Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

buszmenka

szczepionki.........nareszcie zaczyna sie o tym mowic

Polecane posty

kafe nie przyjmuje calego linku, wiec inaczej. Na stronie glownej wp jest artykul, na samej gorze.......

Gość ertyui
Ja oglądałam wczoraj TERAZ MY na Tvn. Hmmm... wiem już napewno,że się nie zaszczepię. Wolę profilaktycznie przeprowadzić kurację czosnkiem, cebulą, cytyną i np. Rutinoskorbinem niz iść się zaszczepić

Gość gr....................
ja o tym juz wiem od dawna :-P... i sie nie szczepie choc tu gdzie mieszkam jest straszna nagonka :-D

Szczepionki to dla koncernów farmaceutycznych taki sam produkt do sprzedania jak inny...nie dajmy się zwariować;) I nie łudźmy się,że oni produkują szczepionkę po to,żeby ludzie nie chorowali, tylko dla kasy, jak kazdy inny specyfik. Moj znajomy ma aptekę i wie, jakie są przebicia chociażby na lekach przeciwnowotworowych...coś u producenta kosztuje 3 zł , a pacjent płaci 300... MY jako pacjenci się nie liczymy - jesteśmy tylko konsumentami, którzy zapłacą DUŻO,żeby tylko wyzdrowieć... P.S.Nigdy się nie szczepiłam na grypę i nie będe, moj mąz i dzieci tez nie.

Gość gr....................
u mnie w pracy szczepia na grype sezonowa za darmo, rodzice maja tez szczepionke za darmo bo naleza do "grupy podwyzszonego ryzyka"... wiec ja concernom kieszeni nie nabijam :-P Nie mam nie przeciwko "zwyklym" szczepionkom... ale ta przeciw H1N1 nie jest dostatecznie przetestowana, nie ma jej w wystarczajacej ilosci i dlatego ja "rozcienczaja" dodajac potencjalnie szkodliwe (a moze i smiertelne) skladniki... I czy to nie zbieg okolicznosci ze teraz, kiedy przyszedl kryzys jedna branza ma taaaakie zapotrzebowanie na swoje produkty :-P...?

u mnie w pracy szczepia na grype sezonowa za darmo, rodzice maja tez szczepionke za darmo bo naleza do "grupy podwyzszonego ryzyka"... wiec ja concernom kieszeni nie nabijam ale tu nie chodzi o nabijanie czyjejs kieszeni, TU CHODZI O NASZE I NASZYCH DZIECI ZDROWIE!!! :classic_cool:

No tak w Pl nie ma takiego zagrozenia swinska grypa tu nalezy obawiac sie bardziej tej zwyklej... Natomiast ja mieszkam w UK..:( Teraz tam szczepia ciezarne masowo...:( I to Pandremixem..A tam jak narazie najwiecej swinskiej grypy ,jak wiadomo u ciezarnych w 1 i 3 trymestrze powiklania sa bardzo grozne po tej grypie a nawet smeirtelne. Ja jestem w 28 tygodniu ciazy,ale osobiscie nie dam sie zaszczepic Pandremixem ktory zawiera grozna rtęc merkurego i inne nie przebadane substancje,w opini lekarzy lepszy i lagodnijszy jest Calvepan,ktorego nie ma zbyt duzo w UK ale jesli juz to wole nim sie zaszczepic... A w Polsce bylam szczepiona na zwykla grype...Ale jak narazie to nawet tych szczepionek w aptekach brakuje..Gdybym nie byla w ciazy to nie szczepila sie bym przeciw swinskiej grypie tylko zwyklej ale jestem w rgupie podwyzszonego ryzyka i niestety trudny wybor przedemna... Ach ilez mi ten temat snu z oczu spędził..:-/

Gość frentii
Ja bym sie nie zaszczepila nawet jakby mi za to zaplacili! Sami tworcy szczepionki nie maja pojecia jakie ona moze miec skutki uboczne! Nie wiem jak mozna byc tak bezmyslnym, aby wstrzykiwac sobie cos, o czym nie ma sie pojecia...

Gość ale wy dziwnymi kategoriami
myslicie u mnie w pracy szczepia na grype sezonowa za darmo, rodzice maja tez szczepionke za darmo bo naleza do "grupy podwyzszonego ryzyka"... wiec ja concernom kieszeni nie nabijam myslicie ze firmy farmaucentyczne nie maja zadnego zysku ? przeciez to panstwo placi za te szczepionki !

