Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzydziestkaaa

Czy 30stka to juz stara dupa?

Polecane posty

Gość prawdomówny
stara dupa młoda dupa ...ważne żeby była fajna dupa...ja tam lubie starsze

Gość dlaczego mówisz o kobietach
a ty jesteś fajny chuujek ? :O

Gość generalnie nie
Generalnie nie jest stara, ale jak ma już na koncie dzieciaki i męża od lat nastu, to tak - jest już podstarzała mentalnie i fizycznie też już raczej rozlazała. Pytanie: dlaczego tak wcześnie robicie sobie dzieci, wychodzicie za mąż i tym samym skracacie młodość ? Do czego wam tak pilno ?

trzydziestkaaa, nie łam się dzieci szybko rosną, odchowasz i znowu będziesz mieć czas dla siebie, po 30stce też można się kształcić, rozwijać pasje, trzydziestka, to jeszcze nie starość, ja mam 30 i czuję się tak samo jak miałam 25, nie widzę większej różnicy, tak jak piszą dziewczyny, męża trochę pogoń, żeby też się poczuł rodzicem:-)

Gość prawdomówny
jezus maria nic tym babom nie pasuje...no dobra to może tak: stara dupa...młoda dupa... wazne że dupa...pasi!!!

Gość dlaczego mówisz o kobietach
ale czy ty jesteś fajny chuuj ?

Gość prawdomówny
a hój wie

Gość prawdomówny
nawiązałem tylko tymi dupami do tytułu topiku droga koleżanko...nie ja to zacząłęm....

Gość zalezy ile ma dzieci
rozlazla cipa po wielu porodach fuujjj

Gość trzydziestkaaa
Zadna rozlazla...mam jedno i nie czuje sie na swoj wiek..Jestem mloda i atrakcyjna.. to ze mam dziecko i meza nie znaczy ze mam sie zamknac w czterech scianach! Chce wiedziec , ze tez mam prawo do zycia!

Gość mam dziś 32 urodziny
Kobietki, mam 32 lata 2 dzieci-4,5 roku i 1,5 roku.Wspaniałego męża.Swoją firmę.Mieszkam z super teściami w jednym domu. Dzieci odchowałam i biore sie za siebie. Babeczki, to od nas zalezy jak sie czujemy i co robimy. Zamiast narzekać i zadawać pytanie czy jestem starą dupą czy nie, trzeba się za siebie wziąć. Makijaż, fryzurka, założyć ulubione ubranie, seksowne majteczki. Zapisać sie na kurs np. języka obcego, wyjść do ludzi, wyjechać na wycieczkę...życie po 30 dopiero się zaczyna. To najlepszy czas dla kobiety. Pozdrawiam wszystkie babeczki po 30!!!!

Gość hmmmm a to ciekaweeee
Padły tu hasla wiążące jakby wiek z macierzyństwem w typie... "Mając 30-stkę, ani przez myśl nie przeszło mi macierzyństwo"... i to macierzyństwo najwyraźniej pogrąża trzydziestkę, jako tą starą.... Głupota.... Wszystko zaczyna się w głowie.... Mam 27 lat, 2 letniego synka i cieszę się, ze go mam, że już jest coraz większy, a jak będę mieć 30-stkę, będzie miał pięć lat i ani w głowie mi poczucie przeżycia życia, czy starości....

