Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zoska_

Chcę mieć dziecko, ale mam wątpliwości..

Polecane posty

Gość zoska_

Witam wszystkich serdecznie za 4m-ce bede miala 18stke... W swoim zyciu wiele juz przeszlam... Mam chlopaka kocham go jestem z nim szczesliwa... Chodze do szkoly ale czuje ze w moim zyciu jest jakas pustka ze czegos mi brakuje... coraz czesciej mysle o dziecku...jestem ciocia wspanialej dwojki urwisow mieszkaja ze mna.. a trzeci urwis w drodze bardzo kocham dzieci zajmuje sie nimi od pierwszych dni zycia... Wiem ze jestem mloda ale przeciez nie wiek swiadczy o dojrzalosci ... Mama zawsze mi mowila i nadal mi powtarza ze jesli zajde w ciaze to nie mam po co wracac do domu... i nie zdziwiloby mnie to gdyby mnie wyrzucila z domu.. chociaz wiekoszosc rodzicow mieknie gdy dowiedza sie ze ich corka zostanie mama... moj chlopak choruje.. ma klopoty z nerkami.. a ja mam tarczyce ktora lecze ale ciagnie sie to juz dlugo... boje sie ze ciaza moglaby rozwijac sie nieprawdilowo ... oboje chorujemy i raczej nie powinnismy rezykowac... wiem ze nikt mi nie powie jak mam zrobic... bo musze sama zadecydowac ale chcialabym sie dowiedziec co wy byscie zrobili na moim miejscu... po prostu chce was wysluchac... Pozdrawiam serdecznie

Gość Mysle ze na ciaze jestes
jeszcze za mloda, ale jesli chlopak jest w stanie utrzymac Ciebie siebie i dziecko to mozesz o tym pomyslec moze za rok, dwa. Jesli oboje tego chcecie.

Gość onanista nie z tej ziemi
tak wam powiem - zwale kapucyna , zapale papieroska i uwale się do wyra co wy na to ? (Jeżeli ktoś mi napisze że pozwala to mi szybciej staje)

Gość dsfsfsd
pozwalam ci

Gość gosixx
hmmm niektorzy chyba nie oczytali wiadomosci ktora zamiescila autorka

na twoim miejscu skonczylabym szkole,poszla na studia tudziez podjeła prace,kupila mieszkanie i dopiero wtedy zabrala sie za robienie dzieci.

Gość dziwne dlaczego tak piszą
nastolatki "W swoim zyciu wiele juz przeszlam" a od ludzi na prawdę po przejściach to można usłyszeć "życie jest piękne - inni mają gorzej" itp

Gość orchidealna
Ja mam podobnie , nie jestem na nic chora ale co do bycia rodzicem. Tylko, że jestem troszeczke starsza.

Gość zoska_
nie znasz mnie nie wiesz co przeszlam i jak wygladalo moje zycie...tak wiec nie mozesz ocenic... i nie mowie ze zycie jest zle...

Gość lyra kotku
policz sobie. Poszla na studia 5 lat znalazła pracę i popracowała powiedzmy 3 kupiła mieszkanie- kredyt 30 lat co daje nam razem 38 lat 38 plus 18 wychodzi 56 przy dobrych wiatrach... a to troche za późno jak na ciążę!

Gość a co niby w życiu przeszłaś
? i dlaczego akurat teraz chcesz mieć dziecko? moim zdaniem jesteś za młoda.

Gość aaa ja się pytaaaaam
z czego utrzymasz siebie i dziecko? Twój chłopak pracuje?

Gość orchidealna
Rozumiem cie autorko. Wiem, że to troszke dziwne jest , że taka młoda osoba tak bardzo pragnie dziecka.Ja też się wszystkimi dzieciaczkami w rodzinie opiekuje. Mój chłopak jest straszy o troche i wiem , że on też by bardzo chciał. W sumie pieniądze na to są. Ale mam w głowie , że sobie nie poradze, że rodzina nie bedzie chciała mnie widzieć na oczy itp. Więc czekam i chce poczekać jeszcze z 2 lata.

Gość zoska_
chce miec dziecko bo czuje pustke brakuje mi tego... widze jak moja bratanica bratanek rosna trzeci maluszek w drodze jestem z nimi od malego i chcialabym miec swoja pocieche.. wiem ze to nie jest latwe ale zdaje sobie sprawe z trudu bycia matka... a co do mieszkania to wlasnie dom w budowie .. mysle ze w wakacje bedzie juz pod klucz ;)

Gość makaron z miodem i pieprzem
na pewno jakies DDA albo biedna sierotka. A idz w pizdu.

Gość zoska_
orchidealna ale ile masz lat jesli moge zapytac?

Gość zoska_
tak moj chlopak jest w klasie maturalnej pracuje zarabia i teraz buduje dom

Gość orchidealna
Tak jak napisałam jestem troszeczke starsz bo już mam 18 :) ale to tylko troszeczke:)

lyrakotku- wez mnie nie zalamuj czlowieku.czyli lepiej miec dzieck ow wieku 18 bez szkoly pracy i zrodla utrzymania bo taki jest kaprys?;) to niech chodziaz skonczy szkole i pojdzie do roboty to bedzie na wynajem mieszkania.lepiej?

Gość lyra kotku
dużo lepiej. To popieram.

Gość zoska_
nie musze wynajmowac mieszkania moj chlopak sie buduje a ja jakby co mam duzy dom i napewno sie pomiescimy a nawet jesli nie to rodzice maja drugi dom i napewno tak moglabym zamieszkac... nie mowie ze musze rzucic szkole i nie miec matury...

Gość no patrzcie to teraz
ludzi jeszcvze liceum nie koncza a juz pracują i budują domy? jaka ta dizsiejsza mlodziez odpowiedziaaalna :classic_cool:

Gość zoska_
orchidealna ciesze sie ze mnie rozumiesz... i przede wszystkim MYSL O DZIECKU NIE JEST MOIM KAPRYSEM

Gość LUDZIE to prowokacja
poznac nie tylko po stylu pisania ale i po charakterystycznych wielokropkach co kilka słów :O:O:O

odpowiedzialna to raz a jaka bogata;) dwa domy tu jakies mieszkanie hehe. tez tak chce;)

Gość zoska_
a no tak sie sklada ze sie buduja..

Gość dizewczyna jeszcze nei ma
18 lat a juz czuje w zyciu pustke i wie, że ta pustke mogloby zastapic akurat dziecko? To ze chcesz dziecka nie znaczy, ze jestes dojrzała bo dojrzałosc to cos wiecej!

Gość no tak jeszcze sie nie
zapomnialo jak to jest budowac domek z klocków:classic_cool:

Gość zoska_
nie to nie jest prowokacja a kropki.. to z przyzwyczajenia... i nie jestem bogata po prostu sie wychowalam na wsi a tu jest tak ze wszystko przechodzi z pokolenia na pokolenie tak wiec rodzice wybudowali dom a dziadkowie tacie przepisali ziemie dom i cale gospodarstwo.. tak a moj chlopak ma sytuacje taka ze buduje dom.. ale z mama..

Gość prowokacjaaaaaaaaaa