Gość Helena Anna
Ja na długo przed tym programem wiedziałam,że się nie zaszczepię... Szkoda tylko,że w wielu krajach kobiety w ciąży namawiają do szczepień. Biedne dzieciątka. :( :( :( Dobrze Kopacz powiedziała,że nie zdążyli nawet na ciężarnych jeszcze przetestować te szczepionki... A swoją drogą nie wydaje Wam się dziwne,że tyle teraz tych wirusów się pojawia ? Wirusów wyhodowanych sztucznie,często zmutowanych ??? :o

Gość gr..................
co do tego nabijania kieszeni to odpowiadalam "ale brednieeee" A co do zdrowia to napisalam ze nie mam nie przeciwko "zwyklym" szczepionkom... zgadzam sie ze trzeba sie troche zainteresowac tym co wszczykuja naszym dzieciom ale czasami za duzo informacji zabija informacje

Gość ja rozmawiałąm z lekarzem
i nie szczepie na nic dodatkowego ani siebie ani dzieci. Lekarz powiedział żebyśmy siedzieli na dupie nie ciągali dzieci po marketach itd to nas ominie. Już niedługo będzie mróz i grypa przestanie szaleć. Kwestia kilku tygodni.

Gość gdybym byla..
w ciazy nigdy nie dalabym sie zaszczepic przeciw swinskiej grypie !!! przeciez nie wolno ciezarnym szczpisc sie przeciw np. grypie sezonowej , rozyczce itp . kobieta zaszczepiona musi poczekac okolo 3 miesiecy zeby mogla zajsc w ciaze ! a tu namawiaja ciezarne kobiety do szczepien ! przeciez ta szczepionka nie zostala jeszcze przetestowana ! paranoja ! mam nadzieje ze te ciezarne ktore sie zaszczepia urodza zdrowe dzieci a nie jakies zmutowane .

Gość Helena Anna
Taaa u mojej koleżanki w firmie szczepią za darmo pracowników. Ona wcześniej nigdy nie chorowała a teraz non stop wirusówki ,anginy i takie tam. Ona żałuje,że się w ogóle szczepiła. :( A z tego co słyszę u niej w firmie non stop ktoś chory.

Gość gr.................
ale wy dziwnymi kategoriami --> ja, kochana patrze na MOJE pieniadze ... podatki place uczciwie i przynajmniej wiem ze TE PIENIADZE pojda na cos pozytecznego a nie na zasilki dla moczymordow i kombinatorow majoweczka09 --> szczerze to odradzam zczepernie... dbaj o siebie, nie chodz niepotrzebnie w duze skupiska ludzi, faszeruj sie witamian C, czosnkiem i bedzie sobrze. Powodzenia !

Gość a jjaku was
ze szczepieniam dzieci moje dziecko dostawało antybiotyk i nie było szczepione w szpitalu teraz powinnam je zaszczepic ale sie boje czy moge nie szczepic wogóle

Gość gr..................
Helena Anna --> wyjasnij mi, bo az ciekawa jestem, jaki firma ma interes w tym zeby ludzie chorowali ...? PS akurat angina nie ma NIC wspolnego ze szczepieniami :-P

Gość na szczecie na razie
szczepionki przeciw swinskiej grypie sa niedostepne w Polsce ! i bardzo dobrze !

Gość precz z tepakami
ale ty gr... tepa jestes masakra wez nie wypowiadaj sie jak nie grzeszysz ani wiedza ani intelektem precz ze szczepieniami. www.nieszczepimy.pl

Gość llena25
Znajoma mojej mamy zaszczepila w tamtym roku cala swoja rodzine na zwykla, sezonowa grype. Jej matka krotko potem nagle zmarla. Mozna oczywiscie usprawiedliwic ta smierc wiekiem, chociaz byla w dobrym zdrowiu. Sama ona i jej dziecko bardzo sie pochorowali i ledwo co sie wygrzebali. Czytalam, ze zaszczepienie sie 3 lata pod rzad na grype zwieksza szanse na zachorowanie na Alzheimera o 30%. Oczywiscie mozna miec szczescie i nie miec zadnych skutkow ubocznych, ale to loteria!!

