Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę Was o pomoc

EXCEL- pomocy

Polecane posty

Gość proszę Was o pomoc

Czy ktoś wie jak obliczyć stawke vat w excel-u jesli mam podaną cene netto i opodatkowanie(22%). Co powinnam wpisać w komórki??

Gość proszę Was o pomoc
tzn.? można jasniej?

Gość aleosochosi
=cena netto * 0,22 :o 🖐️

Gość I dont know unfortunatelly
cena netto+(cena netto*opodatkowanie) ale nie wpisujesz wartosci, tylko odwolujesz sie do komorek a przy komorce z opodastkowaniem musisz zastosowac adresowanie bezwzgledne z dolarami;)

aha, nie sorki ja Ci podalam na kwote brutto stawke vat tak jak ktos wyzej napisal ale odwolujesz sie do komorek..

Gość proszę Was o pomoc
oki powiedzmy,że już wpisałam np. =A1*F6 i wyszła mi stawka Vat. Ale jak teraz zrobić,żeby podliczyło mi wszystko w pionie? tzn. musze podliczyć stawke VAT jeszcze 100 innych rzeczy o tym samym opodatkowaniu. Jak to zrobic. zeby nie wpisywac wszystkiego osobno??

tam gdzie masz komorke z opodatkowaniem musisz wpisac dolary!!! bo caly czas odwolujesz sie tylko do tej komorki!! np $a$1 to dopisz to

Gość proszę Was o pomoc
wieeeeelkie dzięki;D Widze,że mamy tu znawce EXCEL-A ;D właśnie siedzę teraz nad excelem jak bede miała jeszcze jakieś pytania to bede tu pisała. Zaglądajcie tu czasem ;)

Gość proszę Was o pomoc
ok już mam pytanie;) jak obliczyć łączną wartość brutto tych 100 produktów, co wpisać w komurke i kiedy zaznaczyć te 100 produktów bo chyba jakoś tak to się robiło....

Gość proszę Was o pomoc
komórke*

Gość proszę Was o pomoc
musze zsumować wartość wszystkich produktów brutto, mam już podliczoną wartość brutto kazdego z nich, ale nie wiem jako to wszystko zsumować...

=suma(a1:a7) zalozmy zalezy gdzie sie zaczyna pierwsza wartosc kwoty brutto w danej kolumnie a gdzie ostatnai w nawiasie wpo prostu wpuisujesz zakrest tych komorek mozesz sobe korzystac z pomocy F1, wszystko ci to wyjasni:p

Gość proszę Was o pomoc
tzn. nie wychodzi mi wpisałam = +( tu zaznaczyłam wszystkie komórki w kolumnie) i nic! :(

Gość proszę Was o pomoc
kurwa ja sie pochlastam - spadaj stąd jak nie umiesz pomóc!!! I dont know unfortunatelly - dzięki za pomoc;)

Gość marysia99
POMOCY !! Jutro mam sprawdzian z informatyki i nie wiem jak obliczyć cenę netto w Excelu. Pomóżcie, proszę !!