Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i nie ma jeszcze...........

14 miesiecy i brak zebow?

Polecane posty

Gość no i nie ma jeszcze...........

czy to powinno niepokoic?

Gość no raczej powinno niepokoić
# Dolne siekacze wyrzynają się w okresie 5 – 10 miesiąca życia # Górne siekacze wyrzynają się w okresie 8 - 12 miesiąca życia # Boczne siekacze wyrzynają się w okresie 9 – 16 miesiąca życia # Górne kły wyrzynają się w okresie 16 – 22 miesiąca życia # Dolne kły wyrzynają się w okresie 17 – 23 miesiąca życia # Górne trzonowe czwórki wyrzynają się w okresie 13 – 19 miesiąca życia # Dolne trzonowe czwórki wyrzynają się w okresie 14 – 18 miesiąca życia # Górne trzonowe piątki wyrzynają się w okresie 25 – 33 miesiąca życia # Dolne trzonowe piątki wyrzynają się w okresie 23 – 31 miesiąca życia A byłaś z dzieckiem u pediatry? Co on na to?

Nigdy z tym nie ma reguły. Mój syn dostał pierwsze ząbki pod koniec 8 mieisąca, ale masz rację, że jeśli chodzi o wiek 14 miesięcy to trochę niepokoi. Może ma za mało wapnia - dajesz mu nabiał? Jeśłi nie chodzi o brak nabiału to sugeruję wizytę u pediatry

Gość ferdek_kiepski
ja miałam to samo zmartwienie w 12 miesiącu, ale lekarz stwierdził, cyt.: -Czy zna pani kogoś komu nie wyrosły zęby? -No rzeczywiście nigdy o czymś takim nie słyszałam... -to proszę cierpliwie czekać Za miesiąc powitaliśmy pierwszego, a zaraz kolejne, zdrowe i zupełnie normalne:)

a ja niestety słyszałam o kimś, komu zęby nie wyrosły. Osobiście nie znam, więc w sumie to może być trochę przesadzone, no ale słyszałam o takim przypadku :O

Gość Ale 14 miesięcy
To juz dużo. Ja bym juz dawno była u lekarza. Mojej małej pierwsze ząbki też późno wyszły bo na 10 miesięcy ale gdyby nie miała ich do roku to bym się bała. Idź z dzieckiem do lekarza. Słyszałam że to tak niedobrze kiedy aż tak późno zębów nie ma

Gość a podajesz codziennie wit d

ferdek ja znam osobę, która ma zęby jedynie do czwórek. Więc niech ten lekarz taki pewny nie będzie. Jest to najbliższa kuzynka narzeczonego, reszta zębów jej po prostu nie urosła.

moja mała ma 9 mc i tez nie ma zęba ani jednego :( byłam z tym u kilku lekarzy i kazdy twierdzi żeby spokojnie czekac. Natomiast syn w tym okresie mial juz wszystkie zęby co mnie rownie mocno niepokoilo. Syn mial 4 zęby jak miał niecale 3 mc. Więc takie anomalia sie zdarzaja tylko czemu mi ? Ja bym zrobila zdjecia żeby sprawdzic jednak czy wszystko gra bo może byc tak jak u mojej koleżanki że trzeba będzie nacinac dziąsła dziecku by pomóc w wychodzeniu ząbków :( mala miala 16 mc jak robili ten zabieg, ale ona miala straszne zapalenie dziąseł i moze dla tego robili ten zabieg.

Mojemu synkowi ząbki (2 górne jedynki i potem tak podwójnie wychodizły)wyszły parę dni przed ukończeniem roczku, lekarka mnie uspakajała, ze tak sie zdarza, ze jej dzieciom wyszły po 14 m-cu i teraz maja bardzo silne ząbki...robiłam badania krwi i wszystko było w porzadku, mojemu do roczku tez nie kostniały bioderka, pare dni przed 12 m-cem juz juz było wszystko ok...także nie martw sie, idź do lekarza, moze zrób badania krwi...pozdrawiam

Dodam jeszcze, ze mój synek rozwija sie świetnie i jest zdrowym, radosnym dzieciaczkiem...

Acha!Pytalam mojej mamy i mnie zęby tez tak późno wyszły...także sprawdź jak to było u Ciebie i ojca dziecka...pozdrawiam....

Gość czasem tak jest
mnie pierwszy ząb wyrósł w 13 miesiącu :) nie wiem czy to jest jakoś powiązane, ale mam bardzo zdrowe zęby.

Gość brak zębów w tak późnym wieku
może być objawem krzywicy... mojemu wujkowi zęby wyszły dopiero jak miał 3 lata !!! i to szły od końca.. urodził się w lecie, dost. vit d .. a mimo to miał krzywicę ://