Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NAWRÓCONA

AMSTAF alias PITBULL- pieszczoch czy morderca?

Polecane posty

Gość AMSTAF
Mam pytanie z innej beczki, ile zyją amstafy ??? Mam suczkę już ponad sześc lat i ostatnio strasznie sie zestarzała, nie ma juz tyle sił co kiedyś, jest spiochem i nic jej sie nie chce. Czytałam że amstały żyją zaledwie 8-10 lat Czy to prawda???

Gość **Montana
a nie zagryzł Cie jeszcze??? Wiekszość tu osób próbuje udowodnić że nasze pieski nie są stworzone do życia z ludzmi... jak coś znajde to napisze na temat długości życia.

Gość AMSTAF
Mam ją od maluskiego szczeniaczka, wychowuje się z 2 dzieci nigdy nawet na nikogo nie warknęła, nie znam łagodniejszego stwożenia. Nasza świnka morska ugryzła córkę w palec, psu nie przyszłoby to do łba :)

Gość **Montana
zaraz staniesz się ofiarą prześladowań słownych za to co powiedziałeś/łaś... Jestem tu na forum troche czasu i nie raz już nie mam sił im udowadniać że moja sunia nie odgryzie mi niczego za jakiś czas...

Gość **Montana
zaraz staniesz się ofiarą prześladowań słownych za to co powiedziałeś/łaś... Jestem tu na forum troche czasu i nie raz już nie mam sił im udowadniać że moja sunia nie odgryzie mi niczego za jakiś czas...

Gość **Montana
[Długość życia]: Średnio ok.15lat.

Gość **Montana
na większości stronek pisze że od 10 do 15 lub ok.12

Gość AMSTAF
dzięki, nie przejmuj się , ja olewam głupie teksty. Po kilku latach znam doskonale charakter mojego psa i sama wiem czy coś mi grozi. JeSli będzie przejawiał jakieś oznaki agresji, pójdzie do uśpienia bo dzieci kocham bardziej. Kupiłam go gdy u nas w kraju nie było jeszcze takiej nagonki na te psy, teraz cieszą się złą opinią bardziej przez swoich (niektórych) dresiarskich właścicieli, niż przez swój charakter.

Gość a co jesli piesek
do pierwszego i ostatniego ataku nie przejawi agresji? czesto tak bywa,niestety

Gość amalgamat
Yellow submarine jedzie po bandzie na maxa, ale w sumie ma rację! Po co właściwie to całe ryzyko?

Gość **Montana
Dokładnie. I nie tylko rasa cierpi ale też my jako właściciele... Też często ataki tych psów są prowokowane nierozsądnym zachowaniem właścicieli.

Gość **Montana
Ej ale ty też nie zrozumiałeś wypowiedzi?? Chodzilo mi o to żeby nie narażać dzieci. A ten, wyskoczył z granatem.

Gość **Montana
Sorki za składnie ale jestem troszku zmęczona...

Gość jaaaa tez
czesc dziewczyny !!!! ja też mam amstafka :) moja sunia ma 6 lat i w życiu nie zamieniłabym jej na innego psiaka Mieszkam w domku z ogródkiem gdzie moze sobie biegac ludzie jak to ludzie gadają i gadać będą ale przynajmmniej nikt do mnie na posesje nie wejdzie haha :) jak komus ta rasa sie nie podoba i ma jakies ale to jego problem Pozdrawiam właścicieli amstwków :) :) :)

Gość **Montana
fakt, będą gadać... zawsze gadali... ok ja ide odpocząć. Papa. Milego wieczorka życze wszytkim za Amstafami i Pit Bullami. Buźka.

Gość **Montana
Czy wasze Amstafki też tak wysoko skaczą?? Dla mojej suni problemem nie jest przeskoczyć coś do 1,8m a ma dopiero 7 miesięcy... Ona ma chyba geny kangura...nawet jest podobnej maści...

Nie warto się obrzucać epitetami. Jaki właściciel, taki pies, ja miałam na osiedlu w bloku za sąsiada olbrzymiego kaukaza, łagodnego jak niemowlę. Żył 14 lat i w całym życiu nikomu krzywdy nie zrobił, co najwyżej popatrzył z pogarda na histeryzujące paniusie. Ale jak widzę dresa, który prowadzi amstafa (albo i dwa) w kolczatce i w za ciasnym kagańcu, to mam ochotę zaproponować mu zamianę wdzianek. Chciałabym go widzieć w tym całym żelastwie... może nawet przeciągnęłabym go dla rozrywki po afalcie za jadącym samochodem. Taki idiota nawet z chomika zrobiłby nieobliczalną bestię.

Gość **Montana
Ja mam dla mojej suni kaganiec tekstylny bo jest o wiele wygodniejszy dla psa... Nie trawie takich cwaniaczków... I uważam że nie powinno się im pozwalać na trzymanie jakiegokolwiek psa...

Gość **Montana
Mój Amstaf nie może nosić kolczatki bo jest alergikiem...od razu ma rany zachodzące ropą...Dlatego nosi fajną obróżke z kolcami :-) To samo jest z oczami-co uda nam się jej wyleczyć zapalenie spojówek, po dniu znów jest to samo...

Gość **Montana
Ale nie ma jak paker który chce się popisać... Dla niego nie jest ważne czy zwierze cierpi-ważne jest jak wygląda... Wątpie czy takie osoby w ogóle chodzą do weterynarza na szczepienia dla ich pupilków...Bo skoro ściepuja sie na Tatre pod blokiem to na przykładową nosówke której trzy serie kosztują około130zł(ja tyle płaciłam) chyba ich nie stać...Uważam też że te psy stały się zbyt tanie...na internecie są ogłoszenia o sprzedazy już za 50zł, lub "oddam w dobre ręce"

Witam, weszłam tylko aby sie przywitać - więc witam wszystkich! Nawrócona>> zmieniłam maila, teraz ten jest aktualny. Wyślij mi zdjęcia swojego \"dziecka\", chcę zobaczyć coś wyhodowała! Pozdrawiam, pa! i nie kłócić mi się tutaj! do cholery!

Gość **Montana
Chyba wszyscy mają dość forum :-(

Hej! Magdalenazet żyjesz ;D ok. podeślę ;) Pozdrowienia! Ps. Pies, o którym wcześniej pisałam znalazł jednak przyjazny dom - pocieszające :)

Gość **Montana
Chba ktoś źle pożyczył mojemu pieskowi bo jest bardzo chory...:-(

Gość Ulasia
To forum jest ok. I nie powinno "umrzeć". Podzielam zdanie załozycielki - jaki jest pies to efekt ułożenia. Z łagodnej rasy można zrobić psa groźnego dla otoczenia. Sama widziałam niebezpiecznego psa rasy sheltie, co w ogóle jest niedopuszczalne. Miałam też okazę widzieć 2 - miesięcznego goldena, złośliwego i kąsającego. Ale to chyba wybryk natury. A amstafy dlatego są tak postrzegane jak są, bo przypominają bullteriery, które maja złą sławę i ludzie te psy nie rozróżniają.

Gość am_staf
Witam Szanowne Panie, Ja też jestem fanką tej rasy, ale na razie tylko teoretycznie- od października się przeprowadzam i marzę o posiadaniu własnego psa- własnie Amstafa :) Może ktoraś z Pań zna kogoś, kto chciałby sprzedać szczeniaka (na Dolnym Śląsku)?

Gość **Montana
Chodze z nią do najlepszego wetrerynarza w mieście i tylko raz przyjeły mnie tam studentki...powiedziały mi że mogę jej zmienić karme na tańszą...było mi to na rękę bo eukanuba i royal są dosyć drogie, przynajmniej dla suni która dość dużo je... Dostała stanu zapalnego, pogryzła noge, dostała uczulenia... Najgorsze jest to że gdyby się nie pogryzła nic byśmy nie poznali... Jest na antybiotykach. To uczulenie jest mało widoczne. Teraz lekarz kazał jej dawać Purine pro plan...

Gość **Montana
jest dużo hodowli amstafów...poszukaj na necie... pamiętaj tylko żeby to był mały pulpecik-nam próbowali sprzedać pod tą nazwą coś podobnego do jamnika... Kupiliśmy naszego amstafa w Częstochowie i jesteśmy bardzo zadowoleni...jest błękitna-płowa z białymi znaczeniami...śliczna