Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takuya

Straszna historia

Polecane posty

Gość takuya

Pewnego dnia wybrałam sie z kolezankami na wycieczke.wracalismy pod wieczór jak juz bylo ciemno przez las.kolezanka zaczela opowiadac historie.okazalo sie ze sa one na faktach autentycznych A wiec:Pewna kobeita mieszkala sama w domu.Miała psa:buldoga> Własnie sie kładla.Jak zawsze włozyla reke pod łozko by pies ja polizal.I tak sie stalo.Próbuje zasnać gdy nagle słyszy jakies kapanie.Wstala i obeszla caly dom.Nic.polozyla sie gdy znowu to uslyszala.Poszla do lazienka.A tam...konczyny psa w wannie...tułow w kibku...glowa w umywalce...na lustrze napis krwia"zdadnij kto cie poliazal".Wezwala policje ale do tej pory nikt nie wiem kto byl w jej domu.

Gość to nie było tak
kobieta kładąc sie spać zawsze wsadzała rękę pod łóżko żeby pies ją polizał i tym razem też tak było -włożyła dłoń pod łóżko i polizał ją .Póżniej w nocy coś drapie do drzwi i drapie , ona przestraszona wstała , wyjrzała przez okno później otworzyła drzwi psu, okazało się że był cały czas na zew, ciekał gdzieś po lesie.

Gość a weźcie z tą historią...
straszne to

Gość okropna aż się zabałam

to nie bylo tak... pisalo ze człowiek też potrafi lizać :) i to nie jest oparte na faktach ale dobra...

Gość nie nie nie to było zupełnie
inaczej ona się kładła i dała rękę, żeby pies ją polizał i ją polizał, ale później usłyszała kroki i poszła do kuchni, a tam wielki napis z krwi psa i ona się poślizgnęła na tej krwi i zginęła

a poza tym jako humanistka muszę ci powiedzieć że pisze się po prostu ; fakty a nie fakty autentyczne, bo fakty już są same w sobie autentyczne i nie można dodawać tego słowa bo to jest błąd leksykalny. ale namieszałam :D

Gość o boziu
toć każdy wie, ze jeśli fakt to autentyczny a mówi się tak używając języka potocznego dla wzmocnienia (emfazy). Na marginesie (trochę obok): Język mówiony zawsze będzie rządził się własnymi prawami a słowniki prędzej czy później muszą nadążać i włączać nowe słowa, które weszły na stałe do użycie i stały się kanonem. Oczywiście po uprzednim zatwierdzeniu odnośnych instytucji.

Gość 123...
ja slyszalam ta samą historię tylko był na lustrze napis z krwi tego pieska "nie tylko psy umją lizać"

Język mówiony to język mówiony, ale na kafe to juz raczej pisany :) prawda?

Gość i to nie była kobieta
tylko mała dziewczynka, której ludzi byli bardzo bogaci i mieszkali na odludziu a wtedy ich w domu nie było i to nie był buldog tylko york