Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samrtynianka

Syfiaste dziecko

Polecane posty

Gość samrtynianka

Ostatnio pilnowałam przez cały dzień dziecko mojej kolezanki. Mała ma rok. Oni to dziecko kąpią raz na tydzień. mała miała uszy brudne aż woskowina wypływała na zewnatrz. Brudne paznokcie i poklejone włoski. Nie mówiąc już o tym co było pod pieluszką. Nawet w pępku pełno brudu było. Umyłam jej to maleństwo, obciełam paznokcie, wyczyściłam uszy. A ta głupia obraziła się na mnie. Bo ona nie chce dziecka wyjaławiać dlatego nie myją go codziennie.

Gość bavabaga
no to głupia ta koleżanka , bzdura, pielęgniarka i każda położna powie że dziecko musi być czyste i codziennie kąpane bo brud go gryzie i swędzi, robią się odparzenia no przy szyi jak sie ulewa

Gość samrtynianka
Ja wiem. Sama mam maleńkie dziecko. Ale do niej to nie dociera. Ona mówi że sama tak była chowana i zdrowa jest.

Gość a ta twoja koleżanka
to też taka brudna chodzi? Brudne uszy, brudne pazury>>>jakos tego sobie nie wyobrażam.

Gość .cvdzgh
jest jebnieta...ta twoja kolezanka jak pojdzie z takim dzieckiem do lekarza to jej zadzonia do opieki spolecznej ze nie dba o dziecko! to chyba jakas gowniara...

Gość samrtynianka
Przed wizytą u lekarza jest myte. Ja mała miała 2 miesiące miała straszna skorupę z ciemieniuchy na głowie. I lekarka nic na to nie powiedziała.

Gość nie jest to miłe
ani ładne dla oka, ale dużo w tym racji wydelikacamy nasze dzieci nadmierną higieną alergie szerzące się coraz bardziej to jeden ze skutków naszych nowoczesnych środków czystości i zbyt higienicznego trybu życia cóż, każdy musi wybrać mnie też brudni ludzie odrażają

do nie jest miłe. Ja mam półtora roczną córeczkę. Mała jest kompana codziennie. I jest zdrowym maluszkiem. Nie ma żadnej alergii i nie jest wydelikacona

Gość nie jest to miłe
moje dziecko też było kąpane codziennie ma teraz wczesnym latem alergię na coś tam, ale ja nie wiążę tych dwóch spraw bezpośrednio, bo to nie działa tak: "kąpię moje dziecko codziennie - na pewno dostanie alergii" :D to jest bardziej skomplikowane i działa bardziej globalnie na całe pokolenia ludzi z pokolenia na pokolenie taki tryb życia powoduje, że rodzą się dzieci z coraz słabszymi mechanizmami obronnymi

Gość bavabaga
jak dziecku sie ulewa cały dzień jedzenie różne, wiadomo to resztki zbierają sie w fałdkach szyjnych, pod brodą i w innych , jak dziecko idzie spać to pozostałości kisną tam i zachodzi reakcja chemiczna, przecież to swędzi, człowiek sie wierci.Pozatym dziecko musi mieć wymytą pupke i swój narząd, jak może z brudem iść spać albo z resztkami w fałdkach nóg ? koszmar :(

koleżanka wyznaje zasadę: Częste mycie skraca życie Mycie nóg to mój wróg myjmy ręce - ręce i nic więcej... Co za brednie.... Nawet w Indiach biedni ludzie myją dzieci.... Fuj...!

dziecko powinno byc czyste...koniec tematu. twoja kolezanka ma nasrane w glowie 🖐️ jakby to opiekia spoleczna zobaczyla to ma przesrane...zapewne