Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uUuua

Czy któraś z was przyznaje się do tego, że jest kobietą wyzwoloną?

Polecane posty

Gość uUuua

Pytam, bo zauważam, że kobiety nie chcą nazywać się wyzwolonymi, nawet jeśli podzielają tego typu ideały. Może z obawy przed tym, że gdyby powiedziały o sobie, że są wyzwolone, spotkałyby je ataki ze strony otoczenia - np. mężczyzn typu: jak jesteś wyzwolona to sama sobie noś ciężkie walizki itp. Jak sądzicie?

Gość teraz kobiety musza
byc wyzwolone

Gość wyzwolona i juz
ja sie do tego przyznaje i owszem jakies tam niemile sytuacje sa ale mam to gdzies! przynajmniej jestem samodzielna i niezalezna!

Gość uUuua
--->teraz kobiety musza byc wyzwolone Co masz na myśli? W jakim sensie muszą?

Gość uUuua
--->wyzwolona i juz A jakie niemiłe sytuacje Ci się zdarzyły, jeśli mogę zapytać?

Gość fdsfds
ale wyzwolona to znaczy ze daje kazdemu diupy ?

Gość musza bo wielu mezczyzn
od nich tego oczekuje poza tym takie czasy

Gość wyzwolona i juz
chłopaki z pracy spluwali na mnie kiedy powiedziałam im ,że jestem kobietą wyzwoloną

Gość dobrze ze skala tylko
dziesieciopunktowa

Gość wyzwolona i juz
sytuacji tego typu ze ktos mi nie pomogl torby niesc itp to raczej nie bylo bo nigdy o to nie prosze ale bardziej takie ze jak facet uslyszy ze jestem wyzwolona i poprostu nie potrzebuje jego pomocy od razu uwaza mnie za k***we, niewiem dlaczego tak jest to glupie dla mnie ale tak naprawde jest. jak sobie radze sama to juz glupia k***a jestem:(

Gość wyzwolona wyzwolonej
nierowna

a do czego tu sie przyznawać? przyznawać to się można do winy, do błedu, do czegoś złego to, ż ejest się kobieta wyzwoloną - to chyba żadna ujma, prawda? nie nosze tego na czole wypisanego, ale też nei ukrywam, tak jak tego, że używam pigułek antykoncepcyjnych i tego, ze jestem ateistka co nie znaczy, że chodzę po deptaku z kartonem na szyji z napisem- JESTEM WYZOWOLONA ATEISTKĄ JADĄCĄ NA PIGUŁKACH

Gość uUuua
No chodziło mi właśnie o nie ukrywanie tego a nie o obnoszenie się

Gość dfsfdsfds
kobieta wyzwolona = cichodajka

{to, ż ejest się kobieta wyzwoloną - to chyba żadna ujma, prawda?} Oczywiście, w dzisiejszym świecie bycie puszczalską to żadna ujma. :classic_cool:

Gość dfsfdsfds
ale na przyklad w Jordani czeka cie za to ukamieniowanie

Gość dlaczego wyzwolona
utozsamiasz z puszczalska?

Gość uUuua
Nie wiem czemu wam się to wyzwolenie kojarzy z seksem. Mi się do tej pory kojarzyło raczej np z tym, że kobiety wyzwolone oczekują od mężczyzn tego, że będą się dzielili z nimi obowiązkami domowymi a także z tym, że kobiety wyzwolone chcą robić karierę w pacy

Gość uUuua
karierę w pracy

pierwszy raz w życiu słyszę że wyzwolona kobieta to znaczy robi chętnie sex z każdym poglądy ludzi starej daty z wykształceniem podstawowym :-D ja jestem wyzwolona właśnie dlatego że nie muszę uprawiać sexu jak nie mam na to ochoty i już jestem wyzwolona bo nie muszę dogadzać facetom żeby być kimś i osiągnąć coś ;-)

Ja uważam siebie za kobietę wyzwoloną i głośno o tym mówię. Byłam już żoną, wcielałam się w rolę kochanki, a teraz jestem sama (nie mylić z samotną). I dobrze mi z tym.

będę wyzwolona jak przestanę płacić podatki, dopóki płacę jestem kobietą uciemiężoną buuuuu a na czym dziewczyny polega wasze wyzwolenie, bo moje może na czymś innym, proszę o przykłady

Gość uUuua
-->Ewa 33 -->aliksandra -->Piękna Ksiunia A spotykają was czasem jakieś nieprzyjemności jeśli nie ukrywacie, że uważacie się za kobiety wyzwolone?

Gość uUuua
--->eneida Ale przecież mężczyźni też płacą podatki. Czy uważasz, że oni też nie są wyzwoleni i powinni się wyzwolić?

wyzwolona tzn nie jestem podporządkowana mężczyznie idę na imprezę z dziewczynami i nie pytam faceta o pozwolenie informuję go o tym pracuję jak chcę i rozwijam się , lubię wyzwania nie gotuję facetowi bo nie mam na to czasu a jak mu sie nie podoba to drzwi otwarte jeśli mam rację mężczyzna musi się ze mną zgodzić np po pracy jazda rowerem do lasu i nie ma siedzenia z piwem przed tv wieczorem piję drinka zawsze i długo jeszcze można wymieniać

Gość 7 paweł
A nie sądzicie, że jest tak, że wiele kobiet chce korzystać ze zdobyczy równouprawnienia ale nie chce ponosić jego kosztów? Np własna praca, pieniądze, porzucenie pewnych obowiązków domowych ale i tak facet ma za nią płacić, wyręczać i traktować jak w czasach, kiedy nie było równouprawnienia? Jak facet wspomina równouprawnieniu to wtedy każda mówi: ALE JA NIE JESTEM ZA RÓWNOUPRAWNIENIEM

Gość 7 paweł
-->aliksandra Czy dobrze zrozumiałem, że twoje wyzwolenie polega na tym, że ty nie musisz się słuchać faceta ale facet musi się słuchać ciebie i jak ty mu zabronisz pić piwa a rozkażesz jeździć rowerem po lesie to ma tak robić a jak ty robisz coś bardzo podobnego do jego picia piwa, czyli pijesz codziennie drinka to jest coś dobrego? I ten twój facet dał się tak zdominować???