Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeevita

WPADKA- ESCAPELLE- PIGUŁKA PO...

Polecane posty

Gość eeevita

hej, mam nadzieje, ze znajda sie tu osoby które doradzą, pomogą... Bo widzę, że często na kafeteria.pl zdarzają się osoby, ktore robią wszystko aby dokopać leżącego... Wczoraj (niedziela) około 15 kochałam się z Narzeczonym no i stało się- pękła gumka:( Strasznie się przestraszyliśmy, nie wiem czy ma to cos do rzeczy, ale- dziurka była malutka, nie miała nawet 1 cm i znajdowała się dość wysoko nie w tym 'zbiorniczku' ale kawałek nad nim. Nie mam pojęcia, czy sperma wyciekla, ale pewnie jest taka mozliwosc. Wolałam nie ryzykowac i dziś o 14;30 wzięłam ESCAPELLE... tak bardzo się boję...lekarz powiedział, że w ciaze nie zajdę, ale mimo to cała się trzęsę, tym bardziej, że w LO zaszłam w ciaze- mam 14miesiecznego kochanego synka i naprawde niczego nie zaluje, ale ...kolejna ciaza?! teraz?! O, nie... Koniec wszystkich marzen, koniec marzen o wlasnym M... szkoly równiez pewnie nie skończe (ucze sie zaocznie, ciezko jest, ale daje radę- z 2 dzieci nie poradziłabym sobie, chocby finansowo) bardzo chcemy sie wyprowadzic, moi rodzice są OKROPNI delikatnie mówiąc... w niedzielę zrobię test- są jakies testy ciazowe, ktore wykryją ciaze wczesniej niz po 1 tygodniu??? Ja do niedzieli oszaleję:( :( dziewczyny, brała któras z was ESCAPELLE??

ja brałam, nie martw się, wziełaś 24h po "wpadce" wiec dość szybko by nie musieć się niczym martwić niestety na test jest jeszcze za wcześnie, musisz odczekać minimium 2 tyg by wynik był pewny, ale nie martw się naprawdę ! wszystko sie dobrze skonczy, siedze na kafe i innych forach juz długo i nigdy nie spotkałam sie z przypadkiem by tabletka po nie zadziałała wzięta tak szybko gdy ja brałam nawet lekarz mi powiedział, ze w swojej karierze sie nie spotkał by ktoraś z jego pacjentek zaszła po wzięciu escapelle nie martw się ! tylko pamietaj- wziełaś sporą dawke hormonow wiec okres moze Ci sie spóźnić, wiec jakby co to sie nie denerwuj pozdrawiam, bedzie dobrze :)

Gość eeevita
dziękuję. nawet nie wiesz, jak mnie pocieszyłaś!:) mam wątpliwości dlatego, że na jakims innym forum 2 dziewczyny napiały,ze wzięły escapelle - jedna dziewczyna po ok.24 godz., druga po 10 godz. (!) i zaszły w ciążę...;/ przeszla mi przez glowe pewna głupia mysl- ze moze chcialy zdolowac dziewczyne i dlatego specialnie tak napisały...nie wiem...

słuchaj escapelle działa na wiele sposobów- jesli jeszcze nie miałaś owulacji to hormony ją opóźnią, zagęszcza Ci się też śluz i zmienia wyściółka macicy- staje sie przez to bardzo nieprzyjemnym środowiskiem dla plemników, poza tym sama napisalaś, że dziurka w gumce byla powyżej zbiorniczka wiec wiesz, są bardzo male szanse :)

Gość eeevita
male,ale są...a znając może ''szczescie'' to istnieje duza mozliwosc:) no, nic..trzeba czekac...a strach mnie nie opusci do póki nie upewnię się na 100%

na test po tygodniu to za wcześnie. aby test był wiarygodny to jakieś 3 tygodnie po stosunku. no a te dziewczyny miały pecha widocznie akurat trafiły na owulację. Ty nie napisałaś w którym dniu cyklu byłaś i co ile masz przeważnie @

Gość eeevita
to był 15 dzień cyklu... u mnie cykl trwa zazwyczaj 28 dni...

Gość eeevita
to był dzień PLODNY... nie da sie opisac ego, co czuje teraz:((((

Gość Michał Zaradny
Witam Tabletka została przyjęta w pierwszej dobie po stosunku, czyli wtedy kiedy jej skuteczność jest najwyższa. W takim przypadku naprawdę nie ma powodów do obaw. Aby dowiedzieć się więcej na temat antykoncepcji doraźnej możesz to uczynić na stronie www.wpadka.pl, gdzie dzięki zawartym tam artykułom możesz znacznie poszerzyć swoją wiedzę na ten temat. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości pod adresem http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta możesz natomiast skontaktować się z ekspertem, który z pewnością odpowie na każde nurtujące Cię pytanie. Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs

Cześć! Szukam kobiet, które podzielą się ze mną swoją historią dotyczącą tabletki "po" - czy nie miałyście problemu ze zdobyciem recepty? A może żaden z lekarzy nie chciał jej Wam przepisać i minął czas przewidziany na jej wzięcie, w wyniku czego zaszłyście w ciążę? Piszę artykuł na ten temat i chciałabym wykorzystać w nim Wasze historię - możenie je wysłać na adres raaissa@op.pl. Gdybyście miały jakieś pytania lub chciały porozmawiać na ten temat osobiście, również piszcie na w/w adres.

Gość gość
Diafragma Caya jest nowo opracowanym, mechanicznym środkiem antykoncepcyjnym. Jest zbudowana zgodnie z budową anatomiczną kobiety i ergonomią, dlatego jest odpowiednia dla większości kobiet.

Gość gość
To jest ci/pa w pizy