Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co mam ze sobą zrobić

Nie mogę sobie poradzić ze swoją depresją

Polecane posty

Ostatnio chciałam porozmawiać na ten temat z moją mamą, ale jak zawsze zaczęły się pretensje w moją stronę, że to, że mam depresję to moja wina, bo siedzę cały czas w domu, zamiast wyjść do ludzi. Że nic dziwnego, że jestem w takim stanie skoro z nikim nie utrzymuję kontaktów itd , itp.. a chciałam po prostu pogadać, żeby mnie jakoś pocieszyła :( Całymi dniami siedzę w domu, studiuję zaocznie, poza tym nic nie robię, bo czuję strach przed jakimkolwiek wyjściem z domu. Powinnam iść do psychologa, ale też się boję i nie wiem co zrobić, a czuję, że ten stan mnie powoli wykańcza :(

Gość poczytaj np. w necie troche
o depresji. Jesli przypuszczasz,ze faktycznie dopadla Cie ta choroba, a nie jest to np. chwilowa chandra, idz koniecznie do lekarza. Sam psycholog tez raczej nie pomoze, depresje leczy sie farmakologicznie.

Czytałam o depresji, a mój stan już trwa od około dwóch lat, więc chandra to na pewno nie jest :(

Gość deperesja
mnie trzyma depresja kilka lat i samodzielnie nie moge z tego wyjść

Gość k-da
co sie stalo, ze masz depresje?

Gość deperesja
człowiek naprawde chory nigdy nie udzieli odpowiedzi na to pełnej ja mam depresje ok 3 lat, działa na mnie destruktywnie, nawet miałam ochote wskoczyć pod tira żeby mnie od razu zabił

Gość gość
Tez tak kiedys mialam i po czesci mam nadal mimo ze jestem dosc silna osobowoscia :D

Gość poczytaj np. w necie troche
Zrozumcie,ze z depresji samemu sie nie wyjdzie. Konieczna jest pomoc lekarza. Wiem z autopsji, ten koszmar na szczescie juz za mna, ale po kilkumiesiecznym leczeniu...

prawda jest taka że nikt tu ci nie doradzi, jedyne co możesz zrobić to iść do lekarza rodzinnego po skierowanie do poradni psychologicznej albo prywatnie jeśli Cie stać:) sam też się z tym borykam bo mam ciężka depresja z myślami samobójczymi włącznie a kompletnie nic z tym nie robie. Monotonne życie z dnia na dzień bez żadnego celu :O

Gość k-da
mnie z depresji wyciagnelo tylko znalezienie pracy

Gość sex najlepszym
lekarstwem poka mejla mała

ja mam prace i mi to nie pomaga za wiele a nawet przeciwnie:o każdy przypadek jest inny

Gość deperesja
mi nawet praca nie pomaga, w pracy zauważyli że jest ze mną coś nie tak, nie mam ochoty i siły żeby żyć całe życie to tunel gdzie ide i ide bez sensu i nic nie ma, na końcu będzie światło i śmierć

mnie w pracy też mają za dziwaka:O gówno nie życie

Mam to samo, mam dopiero 20 lat, a już mi się wydaje, że nic mnie w życiu nie spotka. Nigdy nie miałam chłopaka, nie mam przyjaciół, ba, nie mam nawet znajomych. Codziennie to samo, siedzę w domu, w necie, zero jakichkolwiek emocji :(

lolxd , a ty się leczysz czy nie?

idz do psychiatry porozmawiasz z nim co ci dolega i dopasuje ci leki musisz sie przemuc i pujsc

Gość deperesja
ja żyje jak cyborg, wykonuje czynności, nie mam żadnych emocji, z niczego sie nie ciesze, jak mnie ktoś o coś pyta to potrafie nieruchomo siedzieć i nie odpowiedzieć, wstać i pójść wszystko zlewam i obojętne mi jest , wogóle niepotrzebne mi jedzenie nie wiem po co ludzie tyle wydają na żywność , ja dwa dni nic nie zjem , póżniej bułkę i jest ok albo paczke ryżu

Ja jak miałam nerwicę to matka mi też wkręcała, że to moja wina bo jestem niezorganizowana. Nie bardzo wiem co Ci poradzić, ja osobiście zauważyłam, że dobrze jest czasem zrobić coś, co do czego trzeba się naprawdę przemóc.

jedyne co zrobiłem w kierunku poprawy swojego stanu zdrowia to kontakt z psychologiem on-line. Ale w zasadzie to jedyne co mi doradził to iśc do prawdziwego psychologa. często jestes na forum spotkam Cie tu jeszcze? możesz zostawić jakiś kontakt:)

deperesja też zostaw jakis kontakt ok ja muszę już iść:)

Jestem tu codziennie, zapiszę sobie ten temat :)

a jaki masz nick? możesz zostawić emial albo gg bo mi sie tematy nie zapisują a chciałbym sie dowiedzieć coś wiecej o tobie

ja leczylem sie z ciezkich stanow lekowych i depresji poszlem do lekarza i on mi pomugl teraz calkiem dobrze sie czuje

Gość deperesja
nie mam z kim o tym porozmawiać a często szukałam pomocy np szłam do matki ale ona zawsze mnie opieprza za coś i mówi o pieniądzach, że ma czynsz wysoki i mi sie nie chce jej słuchać , wychodzę drępcząc po schodach...bez pomocy bez wsparcia.Nikogo nie interesuję .Każdy ma swoje problemy na głowie.

Gość xxyyyxxxzzz
Ble Ble- to człowiek małomiasteczkowy może mieć depresję? Myślałam, że dotyczy ona ludzi inteligentnych. ;)

Masz moje gg : 2730621, nowe nieużywane :P

Do Ble Ble Ja mam silne lęki nie wychodzę z domu.Choruję już 18 lat,praktycznie żadnej poprawy.Mam też depresje i epilepsje.Leczę się prywatnie.Mam do Ciebie pytanie.Jakie leki przepisywał Ci lekarz na te lęki?Proszę odpisz tutaj lub na maila.Pozdrawiam!