Gość gr...............
zaczynaja sie wyzwiska... spadam ;-) 🖐️

Gość pseudonimpseudonim
z moja rodzina oraz ze znajomymi sie szczepimy przeciw grypie i jakos nam nic nie jest, moze wy juz jakies zmutowane jetescie ze tak na glupia szczepionke reagujecie?? a do tej co sie bedzie rutinoskorbinem leczyla , moze jednak tego tez nie brac bo przeciez moze kiedys tam komus zaszkodzila... a i jak wkoncu sie rozchorujecie to bron boze do lekarza bo wam jeszcze jakas trucizne przepisze , a najlepiej to z domu nie wychodzcie bo wszystkie firmy czyhaja na wasze zycie i zdrowie. ps uwaga na internet!!! jeszcze jakis wirus was zaatakuje:D :D :D :D

ale w tym artykule jest mowa rowniez o autyzmie. Poczytajcie, bo mam wrazenie, ze nie znacie jego tresci, a warto sie z tym zapoznac, bo porusza wiele waznych kwestii zdrowotnych :classic_cool:

Gość pseudonimpseudonim
a i odradzam witamine C - bo jeszcze wam nerki padna!!! lepiej cytryne wpierniczyc :D:D:D

Gość luty2010
a ja jestem w 26 tygodniu ciazy i sie strasznie boje;( czasami jak napadna mnie zle mysli to sie momentalnie rozplacze:(:( nie chce narazac mojego maluszka na ta szczepionke...

Gość kless
pseudonimpseudonim, niestety, ale zadnymi emotikonkami nie ukryjesz swojego prostactwa i niewiedzy🖐️

Gość Rece opadaja
Mieszkam w Irlandii i tutaj swinska grypa jest podstawowa grypa w tym sezonie. 30 000 zarazen tygodniowo. Jak do tej pory 14 zgonów. Najbardziej choruja kobiety w ciazy i dzieci. Szczepionka jest za darmo, powszechnie dostepna i szczepi sie kto chce - choc grupy ryzyka sa w pierwszej kolejnosci. Wlasciwie to sa dostepne 2 szczepionki. Jedna zawierajaca toksyczny merkury i rtec Pandemrix (i ona podobno nie powinna byc podawana kobietom w ciazy). I druga Celvapan - bez tych dodatków o bardzo krótkim terminie waznosci i dostepna tylko w niektórych klinikach. Ja jestem w zaawansowanej ciazy, wzielam ta druga tydzien temu, nic mi po niej nie bylo. Wybralam ta opcje z sercem w gardle - nie mam jednak zamiaru ryzykowac zapalenia pluc przy którym nafaszeruja mnie Tamiflu i antybiotykami. Oczywiscie nie znamy skutków dlugoterminowych ale jak by sie tak nad tym zastanowic to kazdego dnia bierzemy i jemy rózne swinstwa których dlugotrwalych dzialan nie znamy. Ile z was latami je tabletki antykoncepcyjne???? Ile pije obrzydliwe sztuczne dosladzane slodzikami napoje gazowane? Poogladajcie sobie na you tube co z mózgiem robia slodziki!!! Ile z was je pyszne jogurciki z Lidla w których sam Pan Bóg nie wie co jest!!!! Ja nie twierdze ze szczepionki sa dobrze... bo tak naprawde to jestem im przeciwna. Szczególnie szczepionkom typu 5 w 1. Ale zastanówcie sie o co ten caly halas w Polsce.... Ano o to ze jak zwykle w naszym pieknym kraju nie bylo czasu na to zeby sie przygotowac. Panstwo nie mialo kasy i nie zebralo odpowiednich informacji. A teraz robia afery??? Ciekawe czemu Pani minister nie kupila tej lagodniejszej szczepionki??? Ciekawe czemu nie podaje sie ile tak naprawde opakowan Tamiflu jest w rezerwie krajowej??? Czemu tak naprawde nie wie ile ludzi ma zwykla a ile swinska grype w Polsce???? Tak naprawde to tylko Bogu dziekowac ze nie ma w Polsce swinskiej grypy. Strach pomyslec co by bylo gdyby wybuchla jakas powazna epidemia. No ale jak to Pani minister mówi: Polacy to naród zahartowany!!!!

do rece opadaja.............przeczytaj ten artykul, a dowiesz sie o skutkach dlugoterminowych. Ale tak przy okazji to odwazna jestes. W zyciu bym sie nie zaszczepila bedac w ciazy, ale to Twoj wybor, moim zdaniem to glupota. Przy okazji rozdmuchania niby pandemii ciagle w mediach pojawiaja sie wiadomosci o swinskiej czy zwyklej grypie i strach nas oblewa. Prawda jest jednak taka, ze grypa zawsze byla, jest i bedzie i beda na nia umieraly setki tysiecy osob na calym swiecie i nic tego nie zmieni, zadna szczepionka :classic_cool: