Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamila650

Robienie siusiu na nocniczek...

Polecane posty

Witam wszystkie mamy...!!!:) Mam 18 miesięczną córeczke Julie...Chciałabym ją nauczyć żeby robiła siusiu na nocniczek.. W domu biega bez pampersa ale sama nie zawoła,że chce siku tylko ja muszę się domyślać kiedy ją posadzić...A często zdarza się też tak,że zawoła "sii"jak już zrobi w majteczki...:) Najgorzej jest w nocy dużo pije i wtedy dużo sika!! Rano jak wstaje to jest mokra od góry do dołu przesiąka prze pampersa!!!Już niewiem co mam zrobić żeby przestała robić w pampersa...I co z noca budzić ją żeby zrobiła na nocnik??? Może ktoś jest w takiej sytuacji i mi podpowie co robic???

Gość AAAAAAAA1111AAAAAAAAAAAAAAAAAA
a co corka pije w nocy ??

moja córunia zaczęła robić na nocnik jak miała 16 miesięcy. A zabrałayśmy sie za to tak :D Poszlyśmy do sklepu i wybrała sobie majteczki dla dużych dziewczynek ;> W domu biegała w tych majteczkach i przez pierwsze dwa dni sadzałam ją co jakiś czas na nocniczek na małą chwilkę a w między czasie pytałam czy chce siusiu. Jak nie zdążyła to trudno, brałyśmy szmatę i wycierałyśmy razem. Na trzeci dzień przybiegła do mnie trzymając się za krocze i wołając "yyyy" :D no i pobiegłyśmy na nocniczek a po drodze robiłyśmy "niu-niu" sikom, żeby nie wyleciały :D i za każdym razem o kilka sekund wydłużałam czas na wstrzymanie no i w sumie po niecałym tygodniu córcia wołała już za każdym razem :) Z nocą miałam podobny problem, bo mała też dużo piła. Dlatego początkowo spała w pampersie, dopiero jak już opanowała perfekcyjnie trzymanie siuśków w dzień to zdjęłam jej pieluchę, dostawała mniej picia w nocy i zanim położyła się do łóżka to robiła siusiu, no i zanim ja szłam spać to też ją nasadzałam. Oczywiście kilka razy zmoczyła łóżko, ale pomogła mi posprzątać i było ok. Według mnie najważniejsze to angażować dziecko do pomagania przy sprzątaniu po "wpadkach" powodzenia

Postaram się tak zrobić!!Może coś z tego wyjdzie.... Córka stara się ale niestety nie zdąży mi powiedzieć "si"tylko zrobi na podłogę...ale także bierze szmatke i sprząta razem ze mna;))) A jak zdążymy na nocnik to bierze go i wylewa do kibelka swoje siuśki...:))) Od dzisiaj zaczynamy zobaczymy jakie beda efekty...

AAAAAAAA1111AAAAAAAAAAAAAAAAAA Córka pije normalne soczki z kartonika lub sok do rozrabiania z wodą...Ale to chyba nie ma znaczenia co pije...Poprostu dużo pije,dlatego tak jest...

wieez ja zaccczeł☻am nauke w wieku 10 miesiecy :) szybko ale zakupał od tego czasu kupa na nocik TYLKo była iku szlo gorzej uzbroiłam sie w cierpliwosc i roznie bylo raz wołał a raz non stop mokry teraz ma 2 lata i 2 miechy i wołą siku jdynie noc jest w pampersie:( a na noc musisz toche ograniczyc picie bo mój jak sie duzo napije to tez w nocy wpadka

Gość musisz ograniczyć picie
ogranicz jej picie soków, to sam cukier, zarówno te soki z kartonu jak i do rozrabiania, woda z cukrem i z aromatem , im więcej sie tego pije tym bardziej chce się pić nikt jeszcze nie zaspokoił pragnienia wodą z cukrem dziecko w tym wieku powinno wypijać 150- max 250 ml SOKU dziennie ! zastąp sok wodą do picia, a na noc zostawiaj jej coraz mniej tej wody w niekapku czy butelce, a problem sam się rozwiąże, no i zęby będą zdrowe nigdy nie zrozumiem matek, które pozwalają dzieciom na picie bez ograniczeń "soczków" i "herbatek", a potem narzekają, że nie chce jeść, że źle śpi, że za dużo sika itp. częściej przypominaj o siku, jesteś na bardzo dobrej drodze, tylko ogranicz te soczki soki działają moczopędnie !

