Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bhjkn

Co sadzicie o naszym polskim hip-hopie ??? Podoba wam sie ten styl muzyczny??

Polecane posty

Gość bhjkn

Czy sluchacie takiej muzyki ??? Co o niej sadzicie ??? Czy jest dla was muzyka, spiewana???

Gość dscad
Żałosne pseudomuzyka dla gówniarzy

Polski hh już dawno zszedł na psy. Nie mam ochoty słuchać jakiś pseudo rapowców nawijających ciągle jaką to biedę klepią albo pierdolą policję :o

Gość mwgpmgpmwgp
pseudomuzyka dla ubogich. wiecie ze tede nagral swoja ostatnia plyte w 2 tygodnie?

Gość bhjkn
po prostu chce poznac zdanie innych.... ktos sie zle okreslil "muzyka dla ubogich" - nie tylko tacy sluchaja takiej muzyki, mysle ze to do konca nie ma wiekszego znaczenia, choc zgadza sie, ze ubodzy w wiekszosci jej sluchaja. Lub ludzie , ktozy z wybory takimi sie staja. Moim zdaniem ludzie , ktorzy taka muzyke tworza, chca po prostu wyrzucic swoje odczucia... oki jakis sposob, ale nie znaja granicy, a wiekszosc z nich sie do tego kompletnie nie nadaje . Dodam, ze teksty w wiekszosci sa po prostu bezsensowne, bez gustu, smaku, i wiekszego znaczenia. Nie sa tak przmyslanie. Muzyka to tak jak poezja powinna byc mila doa ucha i wyrazac cos glebokiego . A sami wiecie jakies slowa kryje hip-hop . Ponad to os. wykonujace taka muzyke, powinny miec poprawna dykcje( a co ktorys z kolei sepleni ;/ , alebo kompletnie nie ma poczucia rytmu) No i zblize sie do tego, ze to raczej nie jest spewane , a gadane ;/

Gość majk skinner
Polski rap to w 80% zenada jak patrze na te dissy peji tedego i tedego na peje i jezyk ich wypoiwedzi to zenada jeszce jakis madrala borixon spiewajacy o krecącej dupie plus ten pesudorapper Liroy to dostaje panicznego smiechu OSTR jakos trzyma poziom

Gość Polska to ciemnogród
Dopóki Polska będzie takim ciemnogrodem, ludzie będą uważać hip hop za gówno. Niestety to jest za mądra muzyka dla większości ludzi, do tego dochodza stereotypy. Dużo tekstów w polskim hip hopie mówi o tym, że życiem trzeba się cieszyć, że od narzekania nikt nie wyzdrowiał itd. Jest to mądry życiowy przekaz. Niestety ludzie albo tego nie rozumieją albo nie słuchali i się wypowiadają. Tede, Liber, Mezo itd to nie jest hip hop. Hip hop to Paktofonika, Molesta, WWO, Peja, Pono... Jak ktoś uważa, że hip hop jest głupi bo Tede jest głupi to żal mi takiej osoby. Rozumiem, że pop, rock, metal, techno, trance, house, hands-up, jazz, blues, country też są głupie bo w każdym gatunku są słabi i głupi wykonawcy. A powiedzcie mi jeszcze w jakiej muzyce jest więcej sensu i przekazu niż w rapie?

Gość Emmett Fitz-Hume
Polska to ciemnogród - PONO? "Będę brał cie w aucie" to zajebisty text, tak?

Gość hiphop ....
tego gatunku muzycznego broni jeszcze fisz(ale on nigdy nie byl doslownym przedstawicielem tego gatunku), OSTR I LUC. Kazdy inny to...

Haha, dokładnie. Jak ktoś zna Firmę, tedego czy innego głąba i mówi, że cały hip hop to beznadzieja, to współczuję ograniczenia umysłowego. Mówicie, że to gówno, chociaż sami gówno wiecie o tej muzyce i kulturze. Co z tego, że to nie jest śpiewane? Równie dobrze, mogę się przyczepić do metalu, tam przecież drą ryje. Jakby wszystkie gatunki muzyczne były takie same, to jak byśmy je rozróżniali? Jest kilku raperów, którzy robią dobrą muzykę, ale wy ich nie znacie. Wiecie kto to jest Eldo? Albo OSTR? Kojarzycie Kaliber, Paktofonikę? Pewnie nie. Nie można oceniać jakiejś muzyki przez pryzmat kilku idiotów.

Emmett Fitz-Hume ten kawałek jest zrobiony dla jaj tak dla Twojej wiadomości. Właśnie o to chodzi w hip hopie. 'Nigdy kiedy piszę nie zastanawiam się co chcesz usłyszeć' :)

Gość opinia1
Jeszcze co do paktofoniki to się zgodze, ale ponizasz sie mowiac o Peji,zwlaszcza majac na uwadze jego ostatnie wybryki, o ile mozna to tak lagodnie ujac ;] skoro muzyke tworza ludzie to i oni kreuja ogolny charakter swojej muzyki. Kreowanie muzyki przez Peje,Pono td pozostawia wiele do zyczenia. To ty zyjesz w ciemnogrodzie,posluchaj Grabaża, Kazika,Nosowskiej,Waglewskich(notabene Fisz Emade Tworzywo Sztuczne to cos z gatunku hiphopu) i ocen obiektywnie kto ma wieksza klase i piekniej przedstawia ideologie

Gość Zgodze sie z niektorymi z was
Dlatego gdy ktos mnie pyta o hiphop nigdy nie wiem co powiedziec, bo wiem ze na rynku muzycznym jest tede,mezo,18l(?) itp, ale jest tez ostr,fisz,luc. Osobiscie Jestem wielka wielbicielka tworczosci waglewskich, synow i ojca, To naprawde porzadni muzycy. Przesluchalam tez nie raz plyte Luca zrozumiec Polske - kawal dobrej pozytecznej roboty.

