Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bhjkn

Co sadzicie o naszym polskim hip-hopie ??? Podoba wam sie ten styl muzyczny??

Polecane posty

Gość ghgjhkh
to ciekawe dlaczego gdy przechodze kolo ''uczniow'' zawodowki, a wlasciwie omijam ich szerokim lukiem, slysze ''ale fajna dupa'',''ale pasztet kurwa'' ''kurwa ja pierdole ale sie wczoraj najebalem'' skoro sluchaja tak porzadnej muzyki :classic_cool:

Są jeszcze ludzie w Polsce, znają kawał rap historii Zaczynali od przegrywek a nie CD w czystej folii Są tacy pasjonaci, których ten stan boli Że większość super MC dla pieniędzy się w tym szkoli to jest prawda o dzisiejszym hh

Gość Polska to ciemnogród
Dobra bo widzę, że manipulujecie tą rozmową i na przykładzie Firmy chcecie pokazać, że rap to hwdp. Stereotyp.

no jaaaasne. Tak, wiem, że to kradzież. Pocieszam się tym, że nie jestem jedyna. ];-> Jak będę miała kasę to sobie kupię, ale teraz zwyczajnie jej nie mam. Firma to nie jest ambitny rap, ale widzę, że słyszysz to co chcesz słyszeć, a nie to co oni chcą przekazać. - to tak jak z Tobą. Ktoś Ci coś tłumaczy, a Ty dalej swoje

Nie obchodzą mnie ploty Najczarniejsze anegdoty Nie jesteś jedynym Dbającym o te spoty Gra na tobie się nie kończy Jeszcze wiele do zrobienia eS O eN szacunek Kluczem do zrozumienia Robię to wszystko Idę swoją drogą Mam liczne grono tych Którzy zawsze mi pomogą..

"to ciekawe dlaczego gdy przechodze kolo ''uczniow'' zawodowki, a wlasciwie omijam ich szerokim lukiem, slysze ''ale fajna d**a'',''ale pasztet k**wa'' ''k**wa ja pie**ole ale sie wczoraj naj**alem'' skoro sluchaja tak porzadnej muzyki" Umiesz czytać? Oni właśnie słuchają Firmy na dodatek nie rozumiejąc prostego przekazu. Ty niczym się od nich nie różnisz, bo też nie rozumiesz prostego przekazu. Mooniśka tylko nie pisz, że to tekst Peji bo napiszą, że to patus i jest do dupy :) Invicta jak narazie to ja tłumaczę a ty nie rozumiesz, ale to szczegół :)

Gość o zzo ci chozzzi
gdybys za ta pewnosc dal/dala sobie reke uciac,to juz bys jej nie miala/mial. i zastanawiam sie,skad w tobie tyle agresji! przeciez hiphop to taka dobra muzyka! :classic_cool: a miestrzem to jestes Ty,ale w samozagladzie :classic_cool: przegralas wypadasz z gry.

Gość gadka szmatka uwazam ze
sa dobre hh texty i jes hiphopolo,nalezy to rozdzielic . eldo ,3 wymiar,pezet oestr,magik to sa ludzie których textów warto posluchac ,nie samego bitu i flow ,tylko tekstów po drugie nilt nie zmusza do słuchania hh,jak ktos sie chce obiektywnie wypowiedziec proponuje zacząc od słuchania wzgorza yapa , czy naglego ataku ,pozniej przerobic kaliber i pakto, ,kaste ,warszawskiego ,nie sugerujcie sie tym szajsem co jest teraz ladowane dla komerchy.Jest kupa dobrych wykonawców tylko nie wala takiej sieki jak mezo czy liber i tym podobne stwory.Posłuchajcie molesty, plomien 81 to jest naprawde cos wartego posluchania.

ha ha ha :D Tak takich kawałków jakie nagrywa np Firma to słuchają tylko w zawodówce :O :O :O no dobreee..... To ja nie wiem co osoby, które znam robią na studiach ??? Chyba muszą je przerwać bo słuchaja takiej muzyki a dla Ciebie to jest nieprawdopodobne :D :D :D 🖐️

Gość ghgjhkh
no no,bo ty dokladnie wiesz czego konkretnie sluchaja uczniowie ow zawodowki! konkretnie to oni,mily panie,sluchaja hiphopu,i guzik mnie to,czy to firma czy peja czy cos ''ambitniejszego''. Oni zachowuja sie tak,jak to zobrazowalam, kreuja idee JP100%,HWDP i krzycza ze sluchaja HIPHOPU. Wiec dlaczego tak trudno zrozumiec Ci mnie?

Ty nie tłumaczysz, tylko wciskasz innym swoje zdanie. Na początku dyskusji wszyscy tłumaczyli Tobie, ale nie wiem czy nie czytałeś, czy cholera wie co.

