Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagodzianka22

polskie dzieci w angielskich szkołach

Polecane posty

witam! moja córka ma 4 lata. od stycznia idzie do angielskiej szkoły. Stresuje sie ty poniewarz córeczka nie mówi po angielsku. jesteśmy w angli od niedawna i nie wiem jak będzie wyglądała nauka mojego dziecka w ang. szkole. Jeżeli ktoś z was miła taką samą sytuacje prosze napisać jak to wyglądało, a co najwazniejsze jak dziecko tą nową sytuacje ''akceptuje'' jak można wogóle tak powiedzieć bo przeciesz to wielki stres dla tak małego dziecka. prosze o porady:)

Gość dzieci bardzo szybko się uczą
i będziesz widziała postępy. Początki będa trudne, wiadomo, ale nie powinno być tragicznie. Dużo zalezynteż od dziecka, jak sie przystosowuje... No i może naucz dziecko podstawowych zwrotów, żeby umiało się przedstawić, powiedzięć ze chce do toalety itp

bardzo dziękuje za odpowiedz. Bardzo dużo rozmawiam z córka na temat szkoły. na poczatku reagowała płaczem na myśl ze ona nie zna języka i jak bedzie sie bawić z dziećmi. teraz po kilku miesięcach przekoonywania ze to nic strasznego jest naprawde dobrze i można powiedzieć ze nawet sie cieszy . Ale zobaczymy jak to będzie wyglądało po pierwszym dniu szkoły

Gość dzieci bardzo szybko się uczą
po pierwszym dniu to nic nie zobaczysz raczej... U mojej córki największym problemem było to, że musi zostać sama, bez mamy, a język, a raczej jego nieznajomośc dopiero potem. Zreszta na początku pani się smiała że ona mówi do małej po angielsku, a dziecko odpowiada jej po polsku i tak sobie gadały!!! Będzie dobrze!!! i faktycznie szukaj rad na Poza Polską.