Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oooooooooooooooooo

jak wekować słoki zdynią dla dziecka

Polecane posty

Gość oooooooooooooooooo

hej mam pytanie czy może mi ktoś nanie odpowiedzieć jestem młodą mamą i niewiem jak się wekuje przetwożoną dynię .Chcem zrobić synusiowi dynię na zimę a dokońca niewiem jak to się robi ile czasu tszeba gotować pomórzcie.Odrazu didziękuje za odpowiedzi

Gość najpierw to weź
się za słownik i go przewertuj. Jak takie nieuki się mnożą, potem dzieci pisać porządnie nie nauczą i prostactwo staję się powszechne. A słoiki z dynią tak samo jak inne przetwory warzywne. Pasteryzuj z 10-15 minut. Słoik do gara i gotuj po prostu.

Gość oooooooooooooooooo
w całośi nie normalnie ugotowana

Gość * staje się a nie staję

Gość ja ugotowalam dynie
indyka,warzywa,ziemniaki i ryz-potem zmiksowalam to, do pojemniczkow i zamrozilam.

Mam taki przepis: Składniki na 4 porcje: średnia dynie piżmowa (około 450g) dojrzała soczysta gruszka Obierz dynię, przekrój na pół, usuń z niej pestki i pokrój na kawałki. Gotuj na parze (tak jest zdrowiej, bo zachowujesz witaminy!) 12 minut. Następnie obierz gruszkę, usuń gniazdo nasienne i pokrój owoc na kawałki. Dodaj do dyni i gotuj jeszcze 5 minut, aż całość będzie miękka. Po ugotowaniu zmiksuj. To powinno być jeszcze gorące więc można od razu przełożyć do słoiczków (kilka minut wcześniej wyparz je), zakręcić mocno i postawić "do góry nogami". Moja babcia dodatkowo przykrywa słoiki ściereczką. W trakcie stygnięcia można jeszcze dokręcić. Ja przygotowuję w ten sposób jabłka, gruszki i banany - 90 % słoików się wekuje.

Gość Paczcie jaka
sama nie umiesz pisać a do kogoś się przyczepiasz polonistka za dyche .A odnośnoie tych przetworów to ja robię dynie z jablkem i wekuję 15 minut

Gość julka d
Za to ty dopiero jesteś na bakier z ortografią, co to za słowo "paczcie"?? chyba "patrzcie"??? A ta, co poprawiała, nie zrobiła błędu, więc o co chodzi?

Gość robert25
Do ooooooooooooooooo!!! Jestem zbulwersowany Twoim półanalfabetyzmem! Jak można zrobić tyle błędów, tyle tak rażących błędów, w trzech zdaniach? Czy to jest obraz naszego młodego pokolenia? Mam nadzieję, że to jest niechlubny wyjątek. I jeszcze jedno: nie obrażaj innych za to, że są zdumieni Twoim brakiem wiedzy z ortografii i reagują na takie nieuctwo! To wielki wstyd nie znać zasad ortografii języka ojczystego!!!!!!!!!!!