Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja134

zasiłek rodzinny -mam pytanie

Polecane posty

Gość alicja134

witam ,mam pytanko, żyje w konkubinacie ,mam zasadzone sadownie alimenty ,poniewaz mój partner nie łozył na utrzymanie dziecka.Obecnie staram sie o zasiłek rodzinny,pani w ops powiedziała mi ze musze przyniesc takze zaswiadczenie konkubenta o dochodach z U.S,ZE NIE WYSTARCZY TYLKO DOLICZYC ZASADZONYCH ALIMENTOW ALE TAKZE JEGO DOCHÓD,ZAZNACZAM ZE NIE PROWADZIMY WSPÓLNEGO GOSPODARSTWA A TYLKO MIESZKAMY W JEDNYM DOMU ,PONIEWAZ NA RAZIE NIE MAM GDZIE SIE WYPROWADZIĆ.PROSZE O ODPOWIEDZ CZY FAKTYCZNIE MUSZE DAC JEGO DOCHODY?

Gość ALICJA134
MOZESZ MI BLIZE WYJASNIC?

Gość grwg
alicja134--napisałas,ze zyjesz w konkubinacie,potem,ze mieszkasz tylko w jednym domu z mezczyzna ktory jest ojcem twojego dziecka .Zdecyduj sie wiec,czy zyjesz w konkubinacie czy nie. I nie słuchaj blokers i ławkers aby nie mowic w opice,ze z facetem nei mieszkasz,bo to wyjdzie na jaw. NIestety,chyba bedziesz musiała faceta dochody dołaczyc do wniosku o zaś.rodz.

Gość musisz
jezeli to ojciec dziecka to musisz dac jego zaswiadczenie. A po co wogóle sie przyznawałaś że razem mieszkacie?

Gość alicja 134
miałam na mysli to ze mieszkamy tylko razem ale każde sobie prowadzi dom osobno

Gość alicja134
do MUSISZ.NAWET JESLI ON PŁACI ALIMENTY TO DOCHÓD TEZ MUSI BYC?

Gość alicja134
do MUSISZ.NAWET JESLI ON PŁACI ALIMENTY TO DOCHÓD TEZ MUSI BYC?

Gość musisz
zreszta to nie ma znaczenia czy to ojciec czy nie. Mieszkasz z konkubentem wiec dla mops_u jeżeli mieszkacie razem to automatycznie prowadzicie wspólne gospodarstwo. taki przykład... w tym roku wyszłam za maz, mam dziecko z poprzedniego zwiazku. Mój maz nie jest prawnym opiekunem mojego dziecka. Znamy sie od 2008 roku. Jednak mimo tego musiałam dostarczyć zaswiadczenie o zarobkach mojego obecnego meza za 2007 rok. Czy to nie jest chore? My się wtedy nawet nie znalismy wiec dla mnie logiczne ze nie powinien być do tego zobowiązywany ...ale tylko dla mnie logiczne. Teraz za kazdym razem muszę przedstawiac takze jego zaswiadczenia mimo ze on nie ma prawnie ani praw ani obowiazków wobec mojego syna.

Gość musisz
musi bo jestescie zameldowani pod jednym adresem i mieszkacie razem. Gdybys np była zameldowana u matki to wtedy jej dochód nie jest brany pod uwage. Dla mnie to posrane ale tak jest

Gość ALICJA134
ALE CHODZI O STAŁE CZY CZASOWE ZAMELDOWANIE?

Gość ALICJA 134
I DALEJ ZA WIELE NIE WIEM......