Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katarzyyynka

Relacja z kobietą

Polecane posty

Gość Katarzyyynka

Nie potrafię się przyjaźnić z kobietami. Z mężczyznami zresztą też nie, ale nie o tym jest topik. Zawsze słyszałam od rodziców, że nie ma przyjaźni, że każdy chce tylko oszukać i wykorzystać. Że można liczyć jedynie na rodzinę. Mimo tych słów starałam się wejść w bliską relację z różnymi dziewczynami. Od szkoły podstawowej do teraz (końcówka studiów) i nigdy mi się to nie udało. 1) zazdrość wielki temat, za każdym razem spotykam się z zazdrością, nie chodzi o to, że jestem jakaś super (bo zaraz mogą pojawić się zarzuty), ale ta zazdrość była zawsze - o chłopaka, ubranie, studia, wyjazdy etc. 2) skupienie na sobie każda dziewczyna jest taką gwiazdką, mówiłaby tylko o sobie, błyszczałaby, lekceważyłaby problemy innych 3) olewanie przyjacólki gdy pojawia się miłość każdy, nawet najgorszy facet sprawia,że ja i nasza przyjaźń nie są już ważne 4) brak umiejętności cieszenia się moimi sukcesami 5) życzenie mi źle zostawił mnie chłopak a od przyjaciółki usłyszałam, że w sumie to dobrze się stało, bo ona jest sama i byłoby niefajnie jakbym ja już ułożyła sobie życie, wprost to powiedziała 6) chęć położenie łapy na moim partnerze przystawianie się i teksty typu, że jakby on mnie zostawił, to nic złego by nie było w tym, żeby ona zaczęła z nim być 7) lekceważenie przyjaciółki jak w towarzystwie pojawia się osoba trzecia, np, chłopak wtedy to już cała uwaga musi być skupiona na niej etc. długo można pisać nie chodzi mi o jedną osobę, a o wiele relacji, które przerobiłam mogłabym naprodukować ze 100 tych punktów ale zwyczajnie mi się nie chce tak jak nie chce mi się już przyjaźnić z nikim

Gość Katarzyyynka
Chyba jestem osamotniona w swoim widzeniu damskiej przyjaźni.

Gość NoberDeRiro
Nie mozesz generalizowac, ale ogolnie rzecz biorac malo kto interesuje sie psychologia i zna mechanizmy obowiazujace w zyciu. Na pewno znajda sie tez osoby, ktore sa przeciwienstwem tego, o czym piszesz, ale oczywiscie to nikly % spoleczenstwa.

Gość Katarzyyynka
No nie wiem, mi się wydaje, że to po prostu tak funkcjonuje. Ciężko wytrzymać bez bliskiej osoby, ale przerobiłam już parę przyjaciółek i prędzej czy później zawsze to samo. I proszę mi nie zwracać uwagi, że może to we mnie jest problem. :)

Gość nie jestes ale...
Kobieta ma juz to w swojej naturze, ze czesto bywa zazdrosna..o np. faceta, aparycje czy np. blyskotliwosc kolezanki...Sekret lezy w poczuciu wlasnej wartosci, nie porownywania sie z innymi..Pewnosc siebie.. Ja mam wiele kolezanek ,a tylko z dwiema najbardziej sie lubie kontaktowac......Od razu wyczuwam gdzie jest serdecznosc, a gdzie falsz i ukryta zazdrosc.. Pozdrawiam.

Gość jakas glupia jestes
ja znam przynajmniej dwie naparwde kochane osoby, dobre szczere i usmiechniete chyba sama musisz byc taka modliszka skoro tak postrzegasz babki obok ciebie albo masz paranoje

Gość Katarzyyynka
Moim zdaniem Twój nick "jakaś głupia jesteś" i to w jakim sposób do mnie napisałaś, tylko potwierdza moją tezę. Kobiety są dla innych kobiet nieprzyjemne na wejściu.

Gość 67766776

Gość Katarzyyynka
Na rodziców zawsze mogłam liczyć i są moimi najlepszymi przyjaciółmi. Jeśli ktoś mi zrobił krzywdę to przyjaciółeczki. Ale jeśli to tylko mój problem, a widzę, że taką opinię tu lansujecie, to ok, przemyślę to. Z tego co słysząłam i obserwuję zdawało mi się,że zjawisko jest szersze niż mój skromny przypadek. :)