Gość Stefanio Accencio
Po 28/30-stym roku życia w Polsce NIE WOLNO: 10. nie wolno wyjeżdzać na wakacje / bo kojarzy się to z wyjazdem na kolonie, a to wolno było robić do 14-ski 11. nie wolno chodzić na koncerty np U2, to dobre do 22. (czy wolno występować Bono'wi, lub Tinie Turner, czy nie są za starzy?) 12. nie wolno chodzić na dyskoteki czy do klubów 13. nie wolno kochać muzyki i odpływać przy niej 14. nie wolno oglądać MTV I VIVY 15. nie wolno czytać wymarzonych książek a juz na 100% Fantasy, SF, Czy Political Fiction / partnerka uzna to za dziecinadę 16. nie wolno opalać się 17. nie wolno dbać o szczupłą sylwetkę. 18. Kategorycznie nie wolno kupować komiksów dla dorosłych Milo Manary, mimo iz rysunki w nich sa arcydziełami: http://www.fumettando.it/news_fumetti/immagini/etruscomix_manara.JPG co wypada?. Po 28/30-stym roku życia w Polsce WOLNO ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 1. wolno iść na spacer z dzieckiem 2. wolno bawić się z dzieckiem w piaskownicy 3. wolno karmić dziecko butelką 4. wolno wynosić śmieci z domu 5. wolno robić zakupy dla rodziny 6. wolno grillować na imprezie integracyjnej z firmy akwizytorskiej 7. wolno opłacać rachunki za mieszkanie 8. wolno podwozić ciężarną żonę do szpitala na 3 poród 9. wolno iść z żoną na płatnego publicznego sylwestra do Szkoły Podstawowej 10. wolno wyjechać na wakacje, ale koniecznie w asyście żony i dwojga dzieci 11. wolno iść z rodziną do kościoła 12. wolno iść na komunię, chrzciny, i pogrzeb 13. wolno iść do chorej matki do szpitala, ale koniecznie z żoną i dziećmi. By babcia widziała że zostawiła po sobie 25% materiału genetycznego i jej życie miało sens. ( Jeżeli dzieci nie będą się kwapiły do odwiedzin babci, w wyniku braku dobrego konatku z nią, wolno je sparać kablem od prodziża po głowie) 14. wolno czytać ale tylko Kapuścińskiego, Wojtyłę czy Szymborską. by partnerka szczyciła się zainteresowaniami męża przed koleżankami. Co jest wskazane. Czyli co wbije rodziców i partnerkę w dumę: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 1. wskazane jest zaciągnięcie kredytu na nowe większe mieszkanie - Centrum Wawy, 200mkw, koszt 2mln PLN 2. wskazane jest zaciągnięcie kredytu na nowy samochód "Audi A6" 3. wskazane jest pozostawanie w pracy do 23:45 4. wskazane jest poszukanie dodatkowej pracy na Sobotę i Niedzielę 5. wskazane jest objadanie się golonką na kolację 6. wskazane jest przytycie 20kg oraz unikanie fryzjera. To sprawi że partnerka będzie spokojniejsza o zainteresowanie mężem ze strony innych kobiet. 7. wskazane jest spłodzenie 4 dzieci -chluba dla rodziców przed innymi emerytami. 8. wskazany jest pierwszy zawał przy 34-ce. To będzie świadczyło o oddaniu rodzinie, i angażu w tzw. zaradność.

Kwestia podejścia, znam osoby które mimo 60 na karku żyją pełnią życia, i są szczęśliwi. Znam 30stki, mające po 3 dzieci (tak,tak,to się zdarza w przyrodzie), których dzieci w niczym nie ograniczają. Kwestia człowieka - niektórzy są nieszczęśliwymi nastolatkami, narzekającymi na wszystko, później niespełnionymi studentkami, wiecznie chcącymi zmienic kierunek studiów, później nieszczęśliymi singielkami na siłę szukajacymi partnera, potem "na chwilę" odżywają, bo mają kogoś bliskiego, ale to mija z czasem i dalej popadają w marazm....

Gość kolorowankataka
wiecie co, ja niedługo koncze 30 lat....i tez mam jakies jazdy ostatnio, ze jestem juz stara, ze tak chciałabym miec znowu 24 lata...a w sumie to wiem, ze im tez czas leci i tez kiedys beda tak pisac jak ja...eh...zycie

Gość pewna 30 -ska
dla mnie zycie dopiero sie zaczyna, mam męża (od 9 lat), dziecko, - 8lat, fajna praće, dom i znajomych, żyje jak chcę, mam czas na wszystko, ostatnio inwestuje w siebie, siłownia, sauna itp. nie wyglądam na swój wiek i w związku z tym mam czasami śmieszne sytuacje, czuje się jak nastolatka jeszcze wiele przede na, to kwestia nastawienia do zycia, pozdr :)

