Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zła ze mnie dziś mama

Dziąsełko, szpara, wiązadełko? SAMA NIE WIEM CO. Między górnymi jedynkami ??

Polecane posty

Mój 13-miesieczny synek ma miedzy zębami przednimi, górnymi jedynkami szpare przez to, że ma tam dziąsełko albo sama nie wiem co to? Dziś przy zdejmowaniu bluzy to się uszkodziło :( Sama nie wiem jak, nagle zaczął płakać i poleciała krew :( Teraz już nie płacze i krwi nie ma ani nic się nie dzieje, ale mały nie da sobie tam zerknąć, a z tego co udało mi się zobaczyć to jest to naderwane. Załamałam się, bo nie wiem z czym to się wiąże, do czego miało to służyć? Czy jest to ta żyłka, którą np. ja mam u góry wargi. Boję się i martwię :(

Proszę odpowiedxcie ! Jeśli chodzi o zęby to one teraz wyglądają tak jak powinny, wcześniej dziwnie to wyglądąło. eh :(

Tak jakby wcześniej miał wargę przyrośniętą do tych zębów. Teraz zęby normalnie i warga normalnie, a wcześniej nawet wargi nie dało się tak podnieść jak u dorosłego człowieka, bo była połączona miedzy tymi jedynkami. D;a mnie wyglądało to w porządku, ale mąż od początku mówił, że coś tu nie pasuje. Teraz ma normalnie, ale czemu tak było? Na tej górnej wardze od wewnątrz jest teraz taki maleńki "cypelek" to złączenie ... ehhhhh jestem bardzo zmartwiona, a dziś sobota.

i jak coś to mam zdjęcie jak to wcześniej wyglądało. ale nie budziło niepokoju u nkogo :(

Gość polt
nie martw się, do niczego ta żyłka nie służy i jest często nadrywana przez dzieci. moje dzieci też tak mają, że przyrośnięte bardzo, ale czym dziecko starsze to tym ta warga lepiej odchodzi od zębów, tak jak u dorosłego. Myślę, że nie ma co się martwić, to szybko zagoi się. pozdrawiam

Gość ziutaa
Nic się na razie nie przejmuj. W poniedziałek idź do dentysty i tyle (a może do pediatry najpierw?). Na pewno nie stało się nic strasznego, tylko bluza mogła tam zahaczyć i skaleczyć. Co do wyglądu tych szparek, dziąsełek i wędzidełek to już musisz się lekarza poradzić, bo czasem z wiekem samo przechodzi, a czasem trzeba nacinać.

Gość To się zwie
skarbonka

Moj ma co prawda prawie 3 miesiace i juz od ponad 2 tygodni samodzielnie trzyma i dzwiga glowke, ale on jest duzy i bardzo silny (rowniez duzy sie urodzil), a ty sie nie martw, bo dzieci rozwijaja sie roznym tempem. Kladz ja jak najwiecej na brzuszku, u siebie na brzuchu (rowniez brzuszkiem do ciebie) i nos ja tak, jakbys robila "samolot". To sa w sumie wszystkie cwiczenia, ktore znam, zeby cwiczyc miesnie.

polt - konieczna jest wizyta u lekarza? Mam nadzieje, ze masz rację :)

Gość polt
ja bym skontrolowała, zawsze to lepiej jak zobaczy lekarz. Ale na pogotowanie na pewno bym nie leciała z tym. No chyba, że porządnie to rozwalone. trudno radzić przez net.

Gość Lekarz dentysta
To jest wędzidełko wargi górnej. Przerośnięte jest przyczyną diastemy czyli szpary między jedynkami. Troszkę się naderwało to nic nie szkodzi. Zostaw, zagoi się. Nie ma potrzeby wizyty lekarskiej, poprostu taka jego uroda. Pozdrawiam.