Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Można nazywać Dodę blacharą

Można nazywać Dodę blacharą

Polecane posty

Gość Można nazywać Dodę blacharą

"Blachara", "żywy baner", "blond billboard" - tymi określeniami z piosenki "Grupy Operacyjnej" poczuła się urażona Doda. Na tyle, że oddała sprawę do sądu. Ale ten nie wziął jej w obronę. Uznał, że Dorota Rabczewska, jako osoba publiczna, musi liczyć się z oceną. Doda pozwała lidera "Grupy Operacyjnej" - Mieszka za poświęconą jej piosenkę "Podobne przypadki". Ale proces jej się nie opłacił. Nie dość, że hip-hopowej grupie upiekły się drwiny ze skandalistki, to jeszcze musi zapłacić za koszty postępowania. W uzasadnieniu wyroku wydział cywilny Sądu Okręgowego w Zielonej Górze uznał, że osoba publiczna, jaką jest Dorota Rabczewska, musi się liczyć z tym, że będzie obserwowana i oceniana przez innych. Sąd obciążył też Dodę kosztami procesowymi. Na publikacji wyroku nie stawiła się żadna ze stron.Pozew Dody, która zarzuciła Mieszkowi, że poświęcona jej piosenka przyczynia się do utraty jej czci i dobrego imienia, trafił do sądu we wrześniu 2007. Doda domagała się 20 tys. zł zadośćuczynienia za naruszenie dóbr osobistych.

Gość wiem juz o tym od popołudnia

Gość gaaaaaaaa
no i dobrze

ja też to wiem, parę dni temu sam ją tak nazwalem co prawda w eufemizmach , a ktoś na moim blogu napisał mi tak : "Autot tego tekstu to ktoś komu zostanie wytoczony proces ... ... sądowy, po którym będzie miał grzywne 100 tys zł, Czy autot tego artykułu ma interes aby pisac w formie sugerującej i poniżającej innego człowieka? ~HermanG 2009-11-07 16:33 " wyśmiałem go i zwyzywałem że narusza wolność słowa na moim blogu , a dziś się okazuje że Dodę można wyzywać.