Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość autorka to jest ta co
sobie uroila ciaze i ciagle zaklada tematy o tym samym ale pod innymi nickami. FRANKA-synek jest rewelacyjny!!!

Gość czarodziejka z ksiezyca
Na czym polega test na wykrycie u płodu zesp. Downa?

Gość czarodziejka z ksiezyca
Boze mam nadzieje ze nie tylko mam 31 lat i sie zastanawiam czy w tym wieku juz sie taki test robi?i na czym polega?

Gość czarodziejka z księzyca
Jestem spanikowana bo nie palnowałam nigdy dziecka.We wrzesniu odstawiłam tabletki anty zeby oczyscic organizm(nie po to zeby zajsc w ciaze)no i od tego czasu cos dziwnego dzieje sie z moim organizmem .Robilam 2 testy ciazowe ale miesiac temu wyszły neg.do lekarza sie umowilam ale z powodu nawału pracy moze mnie przyjąc dopiero 24.11.wiec sie schizuję i piszę na tym forum zeby sie czegos dowiedziec.W piątek ide robic na test z krwii to bede wiedziala.:(na czym polega ten test na wykrycie zespołu Downa?

Gość do czarodziejka
wpisz w wyszukiwarkę badania prenatalne, bądź test PAPPA - jest to nieinwazyjna metoda badania pod kątem min. zd ale nie daje 100% pewności. Najbardziej wiarygodne metody to niestety inwazyjne - tzw. amniopunkcja. Na forum nie uzyskasz wiarygodnych odpowiedzi. A w ogóle najlepiej wytłumaczy Ci to twój gin. Wskazania do tych badań powinny mieć kobiety po 35 roku życia ze względu na zwiększone ryzyko urodzenia dziecka z wadami genetycznymi ale równie dobrze dla uspokojenia może zrobić to każda inna mama niezależnie od wieku.

Gość czarodziekjka z ksiezyca
dziekuje wam.jak cos nie bede wiedziala to bede u Was pytac na tym topicu bo widze ze mam do czynienia z fajnymi babkami:)

Hej dziewuszki, dzisiaj czułam się nawet nawet:) Ktoś tu pytał o sposób na mdłości. ja próbowałam wielu domowych sposobów i nic nie pomagało... W końcu wzięłam LOKOMOTIV do ssania, 2-3 dziennie. Naprawdę pomogło. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. Co do środków przeciwbólowych to Apap faktycznie nie szkodzi, ale też i niewiele pomaga. Ja na gorączkę i na ból jakikolwiek brałam Pyralginę, szkodzi najmniej z dostępnych... Na bóle głowy kupiłam sobie maśc smoczą, takie małe czerwone kółeczko "pachnące" kamforą...

Gość Maluchowata.
Cała prawda a powiedz coś o sobie i swojej ciązy, bo oprócz pytań niczego więcej nie ma... jakoś dziwnie znajomy ten topik...

Gość Maluchowata.
Apap zawiera paracetamol :) nie ma tam nic innego jeżeli chodzi o środki przeciwbólowe, reszta to typowe "dodatki" - utwardzacze itd. 1 tabletka powlekana zawiera: substancję czynną: paracetamol 500 mg; substancje pomocnicze: wosk Carnauba, hypromeloza, makrogol, powidon, skrobia żelowana, kroskarmeloza sodowa, kwas stearynowy.

Maluchowata.Jak się lepiej poczuję to napiszę.Coś mnie rozkłada oby nie grypa.Bół gardła mam stan podgorączkowy dużo pie płynów nie mam apetytu.Na usg mam na 18.No i strasznie mnie męczą nudności,wymioty,senna jestem i też mi swędzą piersi się pytałam jednej osoby i powiedziała że tka na początku jest że swędzą czy nawet bolą piersi. FRANKA Z WARSZAWY.Możesz napisać jak ci wyszło.

Gość umpalumpaheyah
cala prawda o mnie per ewelcia jak ty mnie wkurzasz!!! moj ostatni okres 22 wrzesnia, termin 29 czerwiec, i nastepna wizyta 18 listopad!!! ewidentnie czytac inne topici i piszesz to co tam przeczytalas!! http://www.fotka.pl/albumy/niezapominajka100 4/9 http://nasza-klasa.pl/login?target=%2Fprofil e%2F8533585 i zeby nie bylo sama podalas te linki Jolu ze Zlotowa http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4233497 &start=540

Gość Maluchowata.
Umpla, daj spokój. Dziewczyna faktycznie jest upośledzona i założy jeszcze więcej topików w stylu "będę mamą" albo "czerwiec 2010 będzie mój" itd. Jak widać założyła sporo takich topików i nie ma siły - założy kolejne. Mnie zastanawia gdzie jest jej mama, gdzie jakiś opiekun i przede wszystkim czy dziewczyna jest zostawiana cały dzień przed kompem, bez kontroli? Gdzie jakiś psycholog albo psychiatra? To przerodzi się w obsesję a później wcale nie będzie tak prosto. Najwyraźniej jej rodzina uważa, że nic się nie dzieje...

Gość umpalumpaheyah
sama jestem w ciazy i po tym co ona pisze wiem ze czyta moje posty i slowo w slowo objaw w objaw to samo!! na wizazu ma stalego bana - tu tez powinna go dostac

Gość ale za co tego bana
? za to, że niepełnosprawny umysłowo człowiek ma swoje marzenia i pragnienia? komu ona tutaj robi krzywdę?

Gość ja ja ja
niech sobie pisze o ciazy co chce ale najgorsze jest to,ze potem pisze,ze stracila ciaze w jakis przykrych okolicznosciach! I potem wszystkie ja pocieszaja,staraja sie jej jakos pomoc a ona za chwile zaklada nowy topik! Pewnie rodzice ku[pili jej kompa i podlaczyli internet zeby miec ja z glowy.