Spróbuję zrobić tak jak mówicie...Dzisiaj mała biega pół dnia bez pampersa narazie nie zrobiła w majteczki,ale muszę sama sie domyślać kiedy ja posadzić... Wieczorem ograniczę jej picie zobaczymy co z nocą...:) Narazie nie jest zle... Jak zrobi sisiu na nocniczek to bije sobie brawo...:P

Gość mookkkaa
moja córcia ma 6 miesięcy, wysadzam ją na nocniczek i jak chce jej sie akurat siku to sika ale do zawołania ze chce to jeszcze długggga droga ale od czegoś trzeba zacząć :-)

Córka nie chce pic samej wody mineralnej.... Już nie wiem co mam jej dać do pica żeby było dobrze... W nocy nie ma szans zeby jej nie założyc pamersa jest cała zesikana...A w dzień rzadko woła siku....a często jest tak,że jak zawoła to juz po czasie... Ciężko jest ale próbuje dalej...:(

Gość do tej mookkkaa
sadzasz 6 miesieczne niemowle?chora na glowie jestes?

Gość czemu chora
najlepiej jak 2czy 3 letnie dzieci wala w pampersa :) wtedy super !!!!

Gość mookkkaa
a możesz mi powiedziec jaka krzywda się jej dzieje z tego powodu że ją uczę ją wcześniej że siusia sie do nocniczka??

Gość mookkkaa
a kupkę robi do nocniczka już zawsze, poprostu jak zaczyna stękać to ją wsadzam....i jej się łatwiej robi na siedząco i dla mnie mnie pracy..:-))) ludzie to są dziwni zawsze zrobią z ciebie matkę wariatkę.....;-(

Gość bpcianek22
moje doswiadczenia - starsza corka zaczela robic na nocnik jak miala 2,5 roku - juz wpadalam w panike ze inne dzieci sikaja a ona nie(oczywiscie juz od dawna w dzien nie uzywala pmpersa ale zawsze byly mokre spodnie), az zaczelo sie robic cieplo i zaczelam jej ubierac tylko sukienki i spodniczki bez majtek i pampersa a nocnik postawilam w jej pokoju - efekt zaczela szybko wolac - nie musiala wszystkiego sciagac i przebijac sie przez drzwi do lazienki poprostu siadala i juz - chociaz ma 3 latka to nadal pije w nocy i dlatego zakladam jej wtedy pampers - ale od okolo 10 dni jest suchy, a mlodsza corka ma 21 miesiecy i sama zaczela wolac bo widzi siostre w akcji, moja rada nie poganiaj - dziecko samo musi dojsc do tego ze zacznie wolac- im wiecej naciskacie tym gorzej

Mokka nic nie jest w tym złego...i nie przejmuj sie tym co pisza inni... Krzywda jej sie nie dzieje a po drugie jeżeli robi kupke na nocniczek to juz masz problem z głowy z przebieraniem itd... Dużo kobiet tak robi i to wogóle nie jest nic złego/... Powodzenia

Gość bęc bam bom
ja mojego synka do niczego nie zmuszałam. gdy skończył rok kupiliśmy nocnik i mały się z nim oswajał tzn bawił się nim. w trakcie zabawy tłumaczyłam do czego służy. Gdy skończył 2 latka zdjęliśmy pampersa na dzień. często go pytaliśmy czy chce siusiu i co najmniej co godzinkę siadał na nocnik. nauka trwała 2-3 dni,potem zdarzało mu się przez jakiś miesiąc popuszczać troszkę jak za późno zawołał,kupę od razu gdy skończył dwa latka na nocnik zaczął robić. w nocy ograniczyłam picie,przed spaniem siku.Dość długo trwało nim przestał robić siku w nocy bo też mimo wszystko pił jakieś 100 ml wody.ale w końcu nastąpił moment gdy przez dwa tygodnie miał suchą pieluchę i pozbyliśmy się jej. Myślę, że każde dziecko rozwija się inaczej. i na wszystko przyjdzie czas. Mokka moja szwagierka robiła jak Ty.wysadzała 8 miesięczne dziecko. była szczęśliwa i zadowolona, do czasu...niby wszystko ok było i jej wpadki się nie zdarzały(tylko że oni tylko tak twierdzili).bo mała będąc u kogoś moczyła się notorycznie. i miała takie problemy bardzo długo...

Gość mama klaudii
moja przyjaciółka tez zaczęła małą wysadzać jak ta miała 6 mies. efekt taki ,że na roczku już bez pieluchy była :) sama ładnie wołała sisi często się odwiedzaliśmy i wpadka jej sie tylko raz zdarzyła jak bez pampka latała :) więc to nie jest żle ja moją wysadzam jak chce kupę czemu ? bo jej łatwiej zrobić na nocniczku takie ma biedactwo zatwardzenia ...... sadzam ją i po kilku minutkach stękania jest a w pampersa to nieraz i godzinę sie napinała i nie-mogła a ile płaczu przy tym było :(