Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Misiuunia1

UPRAGNIONA CIĄŻA!

Polecane posty

Gość Misiuunia1

Witam kochani! Od dlugiego czasu okolo pol rok staramy sie ukochanym zajsc w ciaze. Ostatnio kupilam nawet testy owulacyjne i kiedy tylko test pokazal 2 kreski doszlo do zblizenia (okolo 12 dzien cyklu) cykle mam 27 dniowe. Myslicie ze jest szansa zebym byla w ciazy? Tyle sie naczytalam o pierwszych objawach ciazy juz tydzien po zaplodnieniu, ja jestem teraz kolo 9 dni od zblizenia i niemam zadnych nawet najdrobniejszych oznak ciazy. A czytalam ze jak nastepuje zagniezdzenie to czuje sie bol w podbrzuszu i klocie w jajnikach. Czy pomimo braku oznak moglo sie udac? A moze ktoras z Pan takze robila testy owulacyjne? Mnie w 10 dzien cyklu wyszly bardzo slabe 2 kreseczki a w 12 dzien juz wyrazne co o tym sadzicie? czy owulacja mogla trwac tyle czasu? POMOŻCIE! Z góry bardzo dziekuje i pozdrawiam:*

Gość no nie wiem nie wiem
Jak jestes w 100% zdrowa to masz max 40% sznas, z tym że teraz wszstkie baby jakies wybrakowane więc więcej jak 5% nie daję :P

a ile masz lat autorko? piszesz ze juz troche starasz sie o dziecko, wiec ewentualne objawy powinnas juz znac..

Gość Misiuunia1
Mam 24 lata. Przez te starania juz wariuje i mialam sporo objawow (przynajmniej tak mi sie wydawalo) jednak byly one mylne;/

Gość to byla ciaza urojona
Jednym slowen na prawde wariujesz, to sie nazywa wscieklizna macicy, w takim stanie nigdy nie zajdziesz.

Gość llpp
Podchodzisz do ciazy jak do produkcji dziecka. Nie mozesz po prostu odstawic zabezpieczenia i cieszyc sie spontanicznym seksem:O:O

Gość oj kochaniee
ja cię rozumiem bo też chce dziecko. Nie doczytałaś instrukcji testów. Muszą być dwie wyraźne krechy i to wskazuje że owulacja nastąpi w ciągu 24-48 godzin wiec najlepiej odbyć stosunek po 24 godzinach od zrobienia testu, a przed upływem 48. Jeśli kreska jest blada to znaczy że test jest negatywny. Tutaj to troszkę inaczej działa niż w ciążowych.

Gość to tyle na ten temat
Podchodzisz do ciazy jak do produkcji dziecka. Dobre Dobre :D 🖐️

Gość nie dobre tylko glupie
Bo ciąża to okres w którym dziecko już istnieje, a produkcja to jak sama nazwa wskazuje moment w którym coś powstaje. Jak się nie ma słownika to napisze jedna przemądrzała pierdolę a druga jeszcze głupsza jej przyklaśnie i mają radochę.

Gość a jak nazwac pierdolenie
na zamówienie :D Produkcja ! ROTFL :D 🖐️

Gość ciesze się że cię to bawi
najwidoczniej jeszcze nie dorosłaś i nie wiesz jakie to uczucie starać się o dziecko kilka miesięcy, albo kilka lat bez skutku. Naprawdę zazdroszczę że temat cię nie dotyczy. Pozdrawiam.

Gość malo sierot na swiecie
adoptuj :P

Gość Misiuunia1
Nie podchodze do tego jak do produkcji dziecka! co to w ogole jest za okreslenie. "llpp" jesli niewiesz jak to jest czekac na upragnionego maluszka to nie wypowiadaj sie na ten temat. Do "oj kochaniee" dziekuje za zrozumienie! do zblizenia doszlo jakies 8 godzin po owulacji wiec mialam nadzieje ze moze sie udac bo przeciez plemniki zyja w ciele kobiety jeszcze przynajmnie 24 godziny prawda?

Gość plemniki mogą przeżyć
72 godziny, a nawet dłużej jeśli maja ku temu odpowiednei warunki

Gość llpp
To jest wlasnie okreslenie na takie zachowanie jak twoje, czyli czekanie na "owulke", uprawianie seksu jak tylko sie pojawi, a nie dlatego, ze sie ma ochote, potem niecierpliwe wyczekiwanie objawow. To jest wlasnie produkcja dziecka:O

Gość ryba panga
Pod warunkiem ze jestes zdrowa :P chlamydia, endometrioza, cykle bezowulacyjne, niedoczynnosc tarczycy, niedobór estrogenów, i wiele wiele innych :P

Gość Misiuunia1
Do llpp: Nie kochalismy sie tylko wtedy kiedy byla owulacja! to byloby niepowazne. Kocham sie z mezem kiedy mamy na to ochote ale to chyba normalne ze jesli staramy sie o dziecko to w owulacje jest najwieksza jak nie jedyna szansa na poczecie stad te testy.

Gość DO llpp
lepsza "produkcja dziecka" niż wielce spontaniczna, a po prostu, nie oszukujmy się "WPADKA":O

Gość Nie martw sie
Głowa do góry kochana, ja mysle ze jesli kochalas sie w dzien owulki to jest bardzo duza szansa ze jestes w ciazy:) 3 maj sie i nie przejmuj zlosliwymi komentami, trzymam kciuki za Ciebie.

Gość Nina

U mnie starania trwały pół roku, w tym czasie próbowałam wiele różnych metod, ale jedną polecił mi lekarz, był to żel prefert vaginal, który wspomagała zapłodnienie.