Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwsza wizyta

pierwsza wizyta

Polecane posty

Gość pierwsza wizyta

wybieram się do ginekologa chyba juz od 3 lat i nie mogę się przemóc... :P Ale ostatnio chyba nabrałam do tego trochę więcej dystansu i niedługo mam zamiar się zapisać. Bardzo się stresuję, bo jestem wyjątkowo wstydliwa... Najbardziej martwi mnie to, że podczas badania kobieta powinna się rozluźnić, a ja chyba w takich warunkach nie będę potrafiła... Cze wtedy badanie jest możliwe? I czy staje się bolesne?

Gość upupuppp
może ten temat jest tu już mocno przejedzony, ale mnie interesuje konkretnie ten aspekt :) widziałam już podobne tematy na różnych forach, ale nikt nie poruszył tam tego problemu...

Gość gryczka
Bolesne raczej nie, może nieprzyjemne. Spróbuj myśleć o czymś innym. Albo może lekarz będzie fajny i będzie z Tobą gadał w trakcie badania, wtedy tak się nie myśli o tym i się mniej człowiek spina.

Hmm, miałam ten sam problem. Trafiłam na świetną lekarkę, którą znalazłam na str z lekarzami, nie miała zadnej negatywnej opinii. Na wejściu strasznie się bałam , omal nie zaczęłam płakać, ale po kilku minutach całkiem się rozluznilam bo Pani doktor byla bardzo sympatyczna, konkretna. Radzę Ci ubrać trochę dłużą bluzke - jakas tunike.. To pomaga, nie wstydzisz sie tak bardzo. Badanie jest bezbolesne, nie masz sie czego bać.. Jest takie obojętne ;)) A rozluznisz się na pewno.. :) Jezeli nie masz lekarza to polecam Ci stronke: http://www.znanylekarz.pl/17609/teresa-pierzchalo-zakrzewska/ginekolog/bydgoszcz