet sika na podloge... Co w takiej glowce sie dzieje, do jakich wnioskow takie dziecko dochodzi i w co wierzy? W jakie przekonania co do niej samej, co do jej rodziny, jej zycia, zaczyna wierzyc? Jesli chcesz podzielic sie twoim doswiadczeniem, napisz. Nie jestes sama. Mysle, ze jest nas bardzo duzo.

Gość Marisooo
Moj ojciec byl alkoholikiem ! I jego matka też ! I umarli oboje ! Ale najpierw ojciec ! Przepił sie na śmierć jak miałam 6 lat ! A z moja babcią i tak nie utrzymywałam kontaktu umarła 2 lata temu ! Teraz jestem z mamą i ojczymem i ejst wspaniale !

Gość poszukiwacz zaginionej arki
Idz na terapię dla DDA i nie przynudzaj.

Gość campari34
mój tato też pił ale już kiedyś był podobny topik chyba?

pomylilam miejsce... juz po raz ktorys. Okropne jest to forum, ludzi przemadrzalych i wulgarnych. Zostawiam was, w waszej ulubionej przepychance na madrale.. wirtualna oczywiscie, bo w realnej nie macie tyle odwagi...

Za to ty nie masz odwagi W CALE :P DDA tak mają, nie łam sie :P

Gość blanca123
mój ojciec byl alkoholikiem ale był spokojny nie miałam w domu awantur czy tp.ja piję tylko wtedy jak mam jakiś problem.okropna wada, ale wtedy alkohol jest moim antybiotykiem i nie potrafię przestać rano jest kac a problem i tak zostaje..

Ojej jak mi zle , ojejku tragedie mialam w domu, ojejku tato mnie bil, ojejku jaka ja jestem poszkodowana, to wszystko na pewno moja wina, on pil przezemnie, co ja teraz zrobie. Najlepiej to sie qrwa powies.