Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffiona

Do matek po zabiegu trzeciego migdałka

Polecane posty

Gość ffiona

Powiedzcie mi jak szybko dochodziły wasze dzieci po zabiegu trzeciego migdałka?Chodzi mi tez o to jak szybko zaczeły oddychać przez nos i czy miały jakiś problem w przestawieniu się w oddychania ustami na nos??

Około tydzień-przez kilka dni po zabiegu boli gardło, a potem wszystko wraca do normy. Dziecko odzyskuje też swój prawdziwy głos także się nie zdziw...Jest wyższy i bardziej dźwięczny. Przestaje chrapać i chodzić z otwartą buzią już trzy dni po zabiegu. Moje dziecko nie miało problemów z przestawieniem się na oddychanie nosem, wręcz czuło wielką ulgę. Jedyny problem, który został i korygujemy to zęby-krzywy zgryz, efekt kilkuletniego oddychania przez buzię ale już jest prawie idealnie. Zapalenia uszu minęły jak ręką odjął. Wrócił normalny słuch, wcześniej był częściowy niedosłuch. U nas niestety były też usuwane migdały podniebienne, w wyniku wcześniejszego zabiegu - podcięcia, nastąpił ich patologiczny przerost. Moje dziecko miało więc dwa zabiegi, teraz jest nastolatką i migdały już nie przerastają.

Gość a ten migdałek
bo ja jestem matką a nie miałam wycinanego migdałka.