Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natiia

swędząca wysypka - któraś z Was to przechodziła?

Polecane posty

Gość natiia

Cześć! Jestem w 7 tygodniu ciąży i nie wiem co mi dolega, ale od piątku zaczęła pojawiać mi się wysypka. Umiejscowiona jest dokładnie na zewnętrznych stronach ud u góry, i o ile na początku była tylko na zewnątrz i zajmowała może 4 cm długości to z czasem schodzi coraz niżej i głębiej:(. Nie swędzi mnie ciągle, ale jak zacznie to nie da się wytrzymać:(. Jak nie swędzi to i tak nie znika, są wtedy mniej czerwone plamy, ale są, generalnie wysypka ta jest taka grudkowata i w tym momencie (drapałam się) są już takie spore, czerwone placki... Wczoraj zdarzyło mi się, że na pośladku też się na chwilę pojawiło, ale znikło, dziś w okolicach kolan, natomiast na udach jest cały czas, w tym samym miejscu na obu udach. Co to może być???Pod koniec tygodnia mam wizytę u gina, ale nie wiem czy wytrzymam z tym, może iść wcześniej? boję się, żeby to jakoś na maluszka nie wpłynęło:(. Czy to może być objaw suchej skóry? Bo owszem zawsze miałam z tym problem, ale tak mi się w życiu nie objawiało... Jeśli chodzi o proszek i kosmetyki to nie zmieniałam tego w ostatnim czasie, więc to odpada... Proszę pomóżcie...

pójdziesz do doktorka ten głupek przepisze ci magnez plus wapn w tabletkach co zagraża ciąży

Gość Judzi87
Miałam coś podobnego ale w 9 miesiącu ciąży!!! Swędziało okropnie. Lekarz stwierdził że to przez to że spuchłam i woda w organizmie mi się zatrzymuje. Zlecił picie wapna. Podejrzewał też cholestazę ciężarnych ale badania( próby wątrobowe ) ją wykluczyły. Twoje objawy są podobne ale czytałam że cholestaza może wystąpić w III trymestrze ciąży. Mi niestety nic na to nie pomogło i męczyłam się aż do porodu. Po porodzie minęło. Pozostały tylko ślady po drapaniu. Ja radzę nie czekać i iść do lekarza!

zwyczajnie masz uczulenie... nie wazne ze nic nie zmienialas ostatnio ale w ciazy zmienia sie w organizmie wszystko i to co do tej pory cie nie uczulalo teraz moze uczulac... niestety jedyne co mozesz to znosic to cierpliwie bo antyhistaminy w ciazy nie bardzo mozna (no chyba ze uczulenie jest na tyle duze ze nie ma innego wyjscia), sterydow tez bym nie polecala... jedyne co mozesz to moze wapno sprobuj i kapiele w nadmanganianie potasu... no i dobrze by bylo pozniej po kapieli jakies kosmetyki do skory alergicznej zastosowac (polecam z serii oilatum oraz iwostin)

Gość natiia
Dzięki dziewczyny, sądzę że jest to zwykłe uczulenie, tylko strasznie dziwne, że występuje regularnie po 2 stronach ud. O cholestazie czytałam i właśnie wiem, że to dopiero 2/3 trymestr. No nic, skonsultuję się z lekarzem telefonicznie, może powie co robić.

Gość gość
tak mnei to dreczylo przez kilka tygodni, osatecznie zglosilam sie do dermatologa tutaj www.medis.pl i okazalo sie to uczuleniem 