Gość 978349y84289y34923yr
hiphop to szerokie pojecie ... ja lubie niektorych ale wiekszosc pierodli trzy po trzy;p uwzgeldniajac to ze verba czy liroy to nie sa raperzy:)

hip hop to szerokie pojęcie, bo generalnie hip hopem nazywa się głównie całą kulturę. A muzyka to rap :P

Fisz jest dobry? Był ale dawno temu, a do czołówki nie należał. Pono to jest jeden z najlepszych raperów, ale oceniacie go przez pryzmat "w aucie" nie znając reszty jego twórczości. To samo Peja. Oceniacie go przez pryzmat wydarzeń w Zielonej Górze. Ja słucham różnej muzyki, ale hip hop cenię najbardziej właśnie za szczerość i przekaz.

Polska to ciemnogród Dopóki Polska będzie takim ciemnogrodem, ludzie będą uważać hip hop za gówno. Niestety to jest za mądra muzyka dla większości ludzi, do tego dochodza stereotypy. Dużo tekstów w polskim hip hopie mówi o tym, że życiem trzeba się cieszyć, że od narzekania nikt nie wyzdrowiał itd. Jest to mądry życiowy przekaz. Niestety ludzie albo tego nie rozumieją albo nie słuchali i się wypowiadają. Tede, Liber, Mezo itd to nie jest hip hop. Hip hop to Paktofonika, Molesta, WWO, Peja, Pono... Jak ktoś uważa, że hip hop jest głupi bo Tede jest głupi to żal mi takiej osoby. Rozumiem, że pop, rock, metal, techno, trance, house, hands-up, jazz, blues, country też są głupie bo w każdym gatunku są słabi i głupi wykonawcy. A powiedzcie mi jeszcze w jakiej muzyce jest więcej sensu i przekazu niż w rapie? Rzeczywiście Peja ma bardzo ambitne teksty :0 nie wspominaj już o Pfk itp. bo tych grup już nie ma. Mówisz że mądra muzyka ale tylko jeśli chodzi o Pfk, Gramatik i jeszcze kilka. Reszta to chłam.Trzeba mieć jakąś wielką wiedzę żeby zrozumieć o co chodzi w tekstach Peji, HG (promowanie JP), Tedego( wieczne dissy). Proszę cię, zastanów się nad tym co piszesz. Główny przekaz w dzisiejszym hh to pierdol policję. Twój jakże mądry komentarz się nie obronił.

Precise widzę, że jesteś na tym forum głównym przedstawicielem ciemnogrodu. Nie znasz się, a mówisz. HG też ma wiele mądrych tekstów i z prostym przekazem, nie trzeba nic rozkminiać i tacy też są potrzebni dla małolatów.

Gość kdfjkjdfhjf
''czolowka'' jest subiektywna. DLa mnie Fisz Emade to jedni z niewielu na ktorych warto zwrocic uwage. Wlasnie, widac po tych gowniarzach, jak na nich odzialuje muzyka peji i innych idiotow -> JP 100% zyciowa ideologia. Moze gdy dorosna, docenia jak to jest zatrzymywac pijanych kierwocow,gdy sam wyjezdzajac na wakcje z rodzinka zostanie ofiara takiego wypadku. Moze zobaczy jak to jest odmalowac swoj blok mieszkalny za grube pieniadze a za miesiac ujzec na nim wielkie wykaligrafowane JP 100%.

Precise tak masz rację, pfk nie ma, ale ich twórczość jest i będzie zawsze. A o HG czy Peji to nawet nie mów, bo to jest akurat gówno.

to żałosne dziadostwo a nie muzyka dobre dla nierozgarniętych małolatów niewymagających i bez żadnego wyrobienia muzycznego

Gość kdfjkjdfhjf
nie mowie o kulturze hiphopu. JP100% To przekaz piosenek hiphopowych,slow piosenek,jesli jestesmy tacy skrupulatni. To wazny aspekt nawet w ''samej muzyce'' hiphopu,to wazne,jak odzialuje na mlodych i jak ryje im beret? nie sadzisz?:)

"E krytyk wciąż gadasz powiedz ofermo w sumie Jak możesz coś oceniać czego nie rozumiesz?" Tyle o was. Nic o tym nie wiecie a gadacie...ja nie znam się na metalu-to nie piszę bzdur,że to głupie jest-bo ja się na tym nie znam.

Gość kdfjkjdfhjf
a jesli ten przekaz wplywa na kulture,bardzo prymitywna i niemoralna, to nie ma sensu tego odzielac/