Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamatrzylatka333

Trzylatek ugryzł w przedszkolu inne dziecko! jaka kara?

Polecane posty

Gość mamatrzylatka333

jak rozmawiac z dzieckiem aby to sie nie powtórzyło,ogólnie w domu takie coś nie miało miejsca nigdy, w sumie wie ze nie wolno tego robić a zrobił, a gdy pani zwróciła mu uwage podszedł i "na złość"(chyba) ugryzł drugie dziecko! nie wiem co robić, po powrocie miał kare, była rozmowa ze nie wolno tak robić,ze dziecko to bolało, obiecanki ze juz nie bedzie tak robił itp, ale on czesto obiecuje a potem robi to samo, i boję się ze znowu to sie powtórzy wogóle od kąd poszedł do przedszkola zrobił się bardziej niegrzeczny, zdaza mu się tam popchnąć kolegę, rzucić zabawką ( to akurat zdarza mu sie tez w domu i zawsze za to ma kare) ale dzieci nigdy nie popychał a teraz mu sie zdarza, jak postepowac z takim trzylatkiem? on ciągle tylko obiecuje i przeprasza a potem jakby zapomniał

:D Ja tez ugryzłam kolegę w przedszkolu...mial odcisk moich ząbków jeszcze tydzien pozniej na poliku :) Wyjasnij mu, ze to dziecko bardzo cierpiało, ze takie gryzienie jest nie w porzadku i zapytaj, jakby sie czul, gdyby ktos go ugryzl...U mnie taka rozmowa pomogla:)