Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takczyinaczej

dlaczego kobiety się malują?

Polecane posty

Gość takczyinaczej

czasami też to robię ale bez przekonania, niby wtedy lepiej wyglądam...no i co z tego.... po co mam lepiej wyglądać? czy przez to jestem lepszą, mądrzejszą, bardziej wartościową osobą? zupełnie tego nie rozumiem z jakiś powodów kobiety się malują, tyle, ze nie rozumiem tego a chciałabym to pojąć :)

Gość bo som brzydkie

Gość bo lubią się podobać
a umiejętny makijarz to ulatwia

Gość hjghjghjghjh
zeby ukryc tradzik i blizny po nim

Gość Kobiety się malujom
bo som brzydkie i szybko sie psują. 25 letnia to ma już takie zmarszczki jak 50 letni facet i takie wory pod oczami jakby piła przez tydzień - to trzeba poprostu zamalować Jak budzisz sie rano koło kobiety i przypadkiem zrobisz to pierwszy to mozna się przestraszyć, jak już się umaluje to jest OK

Gość takczyinaczej
bez makijażu wyglądam dość dobrze to malować się na siłę czy nie jak uważacie?

Dziwne pytanie:P Malujemy sie po to, by podkreslic swoje atuty, uwidocznic jedno, ukryc drugie, wydobyc kolor oczu, powiekszyc je; dodac sobie opalenizny lub rumiencow; powiekszyc lub zmniejszyc usta. Uwazam, ze kobieta kiedy jest umalowana od razu czuje sie pewniej siebie i jest postrzegana przez innych jako zadbana. Oczywiscie w przypadku, gdy nie ma na sobie tzw. "tapety" i wszystkich kolorow teczy:P Umiar i wyczucie dobrego smaku to nieodzowne elementy makijazu. W polaczeniu z ladnym zapachem i usmiechem tworzy kompletna calosc:)

Gość blabla bla...
to juz jest kwestia gustu. Dla mnie akurat te wymalowane cizie to glupie lale bez rozumu a nie zadbane kobiety... Zadbana kobieta to ta ktora ma piekne blyszczace wlosy, zadbane dlonie... Nie koniecznie musi sie malowac a jak juz to wieczorem jesli wychodzi do resto albo do teatru i tym podobne...

Gość
Są kobiety , które nie muszą malować się, mają ładną oprawę oczu

Gość nie myl wymalowanych solarek
z zadbanymi, delikatnie umalowanymi kobietami

Gość i co z tego ze są
? każdy dobiera do siebie makijaż - jeden potrzebuje mniej drugi więcej To sama z doborem ciuchów, fryzury. W ogóle... topik z naiwiutkim motywem:D

Gość jak to po co
analogicznie mozna zadac pytanie: po co kupowac ubrania, zastanwiac sie nad nimi? wystarczy przeciez czysty, schludny, wyprasowany worek po kartoflach :o ja akurat uzywam jedynie podkladu, pudru i tuszu do rzes (przymierzam sie do kresek). podklad >> bo jestem blada i choc nie mam typowych pryszczy moja skora na twarzy nie jest gladka (probuje z tym walczyc 3 lata, odstawienie kosmetykow tez przerabialm i nic). wyrownuje w ten sposob fakturę akóry, maskuję zaczerwienienia (do ktorych mam sklonnosc) puder >> by zmatowic skórę. to lepsze rozwiazanie niz bibulki, pomaga na dluzej (tes swiecacy nos) tusz >> akurat ten moge sobie darowac, rzesy mam dlugie, este i czarne. byle jaki tusz i mam "efekt wieczorowy", ale podoba mi sie to :) aaaaaaaaaaa...i czasmi roz do policzkow, bo kojarzy mi sie to z porcelanowymi laleczkami trochę :P

Gość
Używacie pudru w kremie?

Gość poganiacz klawiszy
z pychy