Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

FRANKAZWARSZAWY, napisz, ja też jestem ciekawa:) Pierwszy mój poród był strraszny, ale zapomniałam szybko:) CAŁA PRAWDA O MNIE-dziś nawet czuję się dobrze:) oby tak dalej:) szykuję sie do remontu pokoju dla dzieci:)

Gość czarodziejka z księzyca
Pytam Was dziewczyny bo na pewno sie na tym znacie.Czy powiększony biust i pociemniałe brodawki to pewny obajw ciązy?Czyli juz nie mam po co isc do koscioła modlic sie zeby to nie była ciąza?:)

Gość ona..................
hejka no nie wiem jeszcze za 2 tyg ide na usg to sie dowiem :) a głowa nie wiem czemu boli ech ale pawie dzien w dzien lub tydzien boli a 2 dni przerwy ;/

no ja tak miałam ciemne brodawki i nabrzmiałe piersi no ibrak okresu

Gość Mała zdenerwowana
czarodziejka z księżyca to chyba nie ten topik a pozatym pewnym objawem ciazy jest brak miesiaczki i obecnosc pecherzyka w pochwie :)tu pewnie znajdziesz te kobietki ktore sa szczesliwe z macierzynstwa... cała prawda o mnie... jestem w 11tygodniu i 4dniu:)czuje sie koszmarnie ale i tak jestem szczesliwa:)

Gość Mała zdenerwowana
male sprostowanko*** obecnosc peherzyka w macicy***sorki

mała zdenerwowana - a czemu sie żle czujesz ? jak przechodzisz ciąże? ja jestem w 20 tyg

urodziłam dość szybko bo o 21:30 poszły mi wody a o 2:30 położyli mnie na łóżku a o 8:35 mały się urodził, ale w miedzy czasie traciłam przytomność z bólu i wyczerpania jak otwierałam oczy to tylko czarność widziałam głosy słyszałam w tle, miałam znieczulenie ale nie zadziałało i koszmarna obsługa (miałam rodzić w innym szpitalu z wykupioną położną ale okazało się że nie ma miejsc i trafiłam do rzeźni) do tego wszystkiego nie pozwalali mi wstać, non stop leżałam i to w pozycji poziomej prawie bo co się unosiłam to mnie rozkładali do poziomu, nie pozwolili mi wstać do toalety wiec jak czułam to mówiłam żeby basen podali ale czasem nie nadążali więc załatwiałam się pod siebie. masaż szyjki macicy był zwieńczeniem całości koszmaru, w życiu nie czułam większego bólu (wypadek samochodowy który przeżyłam był przyjemnością w porównaniu z porodem) :( jak urodziłam ostatkiem sił (vacuum już było podłączone) i położyli mi dziecko na brzuchu to naprawdę nie zrobiło to na mnie wrażenia,miałam to gdzieś, tak byłam wyczerpana. ból może da się zapomnieć ale całokształt, traktowanie mnie jak zła koniecznego nie zapomnę nigdy i jeśli kiedykolwiek zdecyduję się na kolejne dziecko to tylko w prywatnej klinice i na cesarke

ona...... a wiesz że w ciąży można bezpiecznie łykać paracetamol , ja miałam problemy ze stawami i paracetamol to był mój przyjaciel przez długie tygodnie, tylko paracetamol a nie leki z paracetamolem jakie jak apap czy coś w tym stylu

wiem ale tabletki mi nic nie dają ;/ ani zimne okłady z wody aniz wody i octu i amol tez nie pomagał ;/ ech

Gość mała zdenerwowana
Ona.... czuje się paskudnie bo mam wszystkkie typowe objawy ciazy najbardziej mdlosci i wymioty do tego moj brzusio wyglada tak jakby rosl juz jakies 5miesiecy:)ogolenie to powiem ze do 12 niejestem w stanie wstac z lozka ale mam to czego chcialam i jest mi z tym dobrze chociaz na poczatku byly problemy do tego 2przeziebionka ale zeszlo sie bez szwanku:)a jak wy przechodzicie ciaze??macie moze jakies sposoby na mdlosci?na zmeczenie?lenistwo?:)bo te pisywane w necie to na mnie niedzialaja:/i dlatego mam tez problem skupic sie na odpowiedniej diecie jem to na co mam chec nawet jak jest maloodzywcze:(

Gość Mała zdenerwowana
Laseczki ja slyszalam ze niewolno amolu stosowac w ciazy ze wzgledu na szkodliwe dzialanie alkoholu etylowego ktorego jest az 96%a na bol glowy polecam lipton z duza iloscia cukru mnie pomaga:)

Gość Mała zdenerwowana
Ah i apap mozna brac tylko nieprzecholujcie:)

mi niestety nic na bóle głowy nie pomaga... a ja jak miałam nudności i wymioty to starałam sie nie mieszac jedzenia słodkiego z kwaśnym pomogło ....wstawałam wczzas z łóżka rano szłam na 30minutowy spacer potem parca w domu ...bardzo pomogły mi wczesne spacery budziłam sie o 6 robiłam mojemu kanapki do pracy i koło 7 szłam na specer i tak to stosowałam i mi pomogło :)