Mefistofeles siedział wczoraj na oknie Wyszedłem do niego, żeby nie czuł się samotnie Zimny parapet, ale noc była ciepła I tak siedzieliśmy - noc, diabeł i ja Patrzę na wasz świat już od dawna - mówił Ulubiłem to miejsce i kocham ludzi Opowiadał o czasach, których nie mogłem znać I tak siedzieliśmy - noc, diabeł i ja Wiesz, żyjecie w stadach, żeby czuć się bezpiecznie Cierpicie w stadzie, bo chcecie się wydostać Kiedy większość zaczyna działać niedorzecznie Lub chce od was tego czego nie możecie oddać Wybiór zbiorowy, wolność pod kontrolą Chociaż Bóg dał ją wam bez ograniczeń Wolność, gdzie prawdę zastąpiono wygodą Nim wybierzecie, zysk z wyboru wyliczycie Słuchałem go chociaż nie mój to był świat I tak siedzieliśmy- noc, diabeł i ja i kto tu powie ze hip hop bez przekazu jest??

Kluczowym pytaniem w całym tym temacie -kto zepsuł hh? 'Zepsuli' go ludzie nie potrafiący myśleć logicznie wyciągać wniosków interpretować tekstów i ludzie którzy zbyt dużo czasu spędzają z ludźmi z tej pierwszej grupy. Zepsuli go ludzie którzy nie potrafią myśleć samodzielnie tylko podporządkowują się innym 'idą z prądem'. Media nie pokazują praktycznie wcale dobrego polskiego rapu za to jak trzeba pokazać grupę dzieci w wieku 13-16 lat bujającą się po osiedlu i drącą mordę HWDP HWDP HWDP ("yyy co tak w ogóle to znaczy?" -"nie wiem tak chyba trzeba...") to do 'podkreślenia' takiego obrazu hh lecący w tle jest idealny. Jak można później dziwić się ludziom którzy wolą podporządkować się 'woli ludu' "bo tak łatwiej" że hh/rap to zło? Miło że przynajmniej raz na jakiś czas znajdzie się coś takiego jak chociażby reportaż o PFK pokazujący tę kulturę w dobrym świetle. Dobrze że była wypowiedź jakiegoś gościa , który powiedział wprost że uważa kawałek Jestem Bogiem za niezwykle ważny dla muzyki w ogóle a nie tylko za dobry rapowy kawałem nic nie wnoszący do 'ogółu' muzyki. Mógłabym o tym pisać jeszcze wieeele ale jak już wspomniałem nie bardzo mam teraz czas. W skrócie: Chodziło mi o negatywne przykłady, kiepskich artystów i ogólny nawał, pośród którego oczywiście można znaleźć coś wartościowego, jednak on sam [tenże nawał] stanowi zdecydowaną większość (przynajmniej w, przyznasz - opiniotwórczych - mediach).

Gość yut76
Zakladajac, ze ty masz same oryginaly w domu, napewno nie posiadasz ani jednej plyty alternatywnej,rockowej plytki,do ktorej jestes uprzedzony. A wypowiadasz sie za stu. Ja kradne hiphop,techno,rock,alternatywe i oceniam,i porownuje. i uwierz baranie ze roznica jest oszalamiajaca. na korzysc alternatywy ma sie rozumiec.

Gość czyli fghhgh
rock jest dla grzecznych, rap dla niegrzecznych, cenny wniosek

Patrz kurwa mać stali na sali Machali mi rękami nogami sami się deptali cali patrz ustami wykrzykiwali mój rap azali mieli kupili czy każdy kradł spalimy bat zrobimy fot ile masz lat małolat, ale z ciebie kot zróbmy se lot desperado jak Salwador Dali oto mój pot, oto mój glock cię rozwali na sali jest Fokusmok, krok cię dzieli od stop, kilku stali miecz wykuwa młot pełen detali nazywali by go chodź nam to coś co cię powali masz mp3 nie masz się czym chwalić masz tą płytę, mogę cię ocalić o boże nie masz co palić wysłuchali, do cna wyj**ali na śmietniku kultury się czai jak straż nocna czeka na skok na fali od podstaw znów z głów anomalii ich i rzemiosła droga prosta szła po podpalonych mostach z dwóch stron stali, wysyłali w postach i podpalali coś w nas Prawda gorzka jak chwila słońca tu krótka W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka Prawda gorzka jak chwila słońca tu krótka Sztampa, plagiaty, kiełbasa, disco i wódka

Gość pejapejapeja
peja jest mistrzem, ale napewno nie w kwestii hiphopu :classic_cool:

"Zakladajac, ze ty masz same oryginaly w domu, napewno nie posiadasz ani jednej plyty alternatywnej,rockowej plytki,do ktorej jestes uprzedzony. A wypowiadasz sie za stu. Ja kradne hiphop,techno,rock,alternatywe i oceniam,i porownuje. i uwierz baranie ze roznica jest oszalamiajaca. na korzysc alternatywy ma sie rozumiec." Dobrze wiedzieć... baranie. Kończę już dyskusję bo naprawdę z takimi ludźmi nie da się dyskutować. Jak rzucanie grochem o ściane.

pierdolone debile, gowno wiecie o rapie i o Peji. spadaj idioto jeden z drugim na koncert Diody i pedoFEELA. tepe skurwysyny nie rozumieja tak pieknej rzeczy jaka jest rap. powiem wam tylko tyle, kij wam w dupe. Peja jest mistrzem.