Gość sdhsdhdsdfgsgfsfg
Kobito, ty to walnij swojego męża w czajnik i powiedz, że dla dzieciaka załatwiacie żłobek czy tam przedszkole (sorry, nie natknęłam sie na informację, w jakim jest wieku), niech będzie i prywatne, albo0 niańka, a ty idziesz do roboty. Po pierwsze - co chcesz robic? Pracowac, uczyć się? Mozesz wrócić na uczelnię, możesz kontynuowac zaocznie. Jak zaocznie, to w tygodniu możesz pójść do pracy. Jak dziennie - to praca raczej odpada, ale za to nie musisz płacic za naukę

Gość gupie provo

Ach trzydziestki to dopiero wspaniałe dupy :) Nie tylko świetnie wyglądają (jeśli o to dbają) ale też są też dojrzałe i idzie się z nimi dogadać :)

Gość to twoja wina
uwierzyłaś w wizję szczęśliwej rodzinki i dałaś z siebie zrobić kurę domową mąż ma w nosie obowiązki dotyczące dziecka i dlatego masz wszystkiego dość tupnij nogą, znajdź opiekunkę albo niech mąż zajmuje się dzieckiem a ty zapisz się na zaoczne studia, wycchodz częściej z domu to zaczniesz się czuć jak człowiek a nie cycek do karmienia dziecka to że do tej pory pozwalałaś na to by mąż unikał obowiązków nie znaczy automatycznie że już zawsze się na to będziesz godzić im szybciej wprowadzisz zmiany tym będzie to łatwiejsze

Gość pinpim
nie pierdol ze czytanie Kapuscinskiego jest dla szpanu to raz a dwa przykro mi ze nie mozesz komiksow ogladac-mnie ten artysta nie zachwyca wole Thorgala...ale kwestia gustu

Gość czy 25 to stara
?:O

Gość Buahahahahhhhahahhhahaa
Po 28/30-stym roku życia w Polsce NIE WOLNO: 10. nie wolno wyjeżdzać na wakacje / bo kojarzy się to z wyjazdem na kolonie, a to wolno było robić do 14-ski 11. nie wolno chodzić na koncerty np U2, to dobre do 22. (czy wolno występować Bono'wi, lub Tinie Turner, czy nie są za starzy?) 12. nie wolno chodzić na dyskoteki czy do klubów 13. nie wolno kochać muzyki i odpływać przy niej 14. nie wolno oglądać MTV I VIVY 15. nie wolno czytać wymarzonych książek a juz na 100% Fantasy, SF, Czy Political Fiction / partnerka uzna to za dziecinadę 16. nie wolno opalać się 17. nie wolno dbać o szczupłą sylwetkę. 18. Kategorycznie nie wolno kupować komiksów dla dorosłych Milo Manary, mimo iz rysunki w nich sa arcydziełami: http://www.fumettando.it/news_fumetti/immagin i/etruscomix_manara.JPG co wypada?. Po 28/30-stym roku życia w Polsce WOLNO ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 1. wolno iść na spacer z dzieckiem 2. wolno bawić się z dzieckiem w piaskownicy 3. wolno karmić dziecko butelką 4. wolno wynosić śmieci z domu 5. wolno robić zakupy dla rodziny 6. wolno grillować na imprezie integracyjnej z firmy akwizytorskiej 7. wolno opłacać rachunki za mieszkanie 8. wolno podwozić ciężarną żonę do szpitala na 3 poród 9. wolno iść z żoną na płatnego publicznego sylwestra do Szkoły Podstawowej 10. wolno wyjechać na wakacje, ale koniecznie w asyście żony i dwojga dzieci 11. wolno iść z rodziną do kościoła 12. wolno iść na komunię, chrzciny, i pogrzeb 13. wolno iść do chorej matki do szpitala, ale koniecznie z żoną i dziećmi. By babcia widziała że zostawiła po sobie 25% materiału genetycznego i jej życie miało sens. ( Jeżeli dzieci nie będą się kwapiły do odwiedzin babci, w wyniku braku dobrego konatku z nią, wolno je sparać kablem od prodziża po głowie) 14. wolno czytać ale tylko Kapuścińskiego, Wojtyłę czy Szymborską. by partnerka szczyciła się zainteresowaniami męża przed koleżankami. Co jest wskazane. Czyli co wbije rodziców i partnerkę w dumę: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 1. wskazane jest zaciągnięcie kredytu na nowe większe mieszkanie - Centrum Wawy, 200mkw, koszt 2mln PLN 2. wskazane jest zaciągnięcie kredytu na nowy samochód "Audi A6" 3. wskazane jest pozostawanie w pracy do 23:45 4. wskazane jest poszukanie dodatkowej pracy na Sobotę i Niedzielę 5. wskazane jest objadanie się golonką na kolację 6. wskazane jest przytycie 20kg oraz unikanie fryzjera. To sprawi że partnerka będzie spokojniejsza o zainteresowanie mężem ze strony innych kobiet. 7. wskazane jest spłodzenie 4 dzieci -chluba dla rodziców przed innymi emerytami. 8. wskazany jest pierwszy zawał przy 34-ce. To będzie świadczyło o oddaniu rodzinie, i angażu w tzw. zaradność." Zajebisty tekst, buahahahhhaahaa

Gość kot13
To jestem stara 😭

Gość AgusiaS
Mam 30 lat i czuje sie na 20 maks , mam meza, dzieci brak

Gość kot13
Dobry tekst do pokazania .. :D

Gość do trzydziestkaaa
Młódka już nie,starucha już za 10 lat.:)

Gość saxhsw
ja mam 28 lat wiec prawie prawie.Wszystkie moje kolezabki maja dzieci,niektore to juz nawet ida do szkoly a ja jedyna nic.Mam partnera od 6lat i planujemy slub i dzieciaki ale za dwa lata.Mieszkamy za granica i powiem tyle ze jak jade do Polski to ciagle slysze jak to mlodo nie wygladam.Moje kolezanki nie dbaja o siebie za grosz.Ja nie chodze co tydz do kosmetyczki ale raz na miesaic na czysczenie twarzy,poza tym codziennie biedam,rozciagam sie,i ogolnie staram sie wygladac dobrze i przez to ze czuje sie ok w swojej skorze jestem szczesliwa i to chyba widac na zewnatrz.Nie chodzi mi o to ze kobiety z dziecki tak nie robia tylko mowie o swoich kolezankach.Rozmawialm kiedys z jedna bo pisala ze mi zazdrosci,ze co ja robie i okazalo sie ze zwyczajnie jej sie nie chce schudnac ani dbac o siebie i przez to nie chce nigdzie wychodzic bo sie zle czuje.To nie jest sprawa dziecka czy meza tylko tego jak sie czujesz sama ze soba.Bo np tutaj mam kolezanki ktore maja dzieci i wygladaja extra i sa szczesliwe,ciagle cos robia.Grunt to musisz przestac narzekac bo trzydziestka to nie starosc,no tylko w Polsce bo napisalam jak jest tam,i wziasc sie za siebie.Musisz odzyskac radosc zycia,zrobic cos co zawsze chcialas zrobic,zaczac sie wiecej usmiechac,biegac,sluchac fajnej muzyki i co dzien bedzie lepiej.Uzalanie nic ci nie da a wrecz przeciwnie,bedziesz wpadac w coraz wieksze doly i tracic coraz wiecej dni.

Gość saxhsw
STEFANIO ACCENCO nie przeczytalam tej strony :) a szkoda bo wlasnie o tym myslalam.O tym jak jest w Polsce a jak zagranica gdzie jestem.mam 28 lat,i wlasnie chodze na koncerty,dyskoteki,i robie jeszcze wiecej rzeczy niz robilam jak mialam 20lat i to jak wygladamy jest kwestia tego jak sie czujemy i na odwrot. Ja jadac do Polski musze kazdemu tlumaczyc dlaczego nie mam dziecka i meza bo dla mojego otoczenia to nienormalne.Wprost mi mowia stara panna a potem mowia ze mi zazdrosza:) pojac tego nie mozna.A czego tu zazdrosci?pogody ducha? W Polsce tez mozna byc szczesliwa trzydziestka i robic wszystko co sie chce tylko wlasnie trzeba chciec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość yyyyhhyyy
Biorąc pod uwagę zdjęcia starych forumowych pasztetów z kafe które wciskają w stopki cudze fotki z neta, , można stwierdzić, że stara. Z 20 fot zostało zdemaskowych na samym uczuciowym, gówien z ogólnego nie warto